Vierailija

siitä, millaista elämä on kahden pienen lapsen kanssa (eli ikäeroa parisen vuotta). Puhutaan vaan, että isompi sisarus voi olla kateellinen vauvalle tms, mutta ei koskaan siitä millaista se arki rankinmillaan voi oikeasti olla kun ei kädet tahdo riittää kahden pienen kanssa. Toinen rätisee hammasvaivoja, toinen uhmaiässä jne. Aina vaan todetaan, että elämä on raskasta kun lapset on pieniä, mutta ei oikeasti kerrota elämän realiteettejä....

Huh , helpottipas. Onneksi on mies joka osallistuu kotona eikä ole mikään sohvaperuna luuseri, mutta silti välillä vaan omat voimavarat olla kiva ja mukava äiti on rajoilla. Olenko ainoa joka uskaltaa sanoa kavereillekin suoraan, että yhden kanssa on PALJON HELPOMPAA kuin kahden lapsen kanssa. jne jne jne.....

Kommentit (12)

miten rankkaa kahden pienen kanssa on. Ainakin jos on joskus hoitanut muiden lapsia. Ihan uskomattomalta kuulostaa että jollekin se tulisi yllätyksenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

varmasti hankalaa silloin, kun lapset ovat molemmat alle 3-vuotiaita. Mutta voisin olettaa, että sen jälkeen elämä helpottaa. Lapsilla on seuraa toisistaan, eikä vanhempien aina tarvitse olla niitä leikittäjiä tms.Yhden lapsen (4v.) äitinä voin sanoa, että elämä on välillä tosi raskasta, kun lapsi vaatii jatkuvasti huomiota. Kun hän oli pieni, meni helpommin. Lapsi nukkui päiväunia, ja vanhemmat saivat silloin omaa aikaa. Nyt ei enää nuku päiväunia, ja koko valveillaolo aika menee lapsen kanssa.

Toivoisin todella, että olisimme olleet viisaita ja yrittäneet toista lasta siinä 2-3 vuotta esikoisen syntymästä!Useampi lapsisissa perheissä tuskin tajutaan, miten rankkaa ainokaisen kanssa voi olla!

Noihin " kahden/kolmen/viiden/kymmenen kanssa on helpompaa kuin yhden kanssa" juttuihin ei kannata uskoa ollenkaan.

Toki se voi olla myös helpompaa, mutta kun lasta alkaa suunnittelemaan niin kannattaa varautua pahimpaan. Eli siihen että vauva huutaa koliikkia pari kuukautta putkeen ja samaan aikaan esikoisella on pahin uhmaikä.Sen ymmärtää että esikoisen kanssa voi tulla asiat yllätyksenä, mutta eikö toisen kohdalla pitäisi jo olla jonkinlainen käsitys siitä mitä se elämä lasten kanssa on ja että se ei tosiaan ole välttämättä helppoa.

Yleensä sanotaan, että toisen kanssa pääsee helpommalla. Meillä on nyt kaksi pientä lasta ja elämäni on sata kertaa helpompaa kuin yhden kanssa. Toinen on helpompi hoidettava ja kaikki tarvikkeet on valmiina eli ei tarvitse kuluttaa aikaa kaupoissa ja vertailuun. Pelaan isomman kanssa peliä tms. ruokapöydän ääressä kun syötän/imetän/syön itse. Eli on vain keksittävä viihdykettä isommalle. Meillä nuorempi myös nukkuu paremmin kuin isompi aikoinaan.

kaksi lasta, ikäero 1½ vuotta. Meillä on tosi helppoa, sillä lapset leikkivät keskenään. Kun kuuntelen yksilapsisen kaverini murheita, niin kyllä meidän perheessä on oikeesti päästy paljon helpommalla.

Miten ihmeessä nykyajan äidit ei jaksa lasten kanssa olemista?

Aina kun tulee vauva taloon niin alkuun saattaa olla raskasta jos vauva valvottaa mutta ajan kanssa helpottaa ja lapsista on toisilleen leikkikaveria.

Sanoisin että useamman kanssa on helpompaa kuin yhden tai kahden.T: neljän alle kouluikäisen lapsen äiti(27v)

perheestä ja ihmisestä, miten elämän ottaa. Mikä on kenellekin vaikeaa ja raskasta... Mun mielestä vaikeinta on kahden ensimmäisen kinastelu, ikäeroa melkein 3 vuotta. Joskus tuntuu, että hulluksi tulee, kun kinastellaan, lyödään, potkitaan ja ärsytetään toista tahallaan koko ajan. Itse ei millään aina jaksaisi muistuttaa, että ei saa lyödä, ei saa potkia, ei saa ärsyttää, älkää tapelko, olkaa kunnolla eikä aina jaksaisi selvitellä, kuka kulloinkin on syyllinen. Sekään ei ole reilua, että nuorempi saa aina syyt niskoilleen, kun on lyönyt, kun isompi on ärsyttämällä ärsyttänyt koko ajan.

Mulla on 2 pientä lasta ja elämä on (ihan oikeasti!) helppoa ja mukavaa näiden kanssa. Tottakai joskus on rankempia päiviä mutta eiköhän niitä ole kaikilla, riippumatta lasten lukumäärästä. Kolmas on vielä tulossa ja odotamme innolla perheen kasvamista entisestään :) Kuulostaa siltä ap että olet aika väsynyt, löytäisitkö jostain vähän apua arkeen?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat