Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vai pitääkö vaan päättää se hetki ja sitten kerrasta poikki? Meidän kohta 2-vuotiaalla on edelleen tutti päivä- ja yöunilla, koska sopivia ajankohtia tutista luopumiseen ei ole oikein ollut. Aina on ollut jotain reissuja, sairastamista, huoneiden ja sänkyjen muuttamisia, hoidon aloittamista, hampaiden tulemista, jne. ja on tuntunut, että tutista luopuminen olisi " lisäkidutusta" muiden muutosten keskellä. Pitäisi varmaan vaan ottaa härkää sarvista ja jättää unituttikin pois. Meneeköhän viikonlopussa pahin ohi, ettei päiväkodissa menisi unet ihan hirveiksi? Seuraava pidempi lomakin on vasta kesällä, koska aloitin työt vasta nelisen kuukautta sitten.

Kommentit (8)


Meillä toinen lapsi oli selvästi valmis luopumaan tutista jo reilun vuoden ikäisenä ja toinen taas vasta yli kahden vuoden iässä. Molemmissa tapauksissa tuli vaan sellainen fiilis, että nyt se lähtee ja aika kivuttomasti hoituikin. Tuon toisen kanssa ei kyllä olis kivuttomasti lähtenyt yhtään aiemmin kuin tuon reilun kahden vanhana.

neljältä lapselta on tutti otettu pois reilut kaksivuotiaana. Lapset antaneet ihan suosiolla " jollekkin sukulaisvauvalle" tai joulupukille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oli hankalaa mutta yhden yön huudon jälkeen seuraavana iltana ne nukkui jo puolilta öin. Niillä oli lisäksi vielä nokkamukit sängyssä ja muulloinkin. Ensimmäisenä luovuttiin niistä mukeista ja sitten tuteista.Vaatii tiukkuutta. Nanny pyysi laittamaan tutit pussiin ja sanoi että vie ne vauvoille. Sen perheen elämä muuttui radikaalisti tuon viikon aikana. Lasten riehuminen ja hakkaaminen (siis hakkasivat toisiaan ja äitiään) loppui ja tilanne rauhoittui.Vanhemmat ei olisi uskoneet että niin kivuttomasti jäi ne tutit.Meillä tutti jäi parin vuoden iässä, vietiin yhdessä ulkoroskikseen. Kun kysyi niin oli helppo sanoa että roska-auto vei pois.Jos tuttavapiirissä on vauva joka syö tuttia niin hänelle voi käydä viemässä. (toki roskikseen kuitenkin)


Meillä lapsi oli 1v 4kk, kun tuntui siltä, että lapsi ei enää kaivannut tuttia samalla lailla ja tartuin heti kiinni tuohon tilaisuuteen. Meillä ei täysin kerrasta poikki ollut tuo tutin otto, vaan ensin tutin sai ottaa vaan nukkumaan mennessä sitten otin häneltä päikkäreillä tutin pois heti kun nukahti. Jonkun ajan päästä en antanut enää päikkäreille tuttia ollenkaan. Sitten kerrasta poikki lopetettiin illaltakin tutti. Muutamana iltana kyseli sitä, mutta sen koomin ei ole kysellyt.Tämä ei varmasti ole monenkaan suosittelema tapa, vaan moni suosittelee antamaan kerralla tutin vauvaoraville. Meillä tällainen pikkuhiljaa menetelmä toimi hyvin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat