Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän 9 kk ikäisellä tytöllämme on ollut n.kuukauden ajan kova liikumaton patti oikean korvan takana, joka oli tällä viikolla lääkärissä mitattuna n.1cmx 1.5cm. Nyt patti on selkeästi kasvanut.

Lääkärin mukaan imusolmuke on suurentunut korvan takana ja se johtuu mitä todennäköisemmin jatkuvasta flunssasta, mitä tytöllämme jatkuvasti on.

Meillä on uusi aika ensi viikolle, jolloin lääkäri mittaa patin uudestaan ja laittaa tarvittaessa lähetteen lastenlääkärille.

Äitinä minua tietysti huolestuttaa valtavasti ja mielessä pyörii se pahin vaihtoehto, vaikka tiedän varsin hyvin, että murehtiminen ja stressaaminen ei auta yhtään asiaa -päinvastoin.

Siispä kaikki tieto ja vertaistuki oisi paikallaan. Kertokaa hyvät ihmiset onko teillä kokemusta ko.asiasta! Olisin kiitollinen vastauksista.

Kommentit (4)

Minä löysin n. 3 viikkoa sitten patin pojan vasemman korvan takaa. Poika nyt 2 kk ja eilen oli eka lääkärillä käynti. Kysyin samalla patista ja lääkäri sanoi sen olevan rasvapatti, noita patteja kuulemma tulee joillekkin. Ne voi hävitä itekseen tai ne voidaan leikata jos se alkaa aristaa tai iho ärtyy patin kohdalta. Niitä ei kuulemma kannata joka päivä kokeilla, kun se voi ärsyyntyä siitä ja kasvaa. Nuo rasvapatit on kuitenki harmittomia. Niin ainakin lääkäri sanoi.

Kiitoksia vastauksistanne.

Eli meidän vauvalla ei mitä luultavimmin olekaan suurentunut imusolmuke mitä aluksi luultiin.

Sain terveyskeskuksesta lähetteen lastenlääkäille, joka ei käsituntumalla osannut oikein sanoa mikä patti siellä korvan takana pullottaa. Patti on hyvin kova ja semmonen terävä, eikä liiku.

Sain kahden viikon päähän ajan ultraan, jossa se sitten vihdoin kuvataan. Ihan jännittää odottaminen!

Voi kuulemma olo joku kystakin... No sittenpä ultrassa selviää, tuskinpa mitään vakavampaa. Toivottavasti ainakaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt 7kk vauvalla patti vasemman korvan takana, on kyllä aika pieni, n. 0,5 cm halkaisijaltaan. Huomasin sen tytön ollssa 2 kk ikäinen ja siis edelleen se patti on korvan takana. Olen sitä kysynyt kahdelta eri lääkäriltä, toinen oli korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoisläääri ja toinen lastenlääkäri ja molempien vastaus oli se, että ei vaikuta vaaralliselta ja joillain tuollaisia patteja vaan on. Ja meillähän tuo patti ei ole tässä kuukausien aikana suurentunut. Silti vähän huolestuttaa..Tytöllä otettu myös päästä monta röntgenkuvaa tapaturman takia ja ainakaan kuvia tulkitessaan röntgenlääkäri ei huomannut mitään normaalista poikkeavaa. Tiedä sitten, että olisko tuollainen patti röntgenkuvissa näkynytkään, en tajunnut sitä silloin lääkäriltä kysyä.Mutta ei kai tässä auta kuin uskoa kaiken olevan ok, toivottavasti teilläkin on! Ja tule ihmeessä kertomaan lääkärikuulumiset kontrollin jälkeen!Pojalla ikää 3 vuotta ja löysimme patin korvan takaa marraskuussa. Käytimme pojan lääkärillä ja sen jälkeen pattia tutkittiin ultraäänellä, jossa kooksi todettiin 9 mm. Kolmen lääkärin mielipide (tk-lääkäri, ultrannut lääkäri ja neuvolalääkäri) oli, että patti on turvonnut imusolmuke, joten huokaisin helpotuksesta ja ajattelin uskoa heidän mielipiteeseen. Patille ei tehdä enää mitään, jollei se huomattavasti ala suureta.Röntgenhoitaja oli sitä mieltä, että ko. patti ei olisi näkynyt röntgenkuvissa, jotka lääkäri alunperin määräsi. Joten röntgenkuvia ei otettu vaan patti tutkittiin siis ultraäänellä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat