Voiko kainaloista alaspäin halvaantunut tulla raskaaksi?

Vierailija

Mietin vaan kun sormen joutuu laittaa peräreikään et uloste tulee niin pystyykö kuitenkin synnyttää vauvan? Alakautta ei varmaan ainakaan onnistu...?!

Kommentit (7)

Vierailija

KUTOSELLE:Neliraajahalvaantuneella ei ulostaminen yleensä onnistu omatoimisesti. Niinpä vatsa toimitetaan peräruiskeilla (mikrolax, toilax) ja tuseeraamalla eli sormella ärsyttämällä suolta. Käytännössä sormi peräaukkoon ja pyöritellään, johan kakka soljuu pihalle. Välillä mikrolax ja puolen tunnin odotuksen jälkeen taas tuseerataan. Yleensä toimitukseen menee n tunti. Ja avustaja tietenkin sen tekee, kun ei halvaantuneet kädet yllä. Monet sanovat, että melkein kaikkeen tottuu halvaantumisen jälkeen, mutta perseen kaiveluun ei.Eli siis halvaantumiseen liittyy paljon muitakin juttuja, kuin vain " ei kävele enää koskaan" . Niitä ei moni tajua, kun päivitellään esim nuoren halvaantumista. Varmaan moni istuisi mieluusti lopun ikäänsä, kun pääsisi muista oheisvaivoista. (kivut, pissajutut, kakkajutut, kehon väärästä rasituksesta johtuvat vääristymät jne jne)

Vierailija

raskaaksi voi tulla, mutta alatie synnytys ei onnistu. Kohtu kyllä supistaa yleensö, mutta kyllä kaikki alateitse synnyttäneet tietää ettei se riitä saamaan vauvaa ulos :) Ja ponnistamaan tetraplegikot ei pysty.Mutta siis raskaaksi tuleminen on mahdollista.

Vierailija

Ponnistusvaiheessa käytetään imukuppia.Ei kannattaisi varmana tietona levitellä sektiota synnytystapana, jos todella ei tiedä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat