Kuinka monella av-mammalla on sijaislapsia? Kokemuksia?

Vierailija

Miten päädyitte ottamaan sijaislapsia, millainen oli elämäntilanteenne silloin, kuinka vanhoja omat lapsenne? Kävin juuri lukemassa perustietoja sijaisvanhemmaksi-sivustolta...

Kommentit (3)

Vierailija

Tuskin tullaan kyllä ottamaan koska työskentelemme jo nyt kaltoin kohdeltujen nuorten parissa, ei sitä jaksaisi aina ja koko ajan. Mutta kokemuksia haluaisin kuulla.

Vierailija

Hoidin tuolloin kotona omia lapsiani (2), joista toinen oli alle 3v. Toimimme kriisiperheenä eli meille saattoi tulla " lisälapsi" lyhyellä varoitusajalla. Yleensä tieto lapsesta ja lapsi tulivat samana päivänä. Pääasiassa meille tulleet lapset olivat meidän omia lapsia nuorempia eli alle 3v ikäisiä (pienimmät ihan vauvoja). Lapset viipyivät meillä muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Pisin kriisisijoitus kesti 6vkoa. Meidän perheelle tällainen toiminta sopi tuolloin hyvin elämäntilanteeseen. Emme olisi olleet valmiita sitoutumaan pidempiaikaiseen sijaislapseen. Kokemuksesta tiedän ettei biovanhempien kanssa ole helppo tehdä yhteistyötä. Kriisiperheenä toimimisessa oli sekin hyvä puoli ettei vanhempien kanssa juuri oltu tekemisissä. Muutamat saivat käydä lastaan tapaamassa ja yhdessä tapauksessa vanhempi sai hakea lapsen takaisin kotiin meiltä. Nyt olen vaihteeksi työelämässä, joten kriisiperheenä oleminen on nyt tauolla.Sijaisvanhempana toimiminen vaatii sitoutumista. Itse työ on raskasta, lapset ja heidän perheensä ovat usein todella huonossa jamassa siinä vaiheessa, kun lapsi otetaan huostaan. Mutta työ erittäin arvokasta!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat