Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (22)

Meillä oli lasten vaippa-aika c-mersun farkku ja se oli tosi hyvä auto. Mahtui mm. kahdet rattaat (Teutonian juoksurattaat ja mistralit kopalla) taakse päällekkäin. Ajoimme todella pitkiä matkoja, mm. kesäisin Saksasta Suomeen. Koskaan ei kumpikaan vanhemmista istunut takana eikä ollut tarviskaan. Kaukalon ja lastenistuimen tai kahden lastenistuimen kanssa takapenkille ei ollut kolmannella ihmisellä asiaa, varsinkaan aikuisella.Sitten ostimme VW Sharanin, taisi iskeä suuruudenhulluus. Auto on kamala varsinkin talvella: iso sisätila ei lämpene ei sitten millään, ikkunat jatkuvasti huurussa jne jne. Lasten on vaikea kiivetä kyytiin, kun se on niin korkea ja ties mitä hankaluutta. Toki siinä tilaa on, liikaakin. Iso auto on myös hankala käsiteltävä mm. parkkipaikoilla, parkkitaloista puhumattakaan. Omien kokemusteni perusteella suosittelisin ehdottomasti farkkua, mutta jotain vähän isompaa eikä mitää ns. lifestylefarkkua, jotka on tarkoitettu suunnilleen golfbagin kuljetukseen.

Ovat identtiset mallit. Kannattaa käydä koeajamassa! Meillä on 2 lasta (isot turvaistuimet) ja 1,5 vuoden ajan ollaan oltu tosi tyytyväisiä C8:aan. Jos ei ole 3. rivin istuimet mukana, taakse mahtuu 2 lastenvaunut ilman minkäänlaista kasaamista. Lomilla ei ole ikinä ongelmia mahtumisen kanssa. Meillä on 2. rivillä keskipaikka tyhjä ja siihen saa tarvittaessa siirryttyä nopeasti ja helposti edestä. Yksi tutustumisen arvoinen on varmasti myös ihan uusi Citroën C4 Picasso. Se on hieman pienempi kuin C8, mutta 3. rivin istuimia ei tarvitse poistaa vaan ne menevät lattian alle. En ole koeajanut sitä, mutta jos ajettavuus on samaa luokkaa kuin Xsara Picassossa, voisin ottaa sellaisen vaikka heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvin ovat lapset pärjänneet takapenkillä keskenään, ja tavaraakin on porrasperäautoon mahtunut ihan kiitettävästi (esim. tuplarattaat ja matkasänky + muut reissutavarat).Tila-auton näkisin tarpeelliseksi vasta sitten, kun lapsia on vähintään kolme, mieluummin neljä.

Jos tulee, niin sitten ehdottomasti kunnon tila-auto. Meillä oli kolmannen syntyessä Verso " tila-auto" , joka oli kuitenkin tooosi ahdas kolmen lapsen kanssa.

Vaihdoimme Voyageriin ja kyllä kannatti. Vaikka lapsia olisi 4, vielä mahtuvat istumaan väljästi ja tilaa myös tavaroille.

Syynä ei kylläkään autoa ostaessa ollut tila-asiat, vaan turvallisuus ja varsinkin ajomukavuus. Ajamme pitkiä matkoja suht paljon ja tila-auto on kyllä loistava ajettava. Oletteko kokeilleet? T. Avensis Verso-kuski

Siis nyt alkuvuodesta on tulossa autoverotukseen muutos, jossa siirrytään oston verotuksesta käytön verotukseen. Käytännössä n 30000¿ auton uusi hinta on n 24000¿. Ajetuista kilometreistä joutuu sitten maksamaan käyttöveroa.

Vierailija:

Lainaus:


Meillä tavaratila ratkaisi -pitää saada kahdet vaunut purkamatta suoraan tavaratilaan. Tämä onnistuu nyt ainakin Focuksessa johon päädyimme.


Veikkaan ettei juuri mitään...

Meillä on auton vaihtaminen edessä, eikä mitään käsitystä mitä lähtisi edes koeajamaan. Matkustamme autolla paljon ja pitkiä matkoja (välillä Lappi-Välimeri), joten auton tulee toimia moitteetta sekä 30 pakkasessa että 30 asteen helteessä. Lisäksi olisi mukavaa, jos kiihtyisi kohtuullisessa ajassa, ettei tarvitse henkensä kaupalla polkea rampilta autobahnalle...Kaikki vinkit vastaanotetaan kiitollisena : )

Esim. mökkireissuilla.t. 7ps. Jos kuljettaa pelkästää ihmisiä, ei voi ajella kovin kauas. Jos taas ajaa vain lyhyitä matkoja niin eikös tila-auto ole sittenkin liioittelua... Ajakaa bussilla... heh

selät ' vastakkain' . Siis minä edessä ja vauva mun takana? Miten nää tälläiset jutut oikein toimii? Oisko tila-auto siks parempi kun etupenkiltä pääsee siirtymään tarvittaessa taakse...? ap

Kyllä tämä aikamoinen tilaihme mielestäni onkin kokoonsa nähden ja olemme olleet tosi tyytyväisiä. Mutta enhän minä mitään autoa ole täällä myymässä! Kunhan kerroin omat kokemukset.t. 7

Viiden hengen perheestä kyse.Meille oli vaan tärkeää saada lapset sijoiteltua eri puolelle autoa, siksi tilava farkku vaihtui tilavampaan tila-autoon. (Mistä nyt kukin sen tilan katsoo...)

Me teimme kesällä pitkän matkan kolmen (joista yksi vauva) kanssa ja tarvittaessa pysähdyimme hoitamaan, jos tarvis esim imettää. Kuopus istuu naama isompiin (siis tila-auton keskirivissä) ja hauskuuttaavat näin toisiaan.

2

Minä mahdun nippa nappa takapenkille lasten istuinten väliin istumaan. Toisen turvaistuimen rauta alkaa pitkillä matkoilla painaa peffaa. Riippuu paljon lasren istuinten mallista mahtuuko väliin.

Toi Verso onkin Tourania hieman pienempi. Edellinen farkku meillä oli Laguna ja parastaikaa kakkosautona Vectra farmari, joihin sopii.Mut farkuissakin on eroja, esim Audit ja Volvot (ns. isot autot) on järkyn pieniä =(

Esim. Ford C-maxin ja S-maxin tavaratilat paljon pienemmät kuin Focus farmarin.Meillä tavaratila ratkaisi -pitää saada kahdet vaunut purkamatta suoraan tavaratilaan. Tämä onnistuu nyt ainakin Focuksessa johon päädyimme. Meillä lapset 2,5 v. ja 6kk. Niin, ja äiti mahtuu taakse istumaan -vaikkei se tietysti mielettömän mukavaa matkantekoa olekaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat