Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän pieni (7 vkoa) kakkaa todella mega-kakkoja kolmesti tai neljästi päivässä. Kestikset ovat joka kerta aivan kakassa kuivaliinasta huolimatta. Huuhtelen vaipan, joka jää kellertäväksi ja pesen 60 asteessa. Vaipat jäävät aina tahraisiksi. Sappisaippuaa olen käyttänyt villahousujen ja joidenkin kuorien tahroihin, mutta ei sillä nyt oikein kokonaista harsoakaan viitsisi alkaa joka kerta jynssäämään. Mistä siis apu?

Kommentit (9)

En tiedä, millaista kuivaliinaa käytät, mutta itse käytin vauvani maitokakkavaiheessa harson tai muun sisävaipan päällä Windelvlies-merkkistä paksuhkoa paperista hoitoliinaa (sitä saa ainakin Me&Mamalta https://www.meandmama.fi/). Ohuemmat riisipaperit päästävät maitokakkaa liikaa läpi. Kuivaliina saattaa olla myös liian pieni kooltaan.Ne maitokakkatahrat, jotka päätyivät hoitoliinasta huolimatta vaippaan, pyrin huuhtelemaan heti ja levitin niille sappisaippuaa. Palasaippuaa helpompi käyttöisempää on nestemäinen sappisaippua, jota voi yhdelle kohdalle ruiskastuaan levittää harsoon hinkkaamalla. (Nestemäistä myy myös tuo yllämainittu kauppa).Edelliselle kirjoittajalle vielä, että ehkä Burberry-bodyn käyttöpäivänä on syytä ottaa käsilaukkuun mukaan hieman sappisaippuaa :)

mulla ei maitokakkatahroista ole kokemusta, mut ihan taviskakkatahrat lähti pois, kun laitoin ulos sisäpuoli ylöspäin. Tahrat katosi ilman auringonpaistettakin, joten en sitten tiiä, voisko lähteä harsostakin silleensä...vaikea sanoa, mut kokeile! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuten jo todettiin, ei tarvitse edes suoraa aurinkoa. Ennätys puolipilvisellä säällä on 2 tuntia ulkona ja tahrat tiessään. Ekologistakin:)


Siinä ainakin yksi syy lähtetmättömiin kakkatahroihin...... Itsellä ei kokemusta koska aina on kaikki tahrat lähteny ilman mitään.

Ulkona kuivatus haalistaa myös tahrat tehokkaasti. Ei tarvitse olla edes aurinkoinen päivä koska kyllähän ultraviolettivalo pääsee pilvienkin läpi.Muita neuvoja nyt ei ole tähän hätään paitsi, että käy lukemassa lisää vinkkejä kyseiseen ongelmaan kestovaippainfossahttp://www.kestovaippainfo.fi/index.php

mutta voisit kokeilla laittaa harsot ämpäriin likoomaan sappisaippuan kanssa. Joka kerta kun huuhtaset kakat niin sipaiset päälle oiman kerroksen sappisaippuaa vaikka siihen pahimpaan kohtaan ja ämpäriin odottamaan pesua. Niin koko harso sitten on laimeassa sappisaippuassa.Itse esipesin myös LV:n nestemmäisellä pyykinpesuaineella, joka käy käsinpesuunkin. Mielestäni lähti ehkä paremmin kuin sappisaippualla.

Kestovaipoista ei ole kokemuksia,mutta valkoisista vaatteista ei lähde,jos ei heti pese tai esikäsittele pesua varten.Muutaman tunnin jälkeen on turha yrittää sappisaippualla tms.jos kakka on ehtinyt kuivaa kiinni. Kuopus sai Burberryn bodyn ja turautti kunnon maitokakan niskaan asti,oltiin reisussa joten en voinut heti putsata vaatetta vaan se muhi laukussa pari tuntia ja siihen jämähti...Harmittaa pelkästään lahjanantajan vuoks:(Kertokaa ihmeessä hyviä pesuvinkkejä,miten jatkossa tältä välttyis??!!

Meillä on lähtenyt maitokakkatahrat Le Chat merkkisellä marseille-saippualla tosi hyvin. Eli hiero sitä vaippaan ja pitkään 60-asteen ohjelmaan, niin kyllä lähtee.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat