Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (11)

Meillä vesi laskutetaan kolme kertaa vuodessa, kylmä vesi on noin 3 e/kuutio ja lämmin noin vitosen. Vesimittarin lukeman mukaan laskutetaan, eikä yleensä (2 henkeä) lasku ole kuin noin satasen tai alle. Tuo 22 e/kk/asukas kuulostaa kyllä tosi kalliilta, kyllä mie ainakin tykkään tästä että maksetaan vaan siitä mitä on käytetty. Ja toisaalta, onpahan tietoinen vedenkäytöstään, kun tietää että turhaan lirutteleminen maksaa.

Ja kun meitä on 7, niin vesilasku on 77 euroa kuussa. Pitäisi opettaa lapsia säästämään vettä, mutta en kertakaikkiaan vaivaudu, kun noin paljon siitä pulitamme, käytimme sitä sitten tai emme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vesi pitää myös lämmittää, joten loogisesti vesimaksussa pitäisi maksaa myös se osa taloyhtiön sähkölaskusta (tai millä se nyt lämmitetään) joka kuluu veden lämmittämiseen. Käytännössä tätä on tietty aika mahdoton arvioida. Tästä syystä ei mielestäni voi ihan suoraan katsoa yhtiön vesilaskua ja jakaa sitä yhtiön henkilömäärällä ja sillä saada oikeaa euromäärää. Mutta toi on varmasti totta, että vastiketta on vaikeampi nostaa kuin vesilaskua.Jos meillä olisi pienessä asunnossa suuri perhe, niin kyllä itsekin valittaisin, mutta nyt en ole " viitsinyt" kun tilanne on päinvastoin... Liiallinen vesimaksu ei sinänsä mua ahdista, kun ei sitä sinänsä kukaan meiltä rosvoa, vaan se näkyy kyllä taloyhtiön varoissa. Muuten se kerättäisiin vastikkeissa. Mutta ihan varmasti älähdän, jos vesimaksua oltaisiin nostamassa, ennemmin vaikka vastiketta.Terveisin se, jolla oli vesimaksu 21 euroa.

fakta on, että vesimaksut ovat kulutusta enemmän nykyään. Ts. ei viitsitä nostaa yhtiövastiketta, niin nostetaan vesimaksuja. Edellisessä asunnossa elimme mittarin mukaan ja maksoimme (unohdin ilmoittaa lapsen isännöitsijälle) kahdesta 10 ¿/hlö kuussa ennakkomaksua eli 20 Euroa/kk yhteensä ja jokainen vuosi saatiin palautusta vuoden vaihtuessa. Ja kyllä: käytämme vettä paljon. Pesukone surraa 7-8 koneellista viikossa, astianpesukone joka päivä ainakin kerran, käymme joka päivä suihkussa veden valuessa jne. Nyt omakotitalossa ennakkolasku laitettiin edellisten asukkaiden mukaan ja se on 28 Euroa/kk kolmelle henkilölle. Vesilaitoksen nainen jo puhelimessa sanoi, että tuskin noin paljoa menee...Kerrostalossahan ei ole edes piha-alueiden kastelua sillä tavoin kuin omakotitalossa tai rivarissa ja musta kaikki yli 8 Euroa/hlö on huijausta vesimaksun nimellä.

Mutta kannattaa katsoa kokonaan vastiketta ja tilinpäätöstä. Joissakin taloissa on pieni vesimaksu tai ei vesimaksua ollenkaan, muttei se tarkoita, että se vesi yhtään halvempaa oikeasti olisi. Raha vaan kerätään muuta kautta.Ja jotkut taloyhtiöt tekee budjettinsa tosi tiukoiksi ja välillä joudutaan kerään ylimääräisiä vastikkeita tai jättään tarpeellisia korjauksia tekemättä. Toisilla (kuten meillä) jää jatkuvasti ylijäämää, joka tietty on käytettävissä myöhemmin korjauksiin ja helpottaa toimintaa, jos tulee jotain yllättävää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat