Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,Pähkäilen ja jahkailen toppahaalarin ostoa ensi talveksi. Tyttö täyttää 2v tammikuussa 2008. Nyt 1v:na käytössä lenne 80cm (babymallia), joka on justiinsa sopiva, pituutta neidolla 77cm.Ajattelin lähinnä reimateciä tai remua. Ovatko miten reiluja tai pieniä mitoitukseltaan? Itselläni kun ei ole kokemusta kummastakaan. Eli minkäkokoisen ostaisin???Jospa joku jaksaisi vielä vastata tällaiseen iänikuiseen kysymykseen:)

Kommentit (12)

ja tällä hetkellä on käytössä 98cm Remu, onhan tuo hieman isohko mutta 92cm ois pieni, ainakin meille!!!

Neidillä oli tasan 1v. pituutta 79cm ja viime talvi meni reiman 86cm baby-mallisella haalarilla ja edellisessä neuvolassa (elokuussa) 1v.6kk. pituutta oli 90cm.

Syksyllä meni justiinsa 86 koko kun oli reilu 2v. Menis vieläkin mutta nyt käytössä on 92 koko joka on reilu.. Poika on yli 90cm ja painaa 11kg.Poikani samanikäinen kaveri käyttää yli 100 kokoista kun on pitkä ja painaakin yli 20kg.Luultavasti itse ostaisin 92 tai 98 koon. Kenkien kanssa isompikin haalari on ok-kokoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime talvena (siis 2v) oli alkutalvesta vielä 86cm ja lopputalvesta 92cm. Nyt on vielä mennyt tuolla 92cm hyvin vaikka pituutta on 96cm. Remu ja SuperRemu -haalareita on käytetty ja niissä on reilu suomalainen mitoitus. On meillä 98cm haalari odottelemassa mutta jos ei tänä talvena toppahaalaria pahemmin tarvitse niin taitaa jäädä ensi vuotta odottelemaan...

Meillä tasan kaksi vuotias poika, en tiedä tarkkaa pituutta mutta normaali.Remun 98cm haalari on reilu, mutta voi hyvin käyttää. Ei tee jäykäksi, hihat ja lahkeet vain ovat hieman rutussa. Haalari on semmoinen vauvamallinen.

+1-käyrällä kulkee eli pitkä ikäisekseen. Meillä mentiin seuraavasti:*1-vuotistalvi babymallinen Reimatec 80cm (pituutta tammikuussa 79,5cm)

*2-vuotistalvi vyötärömallinen Reimatec 92cmMolemmat puvut hyviä ja sopivia koko talven. Suosittelen siis kokoa 92cm.

Meillä on maaliskuun lopussa 2 v täyttävä tyttö. Pituutta tällä hetkellä n. 86 cm ja käytössä 86 senttinen Remu. Hyvin on tilaa ja uskon menevän ihan koko talven. Mitä tästä nyt vielä on jäljellä...Tai tuleekokaan enää kunnon talvea!Travallen kotisivuilla sanovat tuosta kokoasiasta, että paras koko on se, mikä on lähinnä lapsen pituutta. Että siihen on valmiiksi katsottu mukaan hieman kasvunvaraa ja tilaa lisävaatteille.Sitten kun on plussakeliä ja märkää lunta tai muuten märkää on käytössä Lassien kumialaosainen välikausihaalari, joka sekin on kokoa 86 ja se vasta iso onkin!! Takamus roikkuu polvitaipeissa. Sinne mahtuukin sitten alle vaikka mitä.Ainoa ongelmahan tässä tietenkin on se, että jos meinaa nyt ostaa haalarin ensi talveksi, niin milläs sen tietää, kuinka paljon lapsi vuodessa kasvaa. Meillä kyllä myös tyttö oli 1 -vuotiaana sen 77 senttiä eli pituuskasvua on ollut 10 cm. Jos sitten ostaa varuulta liian ison, voi lapsen olla tosi vaikea liikkua ja toimia se päällä.

...keskipituinen hoikka poika, joka täyttää helmikuussa kaksi, ja käytössä Reimatec (ei baby-malli) kokoa 92. Nyt haalari on ihan ok, mutta syystalvesta oli todella ison näköinen. Pojalla on muuten pitkä selkä, eli haalareissa usein selkämitta jää ensin pieneksi, vaikka raajat olisivat ihan sopivat tai jopa pitkät.

Ovat ainakin mitoitukseltaan reiluja. Pojalla (ikää 2v 4kk) mittaa 101cm ja 98 kokoa oleva haalari mahtuu hyvin.Mutta lapsenkasvua on tosi vaikea ennustaa eli koon valintaan en osaa auttaa..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat