Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä 7kk tyttö, joka on nyt rintalakkoillut yli viikon. Rintalakot ovat meillä kerran kuussa toistuvaista sorttia, ja nyt tämä viimeisin on pisin ja pahin lakko. Päiväsaikaan tyttö suostuu max kerran rinnalle, öisin syö sentään normaalisti 2krt.Ongelma on tietysti se, että hän ei varmasti saa tarpeeksi maitoa vuorokaudessa (eli jää kalkin jne. sekä nesteen ylipäätään saanti vähälle). Muutenkin tyttö on tyytymättömämpi kuin ennen, mikä on ihan luonnollista.Olemme yrittäneet tarjota korviketta tässä muutamina päivinä ja se on ilmeestä päätellen aika epämiellyttävän makuista. Korviketta kerrallaan on mennyt ehkä 10ml.Miten siis saisimme mahdollisimman nopeasti hänet pitämään korvikkeesta niin että siitä tulisi hänelle kunnon maitoateria ainakin kaksi kertaa päivässä?Tilanne on tosi hankala ja erittäin stressaava!

t annelie, lohduton

Kommentit (10)

Myös meillä 7kk ikäisenä poika hylki päivällä rintaa. olin jo varma, että hän vierottaa itsensä kokonaan. Yöllä hän " onneksi" söi kolme kertaa. Nyt 9kk ikäisenä tissi maistuu taas oikein hyvin ja uskalsin jopa lopettaa yöimetykset.Kun meillä oli tuo hylkimisvaihe, halusin varmistaa riittävän maidon saannin. Eli tein siten, että keitin puuron veteen ja lisäsin korvikejauhetta pari-kolme mitallista hieman jäähtyneeseen puuroon. mietin vain, onnistuisikohan tuolla keinolla totuttaa vauva korvikkeen makuun.

Eli 6-8dl maitoa pitäisi mennä, joten aika tavalla saa vauva vetää maitoa, jos kolmella imetyskerralla meinaa saada. Joku kyseli pulauttelusta, se voi johtua myös siitä, että rinnalle tottunut vauva hotkii maitoa liian nopeasti. Meillä kävin näin alussa nokkamukin kanssa ja siksi opetin pullolle, jonka tuttiosa on suunniteltu niin, että ei pysty helposti hotkimaan. Kannattaa antaa vähän varovaisemmin ja pitää välillä pieni tauko. Jos pulauttelu jatkuu tai tulee vatsavaivaa/ihottumaa, kokeilla joku toinen korvike. Maitoallerginen vauvanhan voi sietää lehmänmaitoa äidinmaidon kautta (saa hyvin pieniä määriä), mutta oireilla sitten korvikkeesta. Mutta eiköhän tuo alussa pulauttelu ole ihan harmitonta, jos muita oireita ei ole. Meillä meni korvikkeen makuun totuttelemiseen noin kaksi viikkoa, joten pikatietä onneen ei aina ole. Joskus voi myös olla niin, että niin kauan kuin rintaa on tarjolla ei korvike maistu ja silloin ainoa tie on pikavieroitus, jos haluaa korvikkeella jatkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voit kokeilla makeuttaa korvikkeen hedelmäsokerilla, jos sitten maistuisi. Vähennä sokerin määrää pikkuhiljaa.Toinen vaihtoehto on lypsää ja kokeilla huoliiko mukista. Jos huolii niin sekoittaa pieniä määriä korviketta joukkoon ja lisätä määrää asteittain.Olen jostain lukenut että menee 2-3vrk ennen kuin lapsi(vauva) suostuu ottamaan erilaista maitoa ja vielä eritavalla kuin on tottunut.

Valitettavasti en alkuperäiseen kysymykseen osaa antaa hyviä neuvoja, sillä itse pähkäilen saman asian kanssa. Eli olen myös erittäin kiinnostunut hyvistä vinkeistä.

Meillä 7kk vauva hylkinyt rintaa päivisin nyt ehkä noin parin viikon ajan. Yösyötöistä olisimme muussa tapauksessa varmasti jo voineet luopua. Nyt imetän yöllä kerran ja aikaisin aamusella toisen kerran. Tällöin vauva unisena malttaa olla rinnalla kunnolla. Päivisin tisuttelut on todella nopeita maistiaisia, jos sitäkään. Meillä ainakin rinnan tarjoamisessa ajoitus on kaiken a ja o. Auta armias jos väärään aikaan tarjoan, niin kamala huutohan siitä syntyy, mutta esim. pitkien päiväunien jälkeen maito maistuu kyllä.

Minäkin olen jostain lukenut, että pari-kolme kunnollista imetystä vuorokaudessa riittää takaamaan tarpeellisen nesteen saannin. Lähinnä olen ollut huolissani että kuinka kauan maitoa tulee tarpeeksi kun imetyskerrat ovat vähentyneet.

Tänään annoin vauvalle nokkamukista vähän Nania. (Pullolle en viitsisi enää totuttaa kun hienosti tuosta mukista jo juo.) Oudollehan se maistui eikä ottanut kuin pari kulausta. Lisäksi vauva puklasi parin tunnin kuluttua, mitä ei ole normaalisti tehnyt enää vähään aikaan. Oletan siis, että korvike ei sopinut hänen mahalleen. Kokeilenko heti toista merkkiä vai annanko vielä tuota samaa, jotta näen tuleeko sama reaktio?

Entä voiko esim. nuo vauvajugurtit siis laskea päivittäiseen ' maitoannokseen' mukaan sellaisenaan (1 dl jugurttia vastaa 1 dl maitoa)? Eikö 6-7 dl maitoa ole minimi suositus?Kiva jos joku vielä vastailisi näihin kysymyksiin.

Kiitos rohkaisusta vaan jatkaa sinnikkäästi tissin tarjoamista! Hyvä kuulla, että muillakin on saman ikäisenä ollut vastaavaa ja että se on ohimenevää. Mielelläni vielä imetän ja hienoa olisi jos päästäisiin suoraan siirtymään tavallisiin maitotuotteisiin.

Korviketta pitää mennä sen 6dl päivässä. Imetyksiä kuulemma riittää tuo 3kpl vuorokaudessa jos puuro tehdään maitoon. Voihan sitä sitten antaa vettä tai korviketta nokkamkista janojuomaksi. 10 milliäkin on ihan hyvä lisä, parempi kuin ei mitään.Tytteli-83

Kolme kunnollista imetyskertaa vuorokaudessa riittää, jos vauva saa lisäksi maitoon tehtyä puuroa ja vaikka yhden jugurtin päivässä.Eli kannattaa tosiaan joko tehdä korvikkeeseen puuroa tai ostaa valmispuuroja sekä vauvajugurttia.Luultavasti tuo lakkoilu menee ohi jos vaan et anna muuta.Tytteli-83

...rohkaisusta ja hyvistä vinkeistä! Lakkoilu jatkuu edelleen ja viime yönä oli maitoannokset aika pieniä, koska heräsin itse vasta kun vauva oli jo aika (=liian) virkeä viitsiäkseen olla kunnolla rinnalla. Korvike maistuu nokkamukista edelleen tosi huonosti, max 10ml kerrallaan. Olen nyt tehnyt puuron korvikkeeseen ja se maistuu ihan hienosti. Ja lohdullista kuulla SIPK, että teillä samanlaista, tämä on tosi stressaavaa!Ajattelin, että jos vauva tottuisi korvikkeeseen, niin voisimme siirtyä systeemiin, jossa vauva joisi päivisin korviketta pari-kolme desiä ja sitten saisi yöllä rintaa. Tuolla systeemillä nyt voisi mennä vähän aikaa. Jos sitten korvike alkaa maistua ihan hyvin, niin sitten voisi ajatella, että hän saisi sitä 6-8dl/päivä ja yöimetyksetkin sitten voisi jättää pois.Ihanteellistahan olisi tietysti, että lakkoilu loppuisi ja tyttö imisi rintaa entiseen malliin, mutta pahalta näyttää. Lakkoilu kun toistuu meillä tasaisesti kerran kuukaudessa, niin on todella rasittavaa, jos väh. 1,5vkoa kuukaudesta menee lakkoiluun ja sitten max 2,5vkoa mennään tavalliseen tahtiin (ja takaraivossa jyskyttää koko ajan ajatus, että kohta se lakko taas alkaa, ihan pian se alkaa...)Ihanaa, että noin moni on jo viitsinyt antaa vinkkejä! Ja Tyttelille kiitos tiedosta, että kolme imetyskertaa voisi riittää, se rauhoittaa jo mieltä!t annelie, joka stressaa jo hieman vähemmän

...eli ei oikein käy maidon korvikkeeksi. Ravintoarvoltaan ne ovat tavallisen hedelmäsoseen luokkaa ja törkykalliita.

Meillä on myös ollut ongelmana se, ettei 7 vauva ei päivällä oikein osaa keskittyä maidonjuontiin, joten imetän heti päiväunilta herättyä. Silloin tyttö on vielä niin raukea, että malttaisi imeä paremmin. Nyt kuitenkin päiväaikainen imetys alkanut pikku hiljaa muutenkin sujua, joten ehkä päästään siirtymään suoraan lehmänmaitoon ilman korvikevaihetta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat