Vierailija

Aloitin kiinteiden ruokien antamisen tyttövauvalle 5,5 kk iässä. Nyt on maisteltu viikon ajan perunaa ja parsakaalia. Mietin, että miten tässä etenisin. Alkaisinko nyt antaa myös jo toisen aterian päivällä, joka voisi olla hedelmää/marjaa tai muuta kasvista. Kahdella kasvisaterialla/päivä voitaisiin edetä ehkä 2-3 viikkoa, erilaisia kasviksia kokeilemalla ja vaihtelemalla. Sitten jo kolmas ateria, johon lihaa/kalaa ruokalusikallisen verran kerran kasvisten seassa. Ja siitä parin viikon päästä voisi kai jo aloittaa kauravellin.

Miltä kuulostaa?Kiinnostaisi kuulla, miten te muut olette edenneet? Oletteko saaneet ohjeistusta neuvolasta?Lähipiirissäni on samanikäisiä vauvoja ja äidit ovat edenneet kiinteiden syöttämisessä rutkasti nopeammin. Alkaa iskeä epävarmuus tähän omaan touhuun: ollaanko me tosi myöhässä ja hitaita kiinteiden syöttämisessä, kun muut tuntuvat syöttäneen 5-6 kk ikäiselle jo 4-5 ateriaa päivässä?! Ovat kasvaneetkin rivakammin kuin meidän neitokainen. Meidän tytöllä kasvukäyrä hieman notkahti 5 kk ikäisenä, mutta neuvolassa sanottiin että on ihan normaali rintalapsen kasvukäyrä ja voidaan jatkaa rintamaidolla. Tuntuu vaan, että helposti tämä oma "tyyli" edetä kiinteissä ruuissa teilataan kehnoksi.Kiitos jo etukäteen vastauksista!

Kommentit (3)

Lainaus:

Meidän tytöllä kasvukäyrä hieman notkahti 5 kk ikäisenä, mutta neuvolassa sanottiin että on ihan normaali rintalapsen kasvukäyrä ja voidaan jatkaa rintamaidolla.

Hienoa muuten, että on tällaisiakin terkkareita, jotka ovat tietoisia tuosta että rintamaidolla kasvavalla lapsella on ihan normaalia tuo n. 5kk iässä tapahtuva notkahdus!! Osa terkkareista kun on sitä mieltä, että tuossa vaiheessa pitäisi ehdottomasti jo saada paljon kiinteitä uppoamaan... :|

Teet ihan niinkuin susta ja sun vauvasta tuntuu hyvälle! Sitä tahtia lisäät ruokia, kun vauvasi niitä pystyy "omaksumaan" ja niitä tarvitsee!Minusta tuo sinun tahtisi kuulosti oikein järkevältä! Onko vauvasi omaksunut ruuan hyvin? Jos, niin anna mennä vaan! Et sinä keneltäkään lupaa tarvitse!!

Itse suosittelen puuroa vellin sijaan, sillä sitä on HUOMATTAVASTI helpompi lusikoida :-) !!!Mulla on 5 kuinen vauva, ja meillä syödään tällähetkellä 3*kiinteä päivässä!

Aloitin 3.5kuisena ensi njuuri kasviksilla, ja kun se alkoi sujua, n.1-2 viikkoa, aloin antaa toisena ateriana hedelmää/marjaa/jugurttia! 4.5kuisena aloin antaa iltapuuroa! Kyllä vauva yleensä "ilmaisee" koska tarvitsee enemmän ruokaa, ja vähemmän tissiä! Vielä ei meillä "mahdu" enempää ruokia, eli aamupuuro, ja toinen kasvis/peruna satsi joutaa vielä odottamaan! Sen kyllä huomaa mahtuuko vai ei! SIllä jos esim. annan aamupuuron, niin sitten tyttö ei "jaksa" syödä liha/kasvisateriaansa!!Mutta ihan menet vaan maalaisjärjen avulla ja vauvaasi kuuntelemalla!nonuli ja tytöt 3v ja 5kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mun mielestä ei ole mikään kiire lisätä aterioiden määrä eikä ruoan määrää. Etenkin kun imetät niin maidon olisi hyvä olla pääasiallinen ravinnonlähde vuoden ikään asti.Me aloiteltiin uusia ruokia n. kerran viikossa, joskus otettiin viikossa pari uutta ruoka-ainetta. Neuvolassakin sanoivat että yksi uusi ruoka-aine viikossa on hyvä tahti, niin huomaa helposti jos tulee jotain oireita ko. aineesta.Puolen vuoden iässä aloitettiin kiinteät, n. 7kk iässä puurot ja nyt 8kk iässä otetaan liha mukaan ruokalistalle. Sitä en muista missä tahdissa meillä lisättiin noita päivittäisiä aterioita, hiljalleen kuitenkin. Nyt syö sen 4-5 ateriaa päivässä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat