10-vuotiaan poissaolokohtaukset koulutunnilla

Vierailija

Opettajalta tuli palautetta että 10-vuotias poikamme saattaa kesken tunnin ja kesken tehtävien yhtäkkiä tuijottaa jotain yhtä pistettä edessään. Tämä " kohtaus" kestää jopa minuutteja, jonka jälkeen työskentely jatkuu normaalisti. Mutta näitä siis on usempia päivän aikana. Haaveissako poika on vai onko tämä jotain muuta? Kysyin pojalta itseltään, mutta ei osaa sanoa, mistä johtuu. En saanut selvyyttä tiedostaako edes itse " olevansa päiväunilla" Onko kokemuksia? Nyt ensiavuksi opettaja ehdotti juttelemista koulukuraattorille. Koulu menee suht hyvin muuten.

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Pitkä rumba takana. Poika kävi uni-EEG:ssä, joka epäonnistui, koska ei nukahtanut mutta oli kyllä unen rajamailla. Siinä ei havaittu mitään poikkeavaa. Seuraavaksi käynti tunnetulla neurologilla, jonka mielestä tilannetta seurataan vielä. Ei kuulemma ainakaan vakavasta epilepsiasta voi olla kyse. Poika kävi myös neuropsykologin tutkimuksissa, jossa esille tuli voimakkaasti tarkkaavaisuushäiriö! Ei siis mitään häiriökäyttäytymistä vaan sellaista päiväuneksintaa. Tätäkin nyt seurataan ja opettajat ovat " vaivasta" tietoisia. Koulu tuntuu nyt 5. luokalla sujuvan ihan hyvin. Luokka on pienentynyt entisestään, joten varmasti sekin on helpottanut pojan opiskelua kummasti. Huomaan itsekin hänellä tuota ajatuksiin vaipumista useinkin ja poika myös itse tiedostaa sen.Aika luottavaisesti siis tällä hetkellä suhtaudun tulevaisuuteen hänen osaltaan :)

Vierailija

Itselläni oli juuri tuon ikäisenä ton tyyppinen epilepsia. Ei siis koskaan niitä isompia kohtauksia. Mulla oli siihen lääkitys, joka pystyttiin kuitenkin purkamaan jo ala-asteiässä ja sittemmin ei enää oireita ole ollut. Eikä mitään kontrolleja niiden loppumisen jälkeen. Kannattaa hakeutua lääkärille, eikä koulukuraattorille.

Vierailija

eikä opettaja ole " herätellyt" poikaa vaan antanut hänen tuijottaa ja sitten jatkaa läksyjään. Aiemmin syksyllä jo kirjoitteli asiasta reissuvihkoon ja kuvittelin asian jo olevan paremmin, mutta nyt kuulemma nämä kohtaukset ovat vain lisääntyneet. Miten minä en ole kotona huomannut? Meillä muitakin lapsia, joten saattaa olla että on vain menneet haaveilun piikkiin..... Apua, huomenna pistän asiat rullaamaan!

Vierailija

Tosin tuo ei välttämättä ole epilepsiaa. Jos sinulla on pienintäkään epäilystä, vaadi kaikki tutkimukset: magneettikuvaus, aivosähkökäyrä ym.

Vierailija

Puhuessaan jatkuvasti " hakee" sanoja. Eli aloittaa kertomaan esim. että " tänään meillä oli koulussa, hetkinen mitäs meillä olikaan..... sellaista, mitä se nyt on.... öö...." eli puhe saattaa olla aika ajoin todella vaikeaselkoista ja normaalin asian selvittäminen kestää kauan. Käsiala on erittäin huono. Pojalla on ollut motorista kömpelyyttä pienestä pitäen, mutta ei haittaa arkielämää muuten kuin tuo käsiala. Muistikaan ei tunnu olevan kovin hyvä. Mutta otan jokatapauksessa lääkäriin yhteyttä, kiitos!

Vierailija

mutta kotona en näitä kohtauksia ole huomannut. Mutta voiko olla että esiintyy esim. vain silloin kun keskittyy? Eli juuri koulutunnilla?

Vierailija

Oma poikani sain diagnoosin syyskyyssa (on kyllä nuorempi kuin sinun), ja oireet kuulostavat samanlaisilta.

Ota nyt hetimiten yhteyttä lääkäriin!

Saatte lähetteen neuropolille, jossa ensin otetaan EEG. Syy saattaa löytyä jo siinä eikä esim magneettikuvausta tarvita (kuten meilläkin kävi).Älä pelästy, epilepsia ei ole paha sairaus. Siihen on hyvät lääkkeet, joilla yleensä saadaan kohtaukset pois ja elämä jatkuu normaalisti lääkityksestä huolimatta :)

Kohtaukset lisääntyvät jatkossa, mikäli oireet jätetään huomioimatta ja lääkitys antamatta.Tsemppiä! :)

Vierailija

lapsi on kyllä nuorempi. siitä huolimatta, hyvä että olette jo menossa lääkäriin. ei ole tosiaan maailmanloppu, meillä ainakin epilepsia on lääkkeillä hyvin hallinnassa. noiden muiden oireiden kanssa onkin sitten enempi töitä...hyvää jatkoa teille!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat