Tuttipuollosta vieroitus?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Koska tuttipullosta pitäisi vieroittaa? 10kk neuvolassa sanottiin, että vuoden ikään mennessä tuttipullot voisi " heittää mäkeen" . Meillä neiti syö vielä kerran yössä pullosta ja selkeästi hänellä on nälkä. Ikää on reilu 10kk. Jotenkin tuntuu rankalta, että parin kuukauden kuluttua pitäis tuttipullot unohtaa.Nokkamukia neiti ei suostu ottamaan, eikä hörppyyttäminenkään oikein onnistu. Jos näihin vain luottaisin, niin neiti kärsisi varmastikin nestehukasta. Pulloa annan myös päivisin pari kertaa. Pitäisikö siis tässä kohta puoliin vain unohtaa pullot ja toivoa, että neiti alkaa juomaan jostain muusta ennen kuin ihan kuivuu?

Kommentit (4)

Vierailija

Kaikki ohjeistuksethan tosiaan muuttuu koko ajan. Olin kyllä itsekin ajatellut, että en väkipakolla pullosta vielä luovu. Nokkamukia alan ahkerammin ruuan kanssa tarjoamaan, mutta jostain syystä neiti ei ruuan kanssa halua juoda, vaan vasta noin tunti ruokailun jälkeen. Noh, ehkäpä hän kuitenkin jossain vaiheessa nokkamukiin tai mukiin tottuu. =) Tutti ei meillä ole ongelma, koska neiti ei ole tuttia missään vaiheessa halunnut, vaikka kuinka sitä yritimme tarjota. Olenkin ajatellut, että tuo tuttipullo helpottaa hieman pikku neidin imemisen tarvetta.

Vierailija

Jännä, miten eri tavoin tuotakin asiaa *ohjeistetaan*. Meillä ei esikoinen ole vielä edes 3½ ja hänen aikanaan pulloista ja tuteista puhuttiin vasta 1½v-neuvolassa. Kakkosen (on nyt 1v8kk) 1v-neuvolassa sanottiin, että voisi alkaa harkita luopumista...Esikoiselta lopetin pullon juuri ennen kuin oli 1½v. Kakkonen ei ole koskaan pullosta juonutkaan, ei huolinut. Hän aloitti nokkamukista juomisen 6kk:na.En näkisi mitään kiirettä. Tutustukaa edelleen mukiin. Varmaan jossakin vaiheessa sen huolii. Pullon käyttöä voit sitten alkaa rajoittaa/vähentää ja uskon, että kun lapsi valmis, sujuu lopullinen luopuminen sitten ihan helposti. Itse tunnet lapsesi, mikä hänelle parasta. Ja löydät teille sopivan tavan ja ajan lopettaa.Meillä esikoiselta alettiin rajoittaa pulloa vain unihetkiin ja ruoalla sai juoman mukista. Noin kuukausi siitä sitten jätin pullon vain pois. Kun itse on asiassa sitten järkähtämätön, vaistoaa lapsikin sen ja muutos ei (toivottavasti) ole iso juttu. Meillä ainakin meni kivuttomasti.Luota tässäkin äidinvaistoosi. Minusta yli kaksivuotiaan ei *tarvitse* enää pullosta juoda, mutta vuodenvanha on vielä kuitenkin vauva ja jos saisi rintaa, niin miksei pulloakin =)

Vierailija

Ottaa iltaisin ja aamuisin maitoa siitä. Nokkamukia käytti noin 9kk alkaen 1,5-vuotiaaseen, sen jälkeen juonut ruoan kanssa muovimukista. Nyt on tuota ilta- ja aamumaitoa ruvettu hiljakseen vähentämään, jotta jäisi ennen pitkää pois.Me ei olla nähty mitään syytä luopua tätä aiemmin tuttipullosta, kun se on lapselle tärkeää ja pullo on suussa päivittäin kuitenkin niin vähän aikaa. En oikein ymmärrä miksi pitäisi luopua, pienihän tuo 1v10kk on hänkin vielä, eikä tosiaan noin harvasta käytöstä ole käytännössä mitään haittaa hampaille. Tutti se olisi pahempi juttu, sitäkin tyttö pitää itsepintaisesti vielä unilla (vieroitus on ohjelmassa).Coe + tytöt 03/05 ja 10/06

Raakailija
Seuraa 
Liittynyt24.10.2004

Itse annoin jo 5kk iässä neidille nokkamukin käteen, jotta voi siihen tutustua. Laitoin ihan 20ml vetä pohjalle. Joka päivä vaan annoin sen tutkittavaksi ja jossain vaiheessa huomasin, että neiti ihan joi siitä. On meilläkin tuttipullo käytössä (tosin ikää vasta 7,5kk), mutta annan aina ruuan kanssa vettä nokkamukista. Maidon saa sitten tuttipullosta. Me ajateltiin siinä vuoden tienoilla luopua tuttipullosta, kunhan Tuttelin juonti lopetetaan. Tai katsotaan miten tilanne etenee.Eihän sitä noin vaan pulloa oteta pois, mutta ei se lapsi siitä kyllä luovukaan jos vanhemmat vaan koko ajan pulloa tarjoaa. Nyt vaan opettelemaan nokkamukista juontia. Ei se lapsi siihen itsestään opi jos sitä ei tarjoa.Tytteli-83

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat