Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten on, kumpi vaikuttaa AD/HD:n ja vastaavien kehitymiseen enemmän, perimä vai ympäristö? Ja jos on kyse perimästä, näkyykö se jo ihan pienestä pitäen? Itselläni lapsi, jonka isällä on pahat AD/HD-oireet, mutta ei ole lapsen elämässä mukana. Lapsi on kohta kaksi, eikä mitään oireita ole ainakaan vielä havaittavissa.Onko jollakin asiasta kokemusta?

Kommentit (6)

Yli puolet ad/hd-ihmisistä on saanut sen perittynä, alle puolet muuten. Muita tapoja ovat esimerkiksi heti syntymän jälkeen sairastettu infektio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta jos sillä isällä ei ole varsinaista diagnoosia vaan pelkkiä " oireita" niin ei se välttämättä ole oikea adhd. Eikä oikeakaan adhd periydy kaikille lapsille eikä ihan niin yksioikoisesti että terveet vanhemmat saa terveitä lapsia ja oireelliset oireellisia. Se on vähän niinkuin hiusten väri ja juoksun nopeus: siihen vaikuttaa lukuisa määrä perintötekijöitä.Pojilla on noin 5 kertaa yleisempää kuin tytöillä.terv. adhd-isoisän (silloin tietysti diagnosoimattoman) terveen tyttären terve tytär, adhd-pojan äiti.

Eli ei ole sen lapsuuden jälkeen asialle tehty mitään. Mutta tapaus on kuin oppikirjasta... Ja joku asiasta tirtävä tuttuni sanoi, että on niin selvä adhd, että ei ole epäselvyyttä. Näkee ilman tarkempaa tutkimustakin. Raha-asioita ei osaa hoitaa, ei voi keskittyä kuin yhteen asiaan kerrallaan, yksi kiinnostuksen kohde, jossa on hyvä, mihinkään muuhun ei jaksa keskittyä... jne. en muista ihan kaikkea, mutta joskus tuli niitä jostain listasta katsottua, että kyllä vain, aika monta osumaa

ap

no, lapsella ei siis ainakaan vielä ole mitään oireita. on tosi rauhallinen, mutta reipas tyttö. ei ainakaan vielä ylivilkkauttakaan havaittavissa. eli turha murehtia nyt, mitä voi tulla. katotaan sit jos tulee! toivottavasti ei. :)

ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat