Seuraa 

Syyskuun Vauvassa kerrotaan lapsen hampaista ja niiden hoidosta. Miten saat pestyä pienen lapsen hampaat? Kerro parhaat vinkkisi.

Kommentit (4)

Kun isi ja äiti pesee niin taapero nostetaan vessanpöntölle istumaan ja annetaan samalla lailla hammasharja käteen kuin muillekin. Kun on saanut hetken puuhastaa itsekseen ensin hamamsharjan kanssa (ei ole nii tarkkaa meneekö koko naama siinä samassa) äiti tai isi pesee vielä hampaat kunnolla. Myös äänitehosteet ja iloinen ote hommaan auttavat.Nykyään taapero tulee itse pyytämään hampuharjaa kun näkee että muut aloittavat pesun.

Kaikkien kolmen kohdalla.

Ei itkun kanssa väkisin, vaan aluksi siten että lapsi makaa mieheni sylissä ja minä "syön vaarpaita", kutittelen, tms. Ja kun pikkuinen kikattelee, on helppo pestä nauravasta ja avonaisesta suusta hampaat. Ja se on kivaa!

Myöhemmin harjaus yhdistetty mukaviin lauluihin, esim. F-palikoiden Autopesula (harjat pyörii katolla, harjat pyörii sivuilla...)

Joskun on jahdattu suusta hammaspöpöjä, huuhdeltu ne viemäriin ja kielletty niitä pikkuveijareita tekemästä reikiä näin upeisiin ja kiiltäviin hampaisiin. "Hei hei hammaspöpöille"

Koululainen sai pesuilleen motivaatiota karies-kuvasta. Onko se sitten julmaa, sitä en tiedä, mutta se toimi :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pojan hampaiden pesu oli alusta asti aika hankalaa. Poika protestoi yleensä kovasti aina kun otettin hammasharja esille ja välillä hampaiden pesusta oikein riideltiin.

Nyt kun poika on yli 2,5 vuotias otettiin varovasti käyttöön lasten "Mikkihiiri-sähköhammasharja" ja siitä poika todella innostui. Laitetta ei kyllä suositella alle kolmevuotiaille, joten hiukan aikaisin aloitettiin.

Pienestä pitäen on hampaat harjattu (jo 4 kk:n iässä aloitettu kutiavien ikenien rapsuttelu hammasharjalla osana iltarutiineja, vaikkei hampaita näkynyt ennen 7 kk:n ikää) eikä harjaus ole ollut missään vaiheessa "neuvotteluasia". Joka ilta hammasharja vähintäänkin käytetty suussa, vaikka vaikeampina päivinä ei välttämättä harjauksesta voi puhua.... Nopeasti muodostunut tavaksi ja tietty harjailtu hellemmin silloin, kun selvästi ikenet aristavat uusien hampaiden puhjetessa. Ja taaperolla oma harja kädessä ja vanhempi harjailee sitten toisella harjalla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat