Vierailija

Luen nyt toista vuotta sh:ksi. Vastuu on alkanut pelottaa yhä enemmän ja enemmän. Oliko teillä samanlaista epävarmuutta koulutuksen aikana? Pelkään, että tulen tekemään ihan kauheita mokia työssäni ja tuntuu, etten osaa mitään vaikka opinnot ovatkin hyvin sujuneet.

Oppiiko työn jossakin vaiheessa ottamaan rennommin?

Kommentit (9)

Et sinä yksin siellä vuorossa ole! Jos tulee joku tilanne, jossa sinun tulee tehdä joku potilasta koskeva päätös, voit aina kysyä vahvistusta kokeneemmalta kolleegalta. Vastuuvuoroon (=siis lauman kokeneimmaksi) sinua ei voida laittaa, ellet tunne olevasi siihen täysin kykeneväinen!Tieto-taito kasvaa työvuosien myötä ja vähitellen huomaat, miten rutiinilla hoidat päätösten teot.Kaikille tiedoksi, jos lääkäri antaa määräyksen, joka on täysin päin persettä, hoitaja on vastuussa, ettei hän tee myös määräysten mukaisesti potilaan turvallisuutta vaarantaen. Paljosta vastaa lääkäri, mutta hoitaja on vastuussa myös omasta toiminnastaan.

Olet kuunnellut selvästi liikaa median p****-puhetta siitä, miten vastuullinen ja raskas työ sairaanhoitajalla on. Kyllä se niin vähässä on, kun sh:n täytyy niin tärkeitä päätöksiä tehdä, että siinä voisi suuresta vastuusta puhua. Tiedäthän suurimmaksi osaksi sh:n työ on sitä itseään eli p****:n luomista. Toki on erikoisaloja, joissa saa tehdä muutakin ja jopa vastuullistakin työtä, mutta jokaiseen erikoisalaankin ehtii tulla ammattilaiseksi, joten tuskin sinulla hätää on. Ja virheiden tekeminen on inhimillistä. Itse työskentelen sh:na suppealla erikoisalalla ja siellä sekä lääkärit että hoitajat tekevät pienempiä tai suurempia virheitä viikottain. Ihmisiä me vain olemme!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itselläni oli sama juttu aloitellessani sairaanhoitajan töitä ja joka kerta kun olen vaihtanut työpaikkaa (jos työnkuva on erilainen kuin ennen).Itse ajattelen että, epävarmuus/ pelko on hyvä asia, kunhan se ei ole liiallista.

Liiallinen itsevarmuus kostautuu usein virheinä. Kuvitellaan, että osaa kaiken ja tietää kaikesta kaiken, se on huono asia.

Hoitajat tekee tärkeää työtä lähellä potilasta. Lääkärit käy kerran tai kaksi kertaa päivässä patsastelemassa lakeijoineen ja jättää likaisia kahvikuppeja ja roskia vanan jälkeensä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat