Vierailija

Minkä painoiset käsipainot kannattaa ostaa aluksi? Mulla on ohjeet kotona tehtävään treeniin, jossa neuvotaan käyttämään 3-5 kg käsipainoja. Koitin kaupassa 3 kg painoa ja hyvä jos jaksan sillä yhden liikkeen tehdä ;) (En siis ole aikaisemmin juurikaan kuntoillut.) Kannattaako mun ostaa ne kolmekiloiset ja tehdä aluks vaan sen mitä jaksan, vai ostaa kevyemmät ja siirtyä ehkä jossain vaiheessa painavampiin? Onko isommilla painoilla tehty lyhytkestoisempi treeni tehokkaampaa kuin kevyemmillä painoilla tehty pitkäkestoisempi?Kiitos jos joku vähän valaisee mua :)

Kommentit (5)

Voin kertoa seiskalle, että en ole ylipainoinen enkä myöskään karppaaja tai muu hömpöttäjä ;) Liikunta vain jäi lähes olemattomiin lapsen syntymän jälkeen, ja siksipä nyt aionkin aloittaa kuntoilun.Ostan siis aluksi ne kolmekiloiset ja myöhemmin painavammat jos on tarvetta. Hyvä kun tulin kysymään teiltä enkä rynnännyt suoraan kilon painoja ostamaan!;)ap

Aloita ensin kolmella kilolla ja sitten kun jaksat tehdä jotain liikettä 10 toistoa x 3, lisää painoa kilolla. Jotkut liikkeet ovat raskaampia kuin toiset, itse teen joitain käsiliikkeitä 4 kilolla ja joitain 8 kilolla. Huomaat kyllä liikkeitä tehdessä mikä paino sopii mihinkin parhaiten.Jos et löydä kaupasta sellaisia painoja, joita voi muunnella, osta sitten ne kolmekiloiset ja kun voimat kasvavat hanki lisäksi 5 kilon painot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jo parissa viikossa voimat kehittyy niin paljon, että jaksat varmasti nostella niitä 5-kiloisiakin. Oletan, että ohjelmaasi kuuluu kuitenkin ihan perusliikkeitä.

Ja tietysti...jos et alussa jaksa tehdä ohjeissa annettua määrää, niin teet niin monta, kuin jaksat. Tähän juuri lihasten kehitys perustuukin, että 2 viimeistä nostoa pitäisi jo olla työn takana, eli nippa nappa jaksat enää painoja nostaa.Itsekin aloitin kuntoilun taas pitkän tauon jälkeen ja olen aivan 0-pisteestä aloittanut ja silti 5-kiloset painot nousee jo ihan reippaasti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat