Seuraa 

Mitä mieltä olette. Tyttöni on nelikuinen, potra ja pyöreä neiti. Imetän ja nyt olen antanut kerran päivässä maistiaisia soseista. Ei vielä suuria määriä. Heräsi ennen kerran-kaksi yössä, jolloin imetin hänet.Nyt heräilyt on lisääntyneet. Jutustelua, pärräystä yms. Olen antanut maitoa ja nukahtaa siihen. Tuntuu kuitenkin ettei tytöllä ole varsinaisesti nälkä. Kannattasikohan alkaa yrittää lopettaa yösyöttöjä? Nukkui jo kaksi-kolmekuisena sellaisia seitsemänkin tunnin pätkiä. Viime yö oli ihan katastrofaalinen. Jatkuvaa heräilyä. Imetin kolme kertaa, mutta silti heräili jatkuvasti.

Kommentit (4)

Kuulostaa aika normaalille. Vauvan kasvaessa ja kehittyessä aivotkin alkavat käydä hieman " kierroksilla" ja se vaikuttaa tietyissä vaiheissa myös yöuniin. Seuraava vastaava vaihe tulee siinä vaiheessa kun hän alkaa harjoittelemaan (mielessään jo ennen käytäntöä) ylösnousemista ja rauhoittuu vasta kun oppii seisomaan tukea vasten eikä asian harjoittelu enää kiinnostakaan.

Saattaa myös olla että tuo kiinteiden aloittaminen ei vielä sovi hänen vatsalleen ja se aiheuttaa vatsavaivoja ja levottomuutta.

4-5kk vauvalle on ihan luontaista ja luonnollista herätä 2-3x/yössä rinnalle.

Jos mielestäsi ei nälkä ole syynä niin koeta olla mahd reagoimatta vauvan pörinöihin, yrittää saada kontaktia ja juttukaveria vaikka onkin yö ja uniaika. Huone mahd pimeä, ei mitään virikettä, vauva vain makuuasentoon ja toteat vaikka " shhh nyt on yö ja nukutaan" tai " aaa-aaa" ja olet kuin nukkuvinasi.

Vauvat on siitä mainioita tapauksia että he oppivat hyvin äkkiä mistä narusta vetää saadaksensa huomiota;)

kannattaa toki imettää jos tuntuu et nälkäseltä vaikuttaa,meillä 4kk tyttö joka on jo 1,5kk nukkunu ilman syöntejä joten ei ne välttämättä tartte yöllä ruokaa. meillä tää tuli ilmi niin että kokeilin tuttia ja jatkoi silleen uniaa,joten en antanu yöllä enään ruokaa. meillä ollaan myös pullolla joten siitäkin on helppo seuraa paljon syö/pvä..

nyt menee tosin ½-1prk sosetta + maitoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä poika on nyt 5,5kk ja aina nukkunut yöt hyvin, alkuun yhdellä syötöllä ja jo muutaman kuukauden ilman yösyöttöjä. (20-07) tuossa vajaa 5-kuisena tuli heräiltyä muutaman kerran yössä lähinnä kääntyilemään ja tuhisemaan ja ryömimään=) Selvästi sellaista että heräsi puolittain ja muisti heti että osaa jotain kivaa uutta ja sitten alkoi jokellella puoliunessa. Annoin helposti maitoa ja se aina rauhoittikin.

Pointtina mulla on se että nyt muutaman viikon jälkeen yöt menee taas hyvin, eli vaikka heräili ja sai maitoa, ei tottunut siihen sen kummemmin, se oli silloin vauvalle tarpeen ilmeisesti.

Varmasti teilläkin rauhoitutaan kun tämä vilkas kausi ohitetaan=)

Meillä pojalla tuli noin 4,5kk iässä aivan samanlaista. Sitä ennen oli nukkunut yöt yhdellä syötöllä, mutta ihan ykskaks alkoi heräämään 30min-1,5tunnin välein läpi yön. Annoin tissiä useamman kerran yössä, mutta nälkä ei selvästikään ollut.

Nyt sitten kun 6kk tuli täyteen, pidimme unikoulun koska pojalle jäi noista heräilyistä tapa.Mutta siis tuohon ikään tuntuu kuuluvan se, että yöt muuttuvat katkonaisiksi. Lapsi oppii niihin aikoihin paljon uutta. Kääntyilemään, käyttämään käsiään, havainnoi ympäristöään jne. Eli yöllä kun herää, voi nukahtaminen olla vaikeaa ja lapsi ehkä tarvitsee siihen apua.

Lisäksi tuossa iässä yöheräilyt voivat olla myös läheisyyden tankkausta. Lapsi oppii että onkin ns. erillinen henkilö äidistä ja haluaa yölläkin varmistaa että äiti on lähellä ja tankata sitä läheisyyttä.Eli mielipiteeni on, että koska lapsesi on vasta 4kk, niin yösyöttöjä ei kannattaisi jättää pois. Ja vasta 6kk ikäinen vauva selviää kuulemma ilman yösyöttöjä, sitä ennen yösyötöt on hyvä pitää. Vaikka sitten vähän jo kiinteitä maistelisikin.Tiedän että on rankkaa kun vauva herää koko ajan. Meillä mentiin kuukauden päivät niin että poika heräsi vähintään 6 kertaa yössä. Silloin mietin itsekin unikoulua ja yösyötöistä luopumista, mutta koska 6kk on suositus niiden lopettamiseen niin päätin vain jaksaa.

Tsemppasin itseäni sillä, että yritin asettautua pojan asemaan. Kuinka suuria muutoksia hänellä silloin oli ja kuinka hän kaipasi sitä läheisyyttä myös yöllä.Jaksamista!-Tähtityttö ja poitsu 6,5kk

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat