Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Yöt vauvalla vaikeita, kun vatsassa niin paljon ilmaa. Kaikki vinkit niiden helpottamikseksi olisi nyt tervetulleita.Auttakaa epätivoista äitiä.Lapsi 6 vkon ikäinen.

Kommentit (11)

Eli vauvan maatessa selällään sylissä tai lattialla, nosta jalkoja ylöspäin ja rauhallisesti " pumppaat" jalkoja ylöspäin lähelle vatsaa. Tai itse en vatsan päälle nostanut, vaan 90 asteeseen eli ylös ja pumppasin.Toinen keino mikä meillä auttoi, oli vauva syliin selälleen pylly vatsaasi vasten, kämmenillä pidät pään alta. Anna pepun roikkua jalkojesi välistä. Vauva vähän kun istuisi pöntöllä, kun peppu roikkkuu. Tällä tyylillä pörisi meillä oikeen kunnolla :)

Meillä auttoi parhaiten koviin masuvaivoihin seuraavat: d-tipat tauolle, DDS-junior maitohappobakteerit (probiootti), vyöhyketerapia (suosittelen!!!), imetysvälit ainakin 2h. (meillä nippa nappa 2h) jolloin suolisto saa välillä levätä, vauvan kantaminen jenkkifutisasennossa (vaikea selittää mutta vatsa kättä vasten, pää kantajan vartaloon päin ja pidellään kuten jenkkifutaajat sitä palloa), vauva jalkojen päälle vatsalleen ja jalkojen heijaaminen sekä edelläkin mainittu " pierujumppa" . :)Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

olettekin kokeilleet seuraavia: röyhtäyttää aina ruokailujen jälkeen kunnolla.Mahallaan pitäminen/nukuttaminen saa ilmat pörisemään.Hieman voi taputella pepusta.Vauvan maatessa selällään nosta hänen jalkansa vatsan päälle,tee näin muutama kerta.Samalla voi kevyesti painaa vatsaa.

Meillä kohta 4 kk ikäinen vauva, jonka ilmavaivoihin auttoi cuplaton (kuten veljellään aiemmin). Eli ilma poistuu ilman itkuja - ja unet jatkuvat ilman apujakin...

Ja tämä tietysti vaikuttaa vain, jos imettää. Jätin pois ruisleivän, sipulin, vahvat mausteet, suklaan ja maidon. Siihen loppui tytön ilmavaivat. n.2kk iässä vaivat helpotti, ja minä söin normaalisti.

Meillä eniten vatsaongelmia tuotti pojan ollessa pieni oma ruokavalioni. Sipulit, kahvi, tee, suklaa, salmiakki, chili, välillä maitokin. Helpotti pojan kasvaessa. Meillä maitohappobakteerit auttoivat selvästi. Lisäksi hieroin kevyesti vauvan mahaa ja edellisen mainitsemaa ' pierujumppaa' harrastettiin myös ahkerasti. Ja liikuttelua muutenkin.Tsemppiä!deux ja poika jo 10 kk

Meillä oli molempien tyttöjen kaa pahat ilmavaivat.

Tässä muutaman niksin:Cuplaton: pahensi hetkeksi mutta pisti tytöt pierimään ja kakkaamaan. Tosin tutulle joka kävi valohoidossa ilmoitettiin että se voi pahentaa.Disflatyl: auttoi esikoiselle mutta en ole kokeillut sitä kuopukselle koska se on niin rajallinen annos mitä saa antaa vuorokaudessa.Röyhtäyttäminen: röyhtäyttää kunnolla ruokailujen jälkeen. Meillä ei ole kummallekaan riittänyt 2 röyhtäysyä vaan tulee ainakin 4-5kpl!!Vyöhyketerapia: kävimme kuopuksen kanssa vyöhyketarapiassa, ja saimme neuvoja miten voimme jatkaa hoitoa kotona. SIitä on ollut apua. Sitä teen n. joka toinen päivä.Jumppaa: vatsan jumppaaminen auttaa. Juuri niin kuin joku jo kirjoitti, että vauva selälleen ja paina kevyesti jalat vatsaa kohti niin helpottaa. Toinen on että vauva selällään ja hiero oikealla kädellä (myötäpv ison pallon) vauvan vasemmalla puolella ja kevyesti painaa, niin tunnet kuinka ilma menee paksusuolen pitkin pois.

Näin jälkitarkastuksen lääkäri neuvoi meidät tekemään, ja vielä sanoi että sitä enemmän ilmaa masussa sitä vihreämpää on kakkaa.Nukuttaminen: monet nukuttavat mahallaan, mutta jos ei uskalla sitä niin pienten vauvojen vatsalaukku on sen muotoinen, että jos nukuttaa oikealla kyljellä pääsee ilmat pois.Tutti: tutti voi aiheuttaa ilmavaivoja (tai todnäk tekee) jos on käytössä. Esikoinen imi tutti kuin ei ois mitään muuta keksitty ja se oli meille suurin ongelma. Jos vaan jaksaa voi totuttaa vauvan käyttää räsyn tai jonkun pehmolelun/rätin tutin tilalle.

Näiden lisäksi huomasin että korvikkeista tulee todella pahat masuvaivat. Esikoisen kaa olin niin hölmö etten tajunnut sitä, mutta kuopuksen kaa ymmärsin heti.

Esikoinen alkoi nukkua yöt kokonaisina vasta kun vellit lopetettiin. Kuopus maisteli vellejä mutta kun kerta mennään samaa reittiä päätin että ei tule velliä tällä kertaa (korkeintaan jauhevelliä).Esikoinen on nyt 2v8kk ja kuopus 5kk ja pulverimaidolla eletään. Se on ainut mitä helpottaa masuvaivat.

vatsalla nukuttaminen auttoi ehdottomasti! Disflatyl-tipat. Kantoliinassa kanto iltaisin niin piereskelee ilmaa pois. Ei liian tiheästi syöttö.maitohapot ei meillä auttaneet, eikä cuplatonistakaan ollut hyötyä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat