Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (27)

raastan porkkanaa karkealla terällä ja laitan riisin joukkoon. Pieninä hippuina kypsyy sammalla. Mieheni ei syö keitettyä porkkanaa sellaisenaan siispä joudun kikkailemaan sen kanssa (= laitan lähs aina myös perunamuusiin). Lisäksi laitan lähes aina riisin joukkoon sipulia ja pippuria. Keitän aina niin kauna, että vesi haihtuu, joten maut eivät mene hukkaan. Eriliaset riisilajit maistuvat myös erilaisilta. Etnisistä kaupoista saa ostettua hyviä riisejä. Nämä herne-maissi-paprikatkin ovat hyviä.

Lisää riisit ja kuullota vielä hetki. Lisää keitto-ohjeen määrä (kiehuvaa) vettä sekä 1-2- kasvis/kanaliemikuutiota. Anna kiehua kannen alla kypsäksi. Tulee risoton tyylinen riisi, maistuu mm. broilerileikkeiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastaus : kustannus ei muutu ja ensimmäisessä vaihtoehdossa maku on imeytynyt riisiin kun se on siinä keitinvedessä joten lopputulos on parempi.Asu vaikka missä ja keitä riisis kenen kanssa tahansa niin lopputulos on tämä.

Joskus on varaa pieneen ylellisyyteen ainakin meillä. Kermaista lohta ja sahramiriisiä, mahtavaa.Kurkumalla saa väriä muttei samaa makua.

Soijariisi - kypsennyksen lopuksi lisäät soijakastiketta.Tomaattiriisi - freesaat tomaattipyrettä ensin rasvassa ja heität perään riisit ja vettä sekä suolaa.Sahramiriisi - keitinveteen puoli pussia sahramia - kauniin keltaista ja sahramiriisi sopii erihyvin kalaruokien lisukkeeksi.Pilahviriisi - pääruoan mukaan kypsennät kala-, liha-, kasvis-, kanaliemessä. Ensin siis kuullotat sipulia pieneksi pilkottuna sekä riisit rasvassa ja heität liemen perään.Basmati on meidän perheen suosikki. Keitinveteen voit laittaa suolaa, kokonaisia kardemummia/neilikoita, kanelitankoa jne. Jäljellejääneen keitetyn riisin voi paistaa, tulee herkullista jos siihen lisää kananmunaa ja kasviksia. Riisin kanssa kannattaa kokeilla myös sweet chili -kastiketta. Riisin voi myös höyryttää kypsäksi ja sinne samalla sekoittaa erilaisia kasviksia joukkoon. Intialaiset kastikkeet esim. linssistä (dhal) sopivat mainiosti riisin kanssa.

samassa kattilassa, niin että parsakaali murustuu sinne riisin sekaan ;) Itse en tykkää yhtään parsakaalesta, mutta riisin seassa se on oikein namia ja antaa vaihtelevan värin ruualle ;)

sitä kannata mihinkään keitinveteen tuhrata. Jos väriä haluaa, kurkuma ajaa saman asian. Biryani-ruuassa käytetään sahramia riisissä, se on sitten uuniruoka. Nami nami.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat