Seuraa 

Kuinka paljon 2,6v. lapsen tulisi juoda kauramaitoa päivässä? Paljonko teillä juodaan/ käytetään ruokiin? Käytättekö kalkkilisää? Mikä on d-vitamiinin (jekovit) annostelu? Olen kyllä ottamassa yhteyttä ravitsemusterapeuttiin, mut kysympä teiltä...

Kommentit (3)

Meidän 3,5-vuotias juo päivässä 2-5 dl kauramaitoa, lisäksi sitä on puurossa, makaronilaatikossa ja tietysti sitä tulee myös kaurajogurtista. Onneksi myös soija käy, koska poika tykkää tofujogurteista ja vanukkaista.

Meillä on käytössä kallkilisä, 1 tabletti lähes joka päivä (siis, kun äiti muistaa) ja d-vitamiinitippojen sijasta sitruunakalanmaksaöljy, 2,5 ml päivässä.

Meillä käytetään GoGreen-kauramaitoa, jossa ei ole D-vitamiinia lisättynä. Silloin kun annan monivitamiinin, jossa 10 mikrog D-vitamiinia, en anna tippoja lisäksi. Muuten annan 5 tippaa Devitolia.Oatlyssa on D-vitamiinia muistaakseni saman verran kuin kaupan maidossa, joten silloin deetä annetaan annosteluohjeen mukaan (olikohan nyt 3 tippaa). Itse en tykkää Oatlysta koska sitä täytyy mielestäni ravistella enemmän että menee kunnolla sekaisin, muuten purkin (ja lasin) pohjalle jää melkoinen sakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsittääkseni tarve on se 6 dl päivässä (en kyllä ole tästä ihan varma), ja se menee nykyään 3-vuotiaalla ihan helposti. Hän juo kauramaitoa ruokajuomana. Nykyään vatsa kestää maidon ruoanlaitossa ja juustona, mutta ennen keitin puuron kauramaitoon ja käytin ruoanlaitossa yleensä soijakermaa.Tyttö aloitti kauramaidon käyttämisen 1v3kk:n iässä kun imetys loppui. Alkuun maito ei maistunut sellaisenaan, joten käytin sitä ruoanlaitossa ja tarjosin kaura- ja soijajogurtteja. Kun kalsiumin saanti oli muuten vähäistä, annoin joka päivä Minisun-kalkkitabletin. Nykyään ei saa muuta kalkkilisää kuin satunnaisesti 200mg monivitamiinitabletista.Kauramaidollahan ei sinänsä ole juurikaan ravitsemuksellista arvoa, mutta saa siitä sen kalsiumin. Ja lapsi saa juoda samannäköistä juomaa ruokapöydässä kuin me aikuisetkin :o) Jatkuva kalkkitablettien käyttö on hankalaa, sillä lapsi kyllästyy niihin helposti tai muuten vain uhmailee eikä suostu niitä syömään. Ja kalsiumjauheen kanssa pelaaminenkin on hankalaa, jos sen sekoittaa vaikka puuroon ja puuroa jää yli. Eli on se mukavaa kun on kauramaito (tai riisi- tai soija-) vaihtoehtona nykyään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat