Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Auttakaa sivistymätöntä! Mitä kannattaisi lapselle antaa välipalaksi ennen karkkipäivän karkkeja, jotta vältyttäisiin sokerihumalalta? Meillä on 3v. poika ja meno lauantaisin joskus todella hurjaa. Karkkihetki on päiväunien jälkeen ja olemme yleensä aina antaneet jotain terveellistä syötävää ennen karkkia (ne kerrat, kun karkit on saanut tyhjään vatsaan, ovat olleet aivan mahdottomia!). Ongelmani on vain siinä, etten tiedä, millaista välipalaa antaisin, jotta sokerihumala estyisi. Tiedän, että asialla on jotain tekemistä pitkä- ja lyhytkestoisten hiilihydraattien kanssa, mutta osaisitteko neuvoa ihan selkeät ruoat, joita kannattaisi antaa? Ruisleipä ei uppoa, joten löytyisiköhän jotain muuta?

Kommentit (4)

Viljatuotteet, pastat, riisit, mieluiten mitä tummempaa sen parempi. Harmi ettei ruisleipä uppoa, sekun olisi mainio. Toimisiko joku Real-tyyppinen Ruispaloja paremmin?

Meillä 4v lapsi saa karkkia noin kolme kertaa viikossa esim puolikkaan suklaapatukan verran. Kerralla vähän ja aina aterian jälkeen " jälkiruoaksi" . Jälkiruoaksi saa muulloin hedelmiä, pikkuleipiä ja jäätelöä, joten karkki ei ole mitenkään erityisessä asemassa hänen suosikki listallaan. Saa lisäksi jokapäivä xylitoli pastilleja suojaamaan hampaita. Vadelmanmakuisina niitä saa ainakin apteekista ja niistä tykkää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänään poika söi 50g pussista puolet. Ja haluamme kyllä pitää kiinni karkkipäivästä ja erityisestä hetkestä, jolloin karkkia syödään. Minusta se on vaan selkeämpää. Kiitos kuitenkin! =)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat