Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

näin siis sanottiin minulle rakenne ultrassa..

istukka on juuri kohdunsuun edessä ja jos ei se siitä siirry synnytykseen mennessä niin täytyypi sitten leikata.sanoivat myös että on todella yleistä et näillä viikoilla (nyt 23+5)

se siellä on ja sen pitäisi kyllä itsestään siirtyä synnytykseen mennessä.

uusi ultra-aika annettiin kuitenkin helmikuulle ja tilannetta seurataan..pelkään leikkauksia yli kaiken ja olisin valmis tekemään mitä vain että se istukka sieltä siirtyisi, mutta kun eipä sille vissiin mitään voi.onko tämä todellakin yleistä/onko täällä kohtalotovereita?

tai ketään joka kyseisestä aiheesta tietäisi jotain?

kun eipä ne siellä kertonut mitään, sanoivat vain että seurataan..kiitos jo etukäteen ja onnellista odotusta kaikille :)

Kommentit (8)

..kohdunsuulla istukka, veristä vuotoa oli hieman. Viikolla 22 rakenne ultrassa lääkäri määräsi tarkistua ajan, joka oli nyt viikolla 30. Istukka oli niin korkealle noussut, että tällä kertaa tämä lääkäri sanoi, että ei se kyllä ole voinut olla lähelläkään kohdunsuuta ja verinen vuoto on tullut jostain ihan muualta. Että otappa niistäkin nyt sitten selvää.Istukka on nyt tuossa navan alapuolella edessä ja ei ole mitään erikoista synnytyksessä, mennään sitten kun tuntuu siltä, eikä ole edes kontrollia enään ennen synnytystä.Sen verran kokemuksena edelliseen verrattuna, että vauva on kyllä toivottoman ylhäällä, en muista, että eka ois näin ylhäällä ollut koko aikana.Ja minäkään en halua leikkausta, paitsi jos se on ihan ehdottomasti välttämätön...t. Punkeli tasan 32 !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rv 18 ultrassa todettiin etinen istukka. Uusi ultra rv25 -> istukka siirtynyt hieman, mutta ei tarpeeksi. Rv 31 ultrassa istukka kokonaan siirtynyt pois kohdunsuun edestä :) Nyt siis rv37+3 ja alateitse aion synnyttää, ellei jotain muita komplikaatioita ilmene itse synnytyksessä.Että älä huoli, kyllä se ihan hyvin voi sieltä siirtyä.

Eli munulla huomattiin np-ultrassa, että istukka oli etuseinässä ja osittain kohdunsuulla. Raskauden edetessä noussut kuitenkin pois kohdunsuulta ja tarpeeksi ylös muutenkin.möhkis ja tiitiäinen 30+1

Kaverilla oli myös tilanne, että istukka oli kohdunsuulla alkuraskaudessa ja hiipi siitä sitten kohdun kasvaessa ylöspäin. Joutui olemaan vuotojen takia useampaan otteeseen sairaalassa muutamia päiviä.Lääkärit päätti käynnistää synnytyksen pari viikkoa ennen laskettua aikaa, jotta synnytys sujuisi valvotusti eikä pääsisi itsellään käyntiin esim. keskellä yötä, kun eivät olleet varmoja, onko istukka tarpeeksi ylhäällä. Käynnistystabletin jälkeen supistukset alkoivat puolen tunnin päästä ja siitä vielä puoli tuntia eteenpäin alkoi istukka vuotaa. Ei siis ollut siirtynyt riittävän ylös. Tästä seurauksena sitten tehtiin kiireellinen sektio, joka meni ok ja vauvelikin voi hyvin sekä äiti parani hyvin myös. Kaverini olisi siis saanut synnyttää alakautta, jos ei tuota vuotoa olisi alkanut tulemaan synnytyksen käynnistyttyä.A.A. rv 27+4

Minulla oli myös edellisessä raskaudessa istukka täysin kohdunsuun päällä. Todettiin ensin np-ultrassa ja rakenneultrassa oli edelleen kohdunsuun päällä. Sain sitten kontrolliajan vikolle 29 + jotain, jolloin istukan todettiin nousseen tarvittavan etäälle kohdunsuusta alatiesynnytystä varten (no sektioonhan sitä sitten kuitenkin päädyttiin, mutta ihan muista syistä). Silloinen lääkärini sanoi, että on todella harvinaista, että istukka ei nousisi raskauden edetessä.Mukavaa odotusta sinulle:)

Istukka pysyi tiukasti kohdunsuun edessä loppuun asti viime raskaudessani. Mutta älä huoli, se on melko harvinaista, ja 90 % todennäköisyydellä sullakin se nousee pois siitä.Jos kuitenkin leikkaukseen joudut, niin lohdutuksen sanoina, että mulla leikkaus meni tosi hyvin eikä istukka aiheuttanut siihen mitään tavallisuudesta poikkeavaa.Se tietysti pelästytti, että vuosin vähän verta joskus vkolla 28+ ja jouduin olemaan sairaalassa tarkkailussa, mutta kun otin rauhallisesti, niin raskaus eteni täysiaikaiseksi.Kannattaa ottaa hissukseen (älä tee mitään, mikä aiheuttaa supistuksia) siihen asti, kunnes tiedät istukan varmasti nousseen pois kohdunsuun päältä!

kylläpä helpotti kun kuuli että muillekkin on käynyt näin ja hyvin on selvitty :)

mitä tekisinkään ilman tätä palstaa ja teitä ihania äitejä ;)

kiitos <3

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat