Vierailija

Kommentit (12)

Äitini ja siskoni kanssa asuimme arkipäivät Keuruun kunnaan Haapamäellä kerrostalokaksiossa. Olin kolmen vanha tuolloinMuitan, että nukuimme kaikki olkkarissa. Mulla ja sikollani oli keltaiset sängyt. Siskoni tosin nukkui lelulaatikossa, mihin oli patja laitettu.

Äiti nukkui sellaisella ruskalla vuodesohvalla.Äitini työhuone oli melko pieni ja muistan, että siellä oli vihreä pöytälamppu.Talon alakerassa oli hammaslääkäri ja kauppa. Kerran, kun äiti meni kauppaan ja eräs mies hoiti meitä, niin karkasin kauppaan myös.

Muistan, että kaupan setä sitten sai mut kiinni ja vei äidin tykö, kun juoksin kaupassa. Hämärästi muistan myös, että aivan vuoden 1977 alussa, kun palasimme isän tyköä taas Haapamäelle, niin itkin, kun ei enää joulukalenterin luukkuja voinutkaan avata. Oli joku partiolaisten joulukalenteri, missä ruskea pohja ja kuva tontun tuvasta.Viikonloput ja äidin lomat vietimme isin luona Teuvalla rivitalossa.

Muistan, olkkarissa olleen tv:n ja hämärästi myös eteisessä olleen vihreän maton. Naapurissa asui eräs Moona-niminen tyttö, jonka kanssa leikin.Tosin isä muutti kevään 1977 aikana omakotitaloon.

Tuosta talosta muista enemmäkin.Keittiö: Vihreät seinät ja oli tilava. Isä osti sinne puunvärisen pyöreän pöydän ja ruskeat tuolit, joita oli viisi kappaletta. Ostimme ne Kurikasta

Olohuone: Sieltä pääsi takapihalle. Olkkarissa oli laminattilattia ja ruskea raidallinen matto. Muistan, että sinne ostettiin tumman puun värinen pöytä, missä pyörät allaWC: Niitä oli kaksi. Toinen oli keltaseinäinen ja toinen sijaitsi takkahuoneen ja saunan vieressä. Sen muistan, että oli vihreät seinät ja siellä oli aina kylmää.Lasten huone: Oranssit seinät ja puolapuut, mitkä tehtiin kurssikeskuksella, missä isäni oli töissä.Vanhempien huone: Siellä nukuimme siskoni kanssa. Sängyt olivat samanlaiset kuin Haapamäellä, eli mä nukuin keltaisessa sängyssä ja siskoni sen lelulaatikossa, missä oli tietysti patja.Takkahuoneesta muistan, että takka oli punertava. Pesuhuoneessa oli vihreät lattiat ja meille ostettiin semmoinen iso sammakkoallas, missä kyvlvimme siskoni kanssa. Saunaan oli muistaakseni puinen ovi.Pihalle isä rakensi kaksi keinua ja vihreän hiekkalaatikon. Takapihalla usein leikkimme naapurin lasten kanssa.

Huoneessani oli valkoiset tapetit joissa oli pieniä tummanpunaisia kukkia (remontin jälkeen, ennen sitä oli karmeat 70-luvun oranssit krumeluuritapetit) vaatekaapit oli tummanriskeat ja niissä oli messinginväriset nuppivetimet. Ikkunassa oli vaaleanpunaiset puhviverhot ja pöytä oli pukeilla seisova. Olohuoneessa oli tummanpunainen tyylihuonekalusto joka nyt on verhoiltu uudelleen ja edelleen vanhemmillani käytössä. Keittiötä en muista muuta kuin muodon. Vanhempien huone oli pieni, sinne mahtui juuri ja juuri messinkipäätyinen sänky ja tv. Ikkunassa oli rullakaihdin. Yläkerran WCssä oli kylpyamme perällä, laatat olivat valkoiset ja posliinit vihreät. Alakertaan vei kierreportaat jossa oli betoniset askelmat ja metallinen kaide (miksei tälläisiä enää tehdä? Paljon paremman näköinen kun sellanen puuviidakko!) Alakerrassa oli siskon huone jossa oli valkoinen tapeetti jossa ohuet siniset viivat muodostivat ruudukon. Alakerrassa oli myös pikkuwc joss oli pesukone, pitkulainen vaatehuone jossa oli aina kauhea kaaos, iso varasto jossa oli isän valokuvien kehitysvehkeet ja arkkupakastin, tambuuri jossa oli iso peili ja pieni lipasto, tuulikaappi ja TV-tila jossa oli 70-luvun palasohvatyyppisiä, järkyttäviä tummanruskeita möhkäleitä. Kaikissa muissa huoneissa oli palaparkettia paitsi siskon huoneessa jossa oli tummanruskea kokolattiamatto. Saunaa ei ollut, mutta taloyhtiöllä oli saunaosasto jossa oli uima-allas, takkahuone ja pieni baaritiski.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat