Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Jospa minäkin naishoitajana kieltäytyisin hoitamasta potilasta yhdessä mieslääkärin kanssa.. ;)

Kommentit (19)

Missä logiikka? Jos Paavalin oppia " naisen vaikenemispakosta seurakunnassa" noudatettaisiin kirjaimellisesti (ja vaikkapa vain opetustehtäviin rajoittuen, mikä sekin on jo aika epäkirjaimellinen tulkinta), seurakunnissa ei olisi myöskään naislehtoreita (joita lienee vielä jonkin verran), ei liioin naispuolisia pyhäkoulunopettajia, ei naispuolisia nuorisotyöntekijöitä (jota opettavat nuoria mm. ripareilla) jne. jne. En ole kuitenkaan koskaan kuullut, että fundikset tälllaista vaatisivat.Jokin tolkku tähän hommaan pitää saada. Työpaikkakiusaajat ja kiukuttelijat muualle töihin! On aivan älytöntä, että naispappi joutuu vaihtamaan seurakuntaa siksi, että joku hänen työtovereistaan ei noudata työnantajansa (=kirkon) sääntöjä.

Jos oma vakaumus on ristiriidassa työnantajan ohjeistuksen kanssa, silloin pitää vaihtaa työpaikkaa.Mikään sovittelu (jota on sitkeästi -- ja turhaan, vuosikaudet yritetty) ei ilmeisesti johda mihinkään tulokseen, joten kirkon pomojen on korkea aika tehdä selkeitä päätöksiä -- ja pysyä niissä. Silläkin riskillä, että kirkkoon kuuluvien määrä vähenee.yhteistyöhön. Pappi on kuitenkin myös ammatti ja he tekevät työtään. Menee mielestäni jo työpaikkakiusaamisen puolelle. Tietysti olisi hyvä, että papit olisivat uskovaisia. Toivottavasti tälläisillä miespapeilla riittää yhtäpaljon energiaa oman uskonelämän hoitamiseen kuin sitä tuntuu riittävän naispappien elämän hankaloittamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

zkelvin:

Lainaus:


Papeille voisi järjestää samanlaiset soveltuvuustestit kuin moneen muuhunkin ammattiin, eikä päästää jokikistä uskoon hurahtanutta ihmisten pariin pahojaan tekemään.
No, ihan jokikinen uskoon hurahtanut ei sentään papiksi pääse eikä päädy :-).Soveltuvuustestit ovat hiukan hankalia (ja teologin koulutuksen luulisi sellainen olevan), mutta asia pitäisi kirjata työsopimukseen (kai seurakunnissakin sellainen tehdään? tai jokin vastaava?) tyyliin (tää on ihan hatusta ja huonosti muotoiltu, mutta tajuatte idean): " Olen tietoinen siitä, että tässä seurakunnassa papinvirassa toimii sekä miehiä että naisia. (ja blaa blaa jotain työajoista, yhteistyöstä, erikoisoikeuksien puuttumisesta jne.) Irtisanomisperusteeksi katsotaan, että tämän sopimuksen allekirjoittanut kieltäytyy työskentelemästä jonkin tämän seurakunnan työntekijän kanssa." )

Silloin jokainen voisi jo ennen viran vastaaottamista miettiä, kestääkö omatunto moisen järjestelyn -- ja jos ei kestä, ei tietenkään ottaisi hommaa vastaan. Tai jos kuitenkin ryppyilisi, saisi lemput -- ilman mitään jossittelua.Mielestäni ne miespapit tekevät ihan viisaasti sillä Raamattu sanoo että nainen vaietkoon seurakunnassa niin silloin naispappeja ei pitäisi olla.

Silkkiuikku:

Lainaus:


että kyllä pappien pitäisi pystyä sen suhteen sietämään eri tavoin ajattelevia.
Mutta ajattelen niin, että pappien pitäisi hyväksyä myös ne, jotka eivät hyväksy naispappeutta. Suvaitsevaisuus ei saisi olla vain toispuoleista. Eli naispappeuden vastustajat pakotetaan hyväksymään naispapit, mutta heidän vakaumustaan ei haluta ymmärtää. Molemmin puolinen hyväksyminen ja ymmärtäminen on tarpeen ja siten tulisi järjestää siten, että naispappeuden vastustajat saavat olla pappeja vakaumuksensa mukaisesti.

Henkilökohtaisesti toivon, että he sopeutuisivat nykyoloihin tai sitten eroaisivat ja perustaisivat oman seurakuntansa. Tuollainen käytös on joka tapauksessa tänä päivänä aivan kestämätöntä ja luonnollisesti johtaa toimenpiteisiin, jos jatkuu.

miranora - 13.01. 18:44 vastaa tähän viestiin (2/18)

Vertauksen varmaan oli tarkoituskin olla ontuva :)

"

Ei-kristittynä arvostan miespappia, joka ei halua työskennellä naispapin kanssa siksi, että hän pitää kiinni vakaumuksestaan. Ja aikoinani olen kyllä ymmärtänyt, ettei naispappeus sovi kristinuskoonkaan."Minä taas kristittynä arvostan pappia,joka ei pakota muita elämään oman vakaumuksensa mukaisesti ja kykenee yhteistyöhön eri tavoin ajattelevien ja uskovien kanssa. Esim.jos vaikka naispappeus olisi Jumalan mielestä väärin,niin tämä nainen siitä sitten itse vastaa,ei tuo miespappi. Itse taas kyllä hyväksyn naispappeuden. Uudessa testamentissa kaikki uskovat ovat saaneet yleisen pappeuden " viran" eikä mitään muita pappeja enää ole kuin ylimmäinen pappi Jeesus Kristus-muuten ihmiset vain palvelat toisiaan..sikäli kirkon asettama jako maalikot-papit on keinotekoinen.Vaikka ymmärrän toisaalta hyvin miksi ei tunne pystyvänsä työskentelemään naispapin kanssa, niin silti mielestäni pitäisi pystyä hyväksymään se, että kaikki ihmiset eivät ajattele samalla tavalla kuin minä. Täytyisi osata kunnioittaa myös toisen vakaumusta. Jos on ev lut kirkon pappi, ja ev lut kirkko hyväksyy naispappeuden niin mielestäni täytyisi todellakin pystyä työskentelemään naispapin kanssa. Ja muutenkin käyttäytymään asiallisesti, ja kohtelemaan samoin kuin mieskolleegaansakin.


Ei-kristittynä arvostan miespappia, joka ei halua työskennellä naispapin kanssa siksi, että hän pitää kiinni vakaumuksestaan. Ja aikoinani olen kyllä ymmärtänyt, ettei naispappeus sovi kristinuskoonkaan.marliina:

Lainaus:


Missä logiikka? Jos Paavalin oppia " naisen vaikenemispakosta seurakunnassa" noudatettaisiin kirjaimellisesti (ja vaikkapa vain opetustehtäviin rajoittuen, mikä sekin on jo aika epäkirjaimellinen tulkinta), seurakunnissa ei olisi myöskään naislehtoreita (joita lienee vielä jonkin verran), ei liioin naispuolisia pyhäkoulunopettajia, ei naispuolisia nuorisotyöntekijöitä (jota opettavat nuoria mm. ripareilla) jne. jne. En ole kuitenkaan koskaan kuullut, että fundikset tälllaista vaatisivat.
Mikä lie juuri papin/pastorin tehtävästä tekee niin ihmeellisen, ettei sitä olisi tarkoitettu naiselle, kun nuo mainitsemasi tehtävät kuitenkin näköjään ovat? Muutenkaan en käsitä ihmisiä, jotka takertuvat hampaat irvessä johonkin yksityiskohtaan pystymättä katsomaan kokonaisuutta.on tietysti suosittu lausahdus vaikka missä yhteyksissä ja varsinkin tässä asiassa. Tätä lausetta kuitenkin tulkitaan myös näin:

Alkuseurakunnassa oli todella paljon naisia jotka halusivat tietää kaiken mahdollisen ja kyselivät siksi paljon, usein niin paljon, että opettajan / puhujan varsinainen asia ei päässyt edistymään. Tästä käytännön syystä sanottiin " nainen vaietkoon seurakunnassa" - se tarkoittaa, että naistenkin on seurakunnan tilaisuuksissa kuunneltava puhujan asia loppuun asti ennen kuin alkavat kysellä.Naiset vaijetkoon seurakunnassa oli Paavalin asettama sääntö. Jeesuksen aikana esim. Maria Magdalena saarnasi, opetti ja kastoi eli teki papin tehtäviä. Luulisi, että myös Neitsyt Maria kertoi ihmisille Messiaasta.Minusta naispappeutta vastustavat voisivat perustaa oman kirkon tai liittyä katolilaiseen tai ortodoksiseen kirkoon

Kauppa on työpaikka. Sairaala on työpaikka. jne. jne. Missä tahansa työpaikassa moinen sukupuolirasismi ei tulisi kyseeseenkään. Todennäköisesti kieltäytyminen työvuorosta jonkun epämieluisan työkaverin kanssa aiheuttaisi jatkotoimia, ties vaikka potkut.Saarnaamiseen ei tarvita munaskuita.Luulevatkohan nämä munillaansaarnaajat olevansa nyt muita edellä matkalla taivaaseen?Heh, saattaa itse Iso Isäntä näyttää peukkua alaspäin.

alkaa tämä kirkon touhu kohta riittää. En käsitä, miksi esimiehet eivät laita alaisiaan aisoihin tai nämä munaskuilla saarnaajat perusta omaa kirkkoaan (tai jälkimmäisen kyllä käsitän, kirkollisverojen takia tietysti).

Pidän naispappien kanssa yhteistyöstä kieltäytyviä pappeja loukkaavina ja lapsellisina. Potkut moisille töistään kieltäytyville. Vakaumuksella voi nykyään perustella ihan mitä tahansa, jopa oman loukkaavan käytöksensä. Papeille voisi järjestää samanlaiset soveltuvuustestit kuin moneen muuhunkin ammattiin, eikä päästää jokikistä uskoon hurahtanutta ihmisten pariin pahojaan tekemään.Sitä paitsi jos tuo " Nainen vaietkoon seurakunnassa" -lausahduksen perusteella toimittaisiin, sehän sulkisi naisten suut lopullisesti, niin jumalanapalveluksissa esilukijoina kuin diakoniatyössäkin.Minähän voisin alkaa kieltäytymään asiakasprojekteista, jos nämä käyttävät microsoftin teknologiaa. Vain avoin teknologia on sitä ainoaa oikeaa ja vakaumushan se tämäkin on.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat