Kaikki apu tarpeen, viime yönä meni hermot!! Meillä on pilalle passattu poika!

Vierailija

Meillä on neljä lasta, kuopus on poika, muut tyttöjä. Pojalla ikää 1v3kk ja rassaa " yöelämäämme" todella pahasti. NYT RIITTÄÄ!!Kaksi lapsista on koululaisia eli nukkumaan aletaan valmistautua siinä yhdeksän maissa illalla. Makuuhuoneet ovat yläkerrassa ja sinne pääsemme siirtymään hiukan ennen kymmentä. Vaan eipä tuo kaveri nuku, alkaa vääntö ja tuhiseminen ja kieriminen. Lopulta (kuten viime yönä) kello on 00:30, olemme koittaneet omaan sänkyyn, meidän viereen, laittaneet sata kertaa tuttia, peittoa päälle, mies lähtee pojan kanssa alakertaan tuoliin nukkumaan. Siihen kaveri nukahtaa maitopulloon lähes heti. Tässä vaiheessa sisaruksetkin ovat jo hereillä kun toinen huutaa, parisuhde karilla, koska molemmat olemme väsyneitä eikä toisen viereen pääse kun eräs nuori mies ähisee välissä.Tämä on siis tavallinen kuvio. Lempeää unikoulun ohjetta siis tarvitaan. Tiedän, että meissä itsessä on vika että asiat ovat näin, mutta jos joku viitsisi antaa jotain neuvoa mistä aloitan muutoksen, aloitan sen pojan herättyä.

Listaan tähän asioita, joista voisi luopua/muuttaa mutta mistä aloitan??- Kulkee liikaa tutti suussa, on päivän mittaan uninen ja köhnää sylissä paljon

- Juo maitoa ja velliä tuttipullosta, nokkamukista juo ruoalla

- On vajaa puolivuotiaasta nukahtanut VAIN syliin, myös päiväunille, miten toimia opettaa nukahtamaan itse? Kamalan rasittavaa kulkea kahden kerroksen väliä kymmeniä kertoja päivätolkulla viemään sitä tuttia kun vielä toinenkin leikki-ikäinen laahaa jaloissa

- On mahdollista siirtää sänky pois meidän huoneesta

- Pois pinnasängystä?

- Isä illat töitten jälkeen retuuttaa paljon sylissä, poika huilaa ja on väsynyt

- Ulkoilun lisääminen kahteen kertaan? Tähän sisältyy pointti, että voimavarani loppuvat, koska 3v ei pue itse, miten lahjoa hänet siihen?

- Mitä tehdä kun herää yöllä eikä nuku ellei lähdetä alakertaan? Ja tässä VAIN isä kelpaa. Hirveästi en voi huudattaa, koska koululaiset häiriintyvät.Tässä nyt ainakin asioita, joissa tottumus on ehkä väärin, mistä aloittaa ja miten pian poistaa seuraava vaihe ettei menisi ihan överiksi? Ja aloitan siis heti kun kaveri herää.Kiitos kaikesta avusta!

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Mieti mistä aloitat ja korjaa se ensin. Mä lähtisin varmaan tosta nukkumisesta liikkeelle: saisiko pojan nukutettua isän viereen sänkyyn ja siirrettyä siitä omaan sänkyyn? Tuttipullon vaihdatte myös nukutustilanteessa tuttiin. ja sovitten heti alusta että isä makaa siellä sängyssä pojan kanssa vaikka sen kolme tuntia, jos nukahtaminen kestää niin kauan. ette siis vaihda paikkaa ettekä anna pulloa enää. Parissa illassa poika oppii uuden tavan nukahtaa ja isompienkaan ei tarviste enää häiriintyä hänen nukuttamisestaan, kun tietävät miten homma menee (en usko että veljen huuto häiritsee niinkään paljon kuin se että vaihdatte paikkaa ja epäilemättä keskustelette miehen kanssa asiasta samalla - sisarukset pystyy yleensä aika hyvin sulkemaan korvat toistensa itkulta.Syliä en lähtisi rajoittamaan enkä lopettaisi viereen ottamista yöllä, mutta yöpullon vaihtaisin tuttiin. Tutin pitäisin muutenkin vielä ihan suosiolla mukana jos se on lapselle tärkeä ¿ sitten kun nukkuminen on saatu jonkinlaiseen järjestykseen siitä voisi yrittää eroon, esim. ensi kesänä.Minä kyllä ymmärrän että 3-vuotiaan pukeminen ottaa aivoon ja hän vielä liian nuori tarrapalkitsemiseenkin... Voisko isä ulkoilla lasten kanssa uudestaan illalla kun olette molemmat auttamassa pukemisessa? Vai onko hän isompien kanssa harrastamassa... siinä tapauksessa anna ulkoulujen olla tämä talvi, kyllä se kerta riittää jos silloin olette pari tuntia ulkona ja touhuatte paljon.Ja muista: vuoden päästä kaikki on jo helpompaa...

Vierailija

Mieluiten tietysti omaan sänkyyn. Älytöntä vekslata ympäri taloa. Lapsi joka nukkuu huonosti,kärsii univelasta. Siihen auttaa lääkäri ja aina toistuvat rutiinit joista pidetään tiukasti kiinni!

Vierailija

eli suunnilleen 7:45.

Olemme saaneet aamupaln syötyä ja tuttia en ole antanut. Piti lähteä ulos mutta poika olikin suht räkäinen ja maha löysällä. Varmaan tämänkin takia herännyt yöllä. Emme siis ainakaan aamupäivällä lähde ulos tuuleen ja tuiskuun kun tekee kipeäksi tuloa=(

Huonon yön jälkeen menkööt tänään päiväunille kun menee, illalla isän ja koululaisten tultua menemme ulos pidemmäksi aikaa jos poika ei ole kuumeessa.Kun moni ihmettelee sitä myöhään ylös ja nukkumaan menoa, olemme koittaneet nukuttaa poikaa alas syliin joulun jälkeen reilun viikon ajan ja homma meni vieläkin kamalammaksi.

Poika nukahtaa pulloon syliin 20.30-21, viedään sänkyyn ylös. Menemme itse sänkyyn, samaan huoneeseen siis 22:30 maissa, poika herää!! Ja valvoo piretänä vaikka miten pitkään yöhön. Hän on ainoa lapsistamme, joka on perinyt isältääm herkkäunisuuden. Tämä voi osaltaan olla syynä siihen, että heräilee yöllä.

APVierailija

Lapsi kävi nukkumaan vasta noin yhdeltätoista taikka vasta kahdeltatoista. Kaikkea mahdollista yritettiin mutta unta ei vain tullut :( Lapsi oli aivan selvästi liian energinen käydäkseen nukkumaan. Aamulla kuitenkin ennen kuutta alkoi jo taas myllerrys sängyssä. Se oli tosi rankkaa aikaa koko perheelle! Meillä tuo poika oli alusta lähtien semmoinen ettei nukkunut lähellekkään sitä mitä toiset lapset nukkuivat! Ei edes vauvana nukkunut kuin lyhkäisiä pätkiä. Mitään " vikaa" hänestä ei ole löytynyt... Vain yhden toimivan vinkin voisin antaa. Ulkoilkaa päivän aikana ja paljon. Laita kävelemään ja touhuamaan kaikkea mahdollista ulkona. Ja ehdottomasti pitää olla kaksi kertaa päivän aikana ulkona. Viimenen ulkoilu joskus seitsemän, kahdeksan aikoihin illalla. Silloin voi olla paremmat mahikset saada lapsi nukahtamaan ennen yhtätoista.Muistaakseni lapsemme oli jotain 3 vuotias kun alkoi nukkua vähän pidempiä unia kerrallaan ja nukahti aina ennen yhtätoista. Nyt poika on jo 8 vuotias ja käy nukkumaan ennen kymmentä ja nukkuu aamulla yli seitsemään jos ei ole aikanen aamu.Kyllähän tuollainen syö koko perhettä :( Mutta minkäs teet??? No, kyllä se jossain vaiheessa teilläkin helpottaa. Koittakaa vaan jaksaa. Eikä kannata menettää hermoja totaalisesti lapsen takia. Eihän se lapsi ole syyllinen tilanteeseen. Ajattele miltä tuntuisi jos itse joutuisi pirteänä sänkyyn ja pitäisi olla vaan paikoillaan alkaa nukkua vaikka moneen tuntiin ei nukuttaisi yhtään.... Tsemppiä :) Ja antakaa täyttävää ruokaa mahdollisimman myöhään illalla. Saattaa sekin auttaa jotain.

Vierailija

laita isolle kartongille vrk ohjelma ja noudattakaa sitä. Aika myöhään siirrytte yläkertaan. Meillä nuorin lapsi 9v. Sängyssä on viimestään 20.45. n.19.30 alkaa valmistautua sinne sänkyyn.

Vierailija

Vaihtoehto 1:Isä jää alaspojan kanssa siihen tuoliin ja antaa siinä maidon, poika nukkuu ja kantaa sänkkyyn. Koko rumba jää väliin jos nukkuu vain siihen kyseiseen tuoliin isän syliin.Vaihtoehto 2:Pojalta jätetään pullo pois ja siirrytään kokonaan mukiin, ruokailut pöydän ääressä ja aikuinen istuu vieressä kun juo sen maitonsa. (Jos lapsi ymmärtää puhetta ja puhuu itsekin tämä on helppo selittää. Isot juo mukista ja vertaat muihin lapsiin) Viette pullot yhdessä roskiin.Tämä lapsi laitetaan nukkumaan varhemmin klo 20.30 kuin muu perhe. Perhe kuulee huudon kun vielä on valveillaoloaika. Mielellään yksin ilman aikuista omaan sänkyyn.Jos ette pulloa ota pois niin kuitenkin aikaisempi nukkumaanmenoaika.

Tuota ulkoilua on syytä lisätä kahteen kertaan päivässä joka tapauksessa.

Vierailija

Meillä mennään nukkumaan liian myöhään, tiedän, mutta...Koululaiset pelaavat lentopalloa aktiivisesti, kolme kertaa viikossa joku tuolee kotiin vasta kello 21, kaksi kertaa 20:30, emme pääse aikaisemmin tämän takia.

Ap

Vierailija

Koko perheen ei tarvitse mennä urheilua harrastavien rytmin mukaan.Nukkuuko kaksi pienintä päivällä ?

Mihin aikaan pienimmät herää aamulla?

Vierailija

Omaan sänkyyn nukahtamaan. Siihen asti nukutettu viereen.

Omaan sänkyyn siis vaan, ja äiti tai isä (kumpi pitkähermoisempi ;) vieressä. Kaksi tuntia huusi ekana iltana, toisena nukahtai 10 minuutissa :) Meillä oli yöt yhtä hulinaa tuota ennen, saattoi valvoa 3h keskellä yötä :O Auttoi heti.Tuttia syö kyllä vieläkin, ikää 1v7kk, mutta vaan nukahtaessaan ja autossa/rattaisssa kun lopulta hermo menee kaverilla kun ei jaksa olla paikallaan. Ottakaa pois päivällä.Tuttipullosta pikkuhiljaa saatu pois, enää juo unimaidot ja varmaan tulisi toimeen jo ilmankin, ei vaan olla saatu aikaiseksi lopetttaa.

Nokkamukista tarjotaan aina muuten, juo jos juo.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat