Tyttö kävelee jalkaterät sisäänpäin =/

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Niin, tuossa se asia tulikin jo otsikossa. Eli 1v4kk tyttöseni kääntää jalkaterät sisäänpäin astellessaan, toista jalkaa enemmän, toista vähemmän.

Voikohan tämä olla ohimenevää vai pitäisikö huolestua.. Ajattelin kyllä soittaa neuvolaankin mutta laitetaan nyt tännekin jos saisin muilta kokemuksia aiheesta..

Tyttö käveleskelee pääasiassa sukkasillaan, ja sisätiloissa.Kokemuksista KIIITOOOOS!!!!J+tyttöset 1v4kk

Kommentit (4)

Vierailija

Kotikonsteina hyvät, napakkavartiset kengät jalassa ulkona liikkuessa, paljon sellaista liikkumista, joka tukee koko alaraajan lihasten vahvistumista (tasapainojuttuja, kiipeilemistä, ym.). Tarkista, miten lapsi yleensä istuu ja " ohjaa" sitten muihin asentoihin, esim. jos istuu paljon jalkojen välissä, se ohjaa jalkoja sisäkiertoon = varpaita sisäänpäin -> houkuttele istumaan esim. jalkojen vieressä, niin että jalat ovat vartalon toisella puolella, ja tietty sama toisinpäin. Jos ei kotikonsteista apua, soita suoraan oman terveyskeskuksesi fysioterapiaan, ainakin minun työpaikassani ohjausaika annetaan ilman lähetettä. Ei tarvitse odotella neuvolan lähetettä.

Vierailija

Tämä on ominaisuus, ei sairaus. Suurin osa ihmisistä kävelee jalkaterät suorassa ja varpaat suoraan edessä, mutta osa kävelee jalkaterät vinossa. Varpaat voivat osoittaa joko ulos- tai sisäänpäin. Tämä on vain ominaisuus, se ei ole vaarallista eikä siihen ole hoitoa. Ulospäin taitaa olla yleisempää eikä se näytä niin kummalliselta kuin jalkaterät sisäänpäin kävely. Mutta esim. oma veljeni on kävellyt jalkaterät sisäänpäin 30v ilman mitään jalkakipuja.

Vierailija

Tyttö tosin jo kolme vuotias. Jalkaterien sisäänpäin kääntymisen huomasin noin puolitoista vuotiaana ja 2-vuotis neuvolasta saatiin lähete lasten fysioterapeutille.

Siellä terapeutti leikin ohessa tarkkaili tytön astumista ym. ja antoi neuvoja millaisissa asennoissa kannattaa istua jne. Mitään " vikaa" ei tytöstä löytynyt eikä syytä mistä tämä johtuu. Hyviin ja nilkkoja tukeviin kenkiin käski erityisesti panostaa.

Nyt tyttömme siis jo kolme vuotias ja jalkaterät kääntyy yhä sisäänpäin kävellessä. Muuta neuvoa ei neuvolastakaan annettu kuin että antaa ajan kulua niin jalat mahdollisesti suoristuu ja kehotettiin harrastamaan esim. hiihtämistä mikä voisi tukea astumisen korjaantumista oikeaan suuntaan.

Ota asia puheeksi neuvolasta niin lähetteen saa varmaan helposti fysioterapiaan. Itse ainakin koin sen helpottavaksi ja saatiin paljon hyviä neuvoja!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat