Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

en yleensä vatvo lasteni kaveriasioita, mutta nyt vaan tuntuu pahalta lapseni puolesta. Hänellä on paljon kavereita, mutta yksi on hänelle itselleen ylitse muiden. Tämä lapsi muutti muutama kuukausi sitten, ja koulukin vaihtui. Lapset ovat kuitenkin tiiviisti pitäneet yhteyttä puolin ja toisin, viimeksi pari viikkoa sitten tämä lapsi oli meillä yökylässä. Nyt oma lapseni oli kuullut toisen lapsen kertomana, miten kivat synttärit tällä lapseni kaverilla oli ollut.

Kommentit (28)

Kokemusta on, kuinka riipaisevaa on kun oma lapsi suree menetettyä ystävyyttä, ja vielä siten, että tämä kaveri on vaihtanut muihin kavereihin ja yhdessä heiltä on pientä kiusaamista tyyliin " et saa olla mukana, häiritset meitä"Tottakai sitä yrittää kertoa lapselleen että eskarissa on muitakin lapsia joista saa kavereita, mutta kyllä se poissuljetun lapsen suru on kamalaa katsella.Oletan, että ap tarkoitti ettei kutsua tämän poismuuttaneen kaverin luo synttäreille ollut tullut.

meidän lapset eivät tapaa edes parhaita kavereitaan kerran viikossa, kun kaikilla on harrastuksia. Ja miten paljon niitä kavereita oikein sitten on? Meillä on aina saanut kutsua kaikki parhaat ystävät synttäreille, eikä niitä ole tarvinnut rajoittaa, koska harvoin on yli kymmentä tullut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aika oudolta kuulostaa, jos 20 lasta kutsuttu eikä ap:n lapsi ole joukossa! Eivät ole kuitenkaan kovin pienet synttärit.Tunteeko ap kyseisen lapsen äidin? Voisitkohan asiallisesti tiedustella häneltä, että miksihän lastasi ei ole kustuttu?Toki ymmärrettävää jos sillä lapsella on 40 kaveria ettei kaikkia voi kutsua, mutta vähän uskomattomlata kuulostaa.Nämä asiat ovat lapsille tärkeitä, paljon suuremmassa mittakaavassa kuin aikuisille. Toki pettymyksiä täytyy oppia kokemaan.ja itse ihmettelen vanhempana tätä ratkaisua. Vaikka oma lapseni ei olisikaan enää tämän toisen lapsen paras ystävä, niin mitä yksi lapsi olisi haitannut kemuissa, joissa muutenkin oli paljon lapsia. Varsinkin kun lapset ovat jatkuvasti tekemisissä keskenään. ap

Nyt tuli mieleeni että toivottavasti meidän tytön parhaan kaverin mieli ei pahoittunut kun ei saanut kutsua tyttömme synttäreille. Hieman on meinaan sama tilanne kuin teillä että tytöt oli parhaita kavereita ja kävivät yökylässä jne kunnes toinen tyttö muutti. Vieläkin soittelevat mutta puolessa vuodessa eivät ole tavanneet kuin kerran pitkän välimatkan takia. Puhuvat toisistaan kuitenkin edelleen parhaina kavereina. Tytöllämme oli vastikään synttärit mutta ei kutsuttu tuota parasta kaveria koska ajattelin että molemmille tulee paha mieli jos ei se kaveri sitten pääse tulemaankaan. Matkaa kun on tosi palon eli kaksi ja puoli tuntia siltä ajaa meille jos tulee ilman taukoja mikä lapsen kanssa on hankalaa. Ajattelin siis että tulee vaan turhaan paha mieli kun saa kutsun muttei pääse tulemaan. Jos matka olisi ollut lyhyempi niin olisin ilman muuta kutsunut. Pitänee siis jutella tytön äidin kanssa vielä jotta tietää miten jatkossa toimitaan.

Jonkun nenän edestä se raja on aina vedettävä. Tällä kertaa näin.

Ethän tee sellaista karhunpalvelusta lapsellesi, että opetat hänelle tuollaista uhriasennetta, että on jotenkin tosi VÄÄRIN, jos hän ei kerran pääse mukaan. Ei se mikään huutava vääryys ole, kurja juttu vain ja sitä pettymystä ja pahaa mieltä voi pehmitellä vaikka lupaamalla lapselle jonkun kivan jutun kahdestaan äidin kanssa.


Onko synttäreistä kauan aikaa? Jospa ajatuksena on ollut kutsua lapsesi yökylään ja samalla juhlia synttäreitä?Jos lapsellani olisi vanhalta paikkakunnalta joku hyvä ystävä, jonka kanssa edelleen on hyvä ystävä, ehdottaisin juuri jotain privaattikemuja. Ajattelisin, että on kivempi kutsua hyvä ystävä kunnon ajalla kylään, eikä ventovieraitten lasten sekaan.

Voi että! Minullekin tuli paha mieli lapsesi kokemasta vääryydestä! :(

Ainoa, mitä minä osaan neuvoa (entisenä koulukiusattuna) on, että puhut lapsesi jättämään tämä kaveruussuhde taaksensa. Tuollainen kohtelu on epäoikeudenmukaista.

Niin, ja ota vanhempiin yhteyttä, ja yritä kysyä syytä kutsumatta jättämiselle selityksenä se, että lapsesi olisi mielellään halunnut osallistua synttäreille.

ja jotka käyvät meillä.

Raja on vaan vedettävä johonkin, meillä se on viisi vierasta, ja tyttö tottakai itse valitsee ne. Viime synttäreillä oli 3 vakkari-leikkikaveria, ja kaksi jotka eivät olleet koskaan käyneet meillä aikaisemmin (tarhakavereita).

Ikävää, jos se pahoittaa jonkun mielen, mutta jatkossakaan meille ei tule enempää kuin viisi vierasta. Tytöt ovat eskarissa, ja meno on vielä aika villiä. Ja kun juhlissa on myös kaksi nuorempaa lastamme, pidämme rajana viittä kaveria. Jos on liikaa porukkaa, liikaa meteliä ja menoa, ei kenelläkään ole kivaa.

Ymmärrän toki myös sen, jos omaa tyttöämme ei joskus kutsuta synttäreille, ja hän tietää sen että kaikki eivät mahdu.

en sitten millään, koska ovat niinkin hyvissä väleissä, että lapsesi kaveri käy teillä yökylässä. taitaa olla yleisesti tyttöjen juttuja sä pääset, sä et. kannattaa nyt ruveta kannustamaan lasta etsimään uusia kavereita. mitä tätä palstaa olen lukennut niin näyttää siltä että äidit oikein kannustavat lapsiaan tähän valitse 5 ja tietävät jonkun hyvän kaverin jäävän ulkopuolelle.

tuntui vain kummalta, kun lapset soittelevat puolin ja toisin jatkuvasti, ja tapaavat tosiaan suunnilleen kerran viikossa omasta aloitteestaan. Viihtyvät hyvin yhdessä ja odottavat seuraavaa tapaamista innolla. Jotenkin ajattelen, että näin tiivis oma-aloitteinen yhteydenpito tarkoittaa ystävyyttä. Synttäreillä oli tosiaan parikymmentä lasta, joten tottahan lapseni pahoitti mielensä, kun ei ollut edes parinkymmenen parhaan kaverin joukossa. ap

Yhtäkin pihamme poikaa hän tapaa melkein päivittäin, mutta ei halunnut poikaa juhliinsa. En kysellyt sen tarkemmin syitä.

Et kai sinäkään kutsu omiin juhliisi vaikka työkavereitasi, vaikka näetkin heitä paljon? Ei se ole välttämättä aina läheisin, jota eniten näkee.

Ymmärrän todella hyvin ap:n lapsen mielipahaa.Kun ollaan niin läheisiä ystäviä että käydään yökylässäkin, kyllä silloin yleensä synttäreillekin kutsutaan. Kaverilla taitaa olla täysin typerät vanhemmat:-(

voinut jättää kutsumatta, että omasi olisi päässyt mukaan? Ymmärrät kai, ettei mitenkään voi kutsua kaikkia, jos lapsella on laaja kaveripiiri.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat