Nyt vinkkejä! Vauvan vaippa-alue ihan liekeissä ja verestävän punainen.

Vierailija

Oon kokeillut sinkkivoidetta, Bepanthenia, talkkia, kortisonia, perusvoiteita... Vai pitäiskö vaan vielä tihentää vaipanvaihtovälejä? Vinkkejä vaippaihottumaan?

Sivut

Kommentit (56)

Vierailija

Pesuaineet hajusteettomia ja allergiaystävällisiä, mutta kemikaaleja kumminkin.

Täytyypä kokeilla tuota housukylpyä jos ei hän saisi kynsiään sinne. Ja yhtä rasvaa kerrallaan.

Poika on atoopikko ja allergikko, hmm uusin kokeiltu aine taisi olla sipuli. Ja klementiiniä maistoi. Sekin voi olla. Mutta ei iho ole pahentunut muualla? Ehkä se on vain tuo vaipan hautominen, kai kestotkin hiukan hautoo. Ja nykyajan kemikaalit paha paha.

Kiitos!

ap

Vierailija

mulla oli raskausaikana KARMEA ihottuma naamassa. tk lääkärit vaan neuvo kortisonia tms. menin lopulta ihotautilääkärille, ja kyseessä oli perioraalidermatiitti. lääkäri sano sen heti kun menin ovesta sisään. hoitona oli reseptillä oleva rasva, ja sillä se lähtikin viikossa. ja lääkäri sanoi, kaikki muut voiteet vaan pahentaa kyseistä ihottumaa. sen olin kyllä itsekin huomannut.

en tarkoita, että vauvallasi olisi kyseinen tauti, mutta ei kannata luottaa tällaisissa asioissa yleislääkäreihin. itse epäilisin jo em allergiaa tai hiivaa. meillä pestään kestot miniriskillä ja vauvaa pissatetaan pottaan usein, koska pylly meinaa aina punottaa.

Vierailija

se rauhoittaa ihoa ja jos on jotain hiivaa tms. niin ne pitäis hoitua sillä. Eli luontaistuotekaupasta eteeristä laventeliöljyä (100%), laitetaan 10 tippaa 1 rkl kermaa ja se sekoitetaan kylpyveteen. Öljy ei liukene veteen ja siksi se pitää sekoittaa kermaan ennen käyttöä... Vauva kylvetetään normaalisti. Kylvyn jälkeen mäkin suosittelen niitä perunajauhoja.

Vierailija

Meillä on liuta lapsia, mutta ensimmäinen, jolle mikään ei tuntunut auttavan. Tyttö nyt reilu 10 kk. Kokeiltiin koritsoonit, kaikki mahdolliset rasvat, ilmakylvyt, vaippamerkinvaihdot ja mikään ei auttanut. Viimein sit antoivat apteekista daktarin- voiteen jossa on samassa kortisooni. Ja johan auttoi. Neuvottiin ensin käyttämään viikko sitä ja jos auttaa, niin sitten sama voide, mutta ilman kortisoonia. (Ensin kokeilin omaa gynodaktarin- voidetta ja se kun tuntui auttavan...) Eli meillä taisi olla kysessä jonkinlainen sieni...

Ja ihottuma oli enimmäkseen vaippa-alueen etuosassa.

Meilläkin sinkkivoide tuntui vain pahentavan vaivaa.

Vierailija

Vaihda vaippaa tiheasti ja aina vaipanvaihdon yhteydessä pesu pelkällä vedellä hyvin ja ohuesti kortisonia ja taas ilmakylpyä.Ilman vaipaa kannattaa pitää useita minuutteja kerrallaan.

Vierailija

söin itse imettäessäni sitrushedelmää vähän. Lapsi reagoi myös syötyään pienen määrän kiiviä ja mansikkaa samalla tavalla. En tiedä onko tämä aivan mahdoton ajatus, mutta monissa purkkiruuissa on sitruunahappoa johonkin tarkoitukseen, ja sellaista purkkiruokaa syötyään lapselle tuli vaippaihottuma muutamia kertoja, en tiedä oliko kyse sattumasta, vai voiko sellaiset määrätkin aiheuttaa allergisia reaktioita. Ei olla syöty niitä sitten, kun en tiedä. Muuten ei koskaan ole ollut ihottumaa, käytetään kestoja.

Pahatkin ihottumat meni ohi kun allergisoiva aine lopetettiin, ja parantumisvaiheessa hoidin bebanthenilla, ilmakylvyillä ja joskus sinkkivoiteella. Sitten kaupassa, tai siis kestoja myyvissä paikoissa, on silkkivaippoja ärtyneelle iholle, emme ole kokeilleet, mutta ainakin mainostavat, että toimii.

Vierailija

ollessani on varoiteltu tuosta perunajauhon käytöstä. Joo tiedetään, että moni kehuu sitä, mutta perunajauho muuttuu sopivassa kosteudessa liisteriksi ja hautoo sitten bakteerejä herkällä iholla. Eli ei perunajauhoa, eikä mitään joka hautoo rikkinäistä ihoa eli mm. rasvaiset perusvoiteet. Ilmakylpyjä ja allergialääkärille kipin kapin, jos olet neuvoton. Lapsen iho taitaa kohta jo tarvita antibioottihoitoa, jos ei muuta niin rasvan muodossa ettei infektio muutu pahemmaksi yleisinfektioksi.Omat atopiaan taipuvaiset lapseni ovat erittäin herkkiä olleet molemmat muumivaipoille (pylly tullut kirkkaanpunaiseksi) ja vaipoista vain pampers on käynyt.

Vierailija

Muuten meillä on parasta ollut sinkkirasva. Sillä punoitus häipy heti. Mutta noin rajuna siinä todennäköisesti on hiiva tms. mukana.

Vierailija

Sipuli myöskin kuluttaa suuresti sinkkiä elimistöstä. Ja kun sinkki on lopussa, hiiva pääsee röyhähtämään.Suosittelen antamaan lapsellesi nestesinkkiä. Ja jos et sellaista löydä (kiven alla) niin osta kelasin sinkkiä (pitää olla aminohappokelatoitu että imeytyy) ja murskaa sitä esim. hilloon, ja anna säännöllisesti. Meillä sinkki auttaa nopeasti vaippaihottumaan, siis nimenomaan syötynä, pääsee hoitamaan suolistoa kuntoon.

Vierailija


Ceridal öljy ja ilmakylvyt oli meidänkin atoopikon + moniallergisen (peruna, maito, soija, paprika, omena, sitrushedelmät, mansikka jne...) pelastus. Neuvolalääkäri sitä öljyä suositteli lukuisten rasvakokeilujen jälkeen. Vielä nykyäänkin tyttö (3v) haluaa " peppuöljyä" jos on ollut vähän tulista kakkaa ja peppuun sattuu (ei siis käytä vaippoja enää, mutta silti joskus ärtyy siitä reiän ympäriltä).Muutoin käytetään sitten Abo Base cremeä vartalolla kerran päivässä suihkun/saunan jälkeen. Ne atooppiset läiskät muuten meidän tytöllä ainakin ärtyy edelleen joka kerta kun kokeillaan jotain uutta, vaikkei sitten loppujen lopuksi olisikkaan allerginen kyseiselle ruoka-aineelle. Eli ihan heti ei kannata luovuttaa, jos ei oikein voimakasta reaktiota tule.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat