niistäjällä tulee räkää, onko vauvalla flunssa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Siinäpä se kysymys olikin. Vauvamme on nyt 7 viikkoa ja varsinkin ruokailujen jälkeen tuntuu, että jossain rohisee. Nenä ei kuitenkaan ole varsinaisesti tukossa, koska imettäminen onnistuu hyvin. Aamuisin on nyt muutamana päivänä tullut räkää kun ollaan apteekin niistäjällä imetty. Pitäisikö vauva viedä lääkäriin? Mitään muuta ei tunnu olevan, ei kuumetta ym. ja vauva on ihan pirteä ja syö mielestäni normaalisti.Beijaflor hiukan huolestuneena kuitenkin..

Kommentit (6)

Vierailija

Meidän vauvalla oli 6-7 vk vanhana nuha. Nenä oli tosi tukossa ja räkää sai todellakin imeä. Hoidoksi riitti kun räkää imettiin Fridalla ja käytettiin keittosuolatippoja. Soitin tuolloin neuvolaan, kun mietimme että tarttisko jotain muuta tehdä ja sieltä sain nämä samat neuvot. Lääkäriin ei ainakaan meillä ollut tarvetta lähteä. Meille kyllä sattui noihin aikoihin lääkärineuvola ja lääkäri vilkaisi tuolloin että vauvan korvat olivat ok.

Vierailija

...oli siis se, ettei nuhastakaan vielä tarvitse kovasti huolestua. Meillä vauvan nenä oli niin tukossa ettei syöminenkään enää tahtonut onnistua ilman niistämistä. Pahin meni muutamassa päivässä ja niistämistä jatkettiin reilu viikko.

Vierailija

mutta neuvolaan voi varmaan soittaa, jos kovin huolestuttaa. Mitä itse olen kysynyt asiasta neuvolassa, niin eivät ole ainakaan meidän tapauksessa huolen aiheena pitäneet.Meilläkin poika (ikää tosin 5kk) rohisee välillä ja yskäisee sitten tarpeen vaatiessa. Ja räkää imetään ja pumpulipuikolla kaivetaan könttejä pois kun itsellä ei imu-teho riitä :) Etenkin aamuisin. Meillä voi tehdä, että on niin kuiva huone ilma. Muuten meilläkin täysin terve, pirteä, iloinen ja aktiivinen vauva.

Vierailija

Hei ystäväiseni!Muistan kuulleeni, että vauvalla voi mennä imettäessä maitoa " nenään" ja sen vuoksi kuulostaa tukkoiselta ja nuhaiselta. Nenän limakalvot erittävät limaa, joka kuivuessaan voi aiheuttaa vauvalle tuhinaa ja aivastelua. Aivastelu ei aina merkitse vauvoilla nuhaa, vaan nenän yritystä päästä eroon tuosta kuivasta limasta.En siis usko, että on mitäänm huolta. Korjatkaa jos olen väärässä! Joskus jos pikkuinen tuntuu kovin tuhisevalta niin apteekista saa suolatippoja, joita voi nenään tiputtaa esim. juuri ennen imetystä niin ilma kiertää paremmin.Jaksuja päivää!Pirpanella =)

Vierailija

Meidänkin tytöllä on välillä nenä ihan tukossa ja niistäjällä saa tyhjentää. Meidän tapauksessa tytöllä menee puklua nenään, kun tulee välillä niin vauhdikkaasti ja se sit tukkii nenän kuivuessaan. Ollaan keittosuolatipoilla ensin liuotettu ja sen jälkeen niistetty pois.T: Monttu

Vierailija

Meillä oli kans tytöllä pienempänä rohinaa ja se johtui ihan siitä maidosta, jonkun aikaa jouduin yösyötötkin syöttämään sylissä (perhepedissä nukutaan) koska tyttö oli muuten ihan tukossa, jos syötin makuullaan. Rohisi ja meni maito nenään. Räkääkin tuli joskus isoja räkäklimppejä aivastaessa ja välillä niiskutellessa, ehkä vähän isompi nuha oli tuossa joulun alla mutta en ole pelkän rään takia lähtenyt lääkäriin viemään :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat