Vierailija

Tai onko nukkuminen muuttunut hirveän vaikeaksi 1,5 vuoden jälkeen?Meillä lapsi nukahtaa useamman tunnin nukuttelun jälkeen illalla ja päivällä n. 1/2 tunnin nukutuksen jälkeen. Lapsi nukkuu samassa sängyssä vanhempien kanssa - oma sänky on nyt hankinnassa, en tiedä, vaikuttaisko se nukahtamiseen... Nyt alkaa palaa pinna, kun tuntuu, että tyyppi ei nukahda koskaan kunnolla.Päivällä nukkuu 2 tuntia ja yöllä sitten loppujen lopuksi 10 tuntia. Onko normaali määrä?

Kommentit (8)

Sitten siirrettiin omaan sänkyyn omaan huoneeseen, jonne jätettiin nukahtamaan yksin (ilman huutoa toki), ja jo vuoden päivät on mennyt itse päivä- ja yöunille =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos unet jäävät väliin, alkaa käyttäytymään ylivikkaasti, riehuu. Nukumme perhepedissä. Tuuletan, viilennän ja pimennän huoneen ennen päiväunia. Välipala, pissatus ja sitten nukkumaan. Pidän hetken kädestä ja sitten jää yksin nukkumaan. Vastustelee kyllä nykyisin melkein aina, kun täytyy mennä nukkumaan. Otan silloin syliin ja käytän pissalla. Tietää, että on vain mentävä nukkumaan ja vastustelut loppuvat siihen. Ennen nukkumaanmenoa on hyvä valmistella lasta tyyliin, " kohta on päiväuniaika" . Näin meillä. Peti on yhteinen, mutta aina ei olla nukkumassa yhtäaikaa.

2v 8kk tarvii edes jonkinlaiset päiväunet, muuten iltapäivä ja alkuilta menevät pelkäksi kiukutteluksi ja haukotteluksi. Kyllähän se yrittää jättää pois ja väittää ettei väsytä, kun samalla haukottelee ja hieroo silmiään...Mutta en jättäis alta 2v pois vaikka lapsi vastustelee.

Ei se tarkoita kuitenkaan sitä, ettei lasta väsyttäisi.

Meidän 3v tyttö nukkuu 10-11h yöunet ja 1-2h päiväunet, 1v9kk poika nukkuu 12h yöunet ja 2-3h päikkärit.

Nukahtamis vaikeudet ovat varmasti jostakin muusta kiinni, kun liiallisesta unesta. Jos päikyille kuitenkin nukataa suht hyvin niin silloinlapsikin niitä tostisesti tarvitsee.Unenmäärä yht 12 tuntia on tuon ikäiselle sopiva. 2-3 vuotiaan unentarve on juuri tuo 12 h ( erkinjuntti, kivikko. RoffWarg )

Kohta se taas sujuu, älä lähde mukaan leikkiin, lapsesi on vielä ihan liian pieni selviämään ilman päikkäreitä. Oman sängyn ostaisin hänelle toki pikapikaa. meilläkin on vauva-aikana oltu perhepedissä, mutta itse huomasin jo noin alle vuoden ikäisen unien häiriintyvän " ahtaassa" . Ja muutenkin hänestä se voisi olla jännittävää ja innostaa sinne päikkäreillekin :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat