Kokemuksia mammuttihirsitaloista

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Talokuume on vallannut minut ja haaveilenkin modernista hirsitalosta. Mammuttihirrellä oli kivoja malleja. Onko kukaan rakentanut kyseisen firman taloja tai onko tuttavapiirissänne sellaisessa asuvia. Kaikki kokemukset kiinnostavat sekä tietysti hintataso, jos kyseessä olisi n. 150-170 neliöinen koti.

Kommentit (11)

Vierailija

ei ole moittinut. Parhaillaan eräät tuttavammekin rakentavat kyseisen firman taloa ja ovat tyytyväisiä.

Mammuttihirrellä saa ihan minkälaisen talon haluaa, omien toiveiden mukaan. Toiimitukseen saa erilaisilla vaihtoehdoilla.

Vierailija

Tämän " hengittävyyden" saa aikaan muutenkin kuin hirsirakenteella, puuta, puuverhouksia, panelointeja, puulevyjä jne eikä maalaa tai lakkaa niitä umpeen jolloin puun kosteutta sitova / kosteutta vapauttava ominaisuus säilyy mutta ei tarvi pähkäillä painumavarojen ja nurkkalohkeamisten kanssa.t. eräs hermostunut hirsirakennuttaja :)

Vierailija

Oli ilo kuulla myönteisiä kommentteja omasta unelmasta, oli helppo miehellekin esitellä että " ovat ne toisetkin olleet tyytyväisiä" =) Geemalle vastaan, että olen nimenomaan hirsitalokuumeinen. Tällä hetkellä asumme vanhassa puutalossa vuodelta 1935, joka ei siis ole hirsirunkoinen. Perinnerakentamiseen on tutustuttu jo tätä nykyistä remontoidessa, mutta valitettavasti remontoimalla ei huoneita saa lisää ja siksi haluaisin aivan uuden talon, jossa yhdistyisivät vanhat hyvät perinteet materiaaleissa (ei muoveja eikä muita kammotuksia) sekä uudet tilankäyttöratkaisut pohjapiirrustuksessa. No, unelmatalo on jo aika hyvin selvillä, nyt vaan pitäisi löytää se unelmatontti...

Vierailija

Mammuttihirsi on umpipuuta. Rantasalmi tekee " hirsitaloja" ohuthirsi-villa-hirsipanelirakenteella joka on lämmin ja toimiva myös.Hirsi ei hengitä, ei, oli muoviliimaa välissä tai ei. Mikään rakenne ei hengitä -tai jopas olisimme pakkasilla ongelmissa.Hirsirakenteita on pelkkahirsi -täyspuuta ja lamellihirsi -liimattua puuta. Molemmat painuu ja halkeilee, lamellirakenteella on yritetty minimoida liike ja halkeama. Lamellirakenteella saa myös paksumpaa seinää, todella paksut hirret ovat harvinaisia metsissämme, toisin kuin Amerikanmaalla josta näin tosihirsitalosta artikkelin, seinärakenne oli tehty kahdesta(!) puusta käsin veistäen.Tosimies tekee talon toki itse, käsin veistäen ja kelohongasta :) serkkupojalle näkymätön hatunnosto. jos ei onnistu hirsitalon veisto voi yrittää poltella tiiliä uunissa ja rakentaa niistä.Jospas nämä mutu-rakentajat nyt hieman ottaa selvää ennenkuin kommentoi..." ah kyllä nyt on hyvä ja terve olo kun on hengittävä hirsitalo ja astmakin parani ja mummon kihti..."

Vierailija

Kauppanimet on harhaanjohtavia.Ajattelin vaan kun puhuit " hirsirungosta" ja " perinnerakentamisesta" .Toki tekniikka ja ulkonäkö jne voi olla perinteinen vaikka näitä tuotteita käyttäisikin. Mutta ominaisuudet voi olla jotain ihan muuta kuin perinteisessä hirsitaloissa.Yhdestä puusta tehtyä perinteistä hirttä on todella vähän markkinoilla, tai sitten ne on onnettoman ohuita. Yleensä " hirret" on osista liimattuja, jolloin ei kyllä rakennekaan ole kovin hengittävä kun muoviliimaa kilokaupalla välissä

Vierailija

Heidän kommenttiensa mukaan tehdas hoiti osuutensa erinomaisesti. Hirsi oli isoa ja hyvälaatuista. He tilasivat täydellisen puuosatoimituksen asennettuna. Hinta oli verrattuna muihin toimittajiin vähän kovempi, mutta sisältö oli erittäin kattava ja laadukas. Tuttavamme ovat edelleenkin tyytyväisiä ja kyllähän talo meidänkin mielestä näyttää hyvältä.

Vierailija

Tai ainakin melkein. Nyt olemme asuneet talossa parisen vuotta.

Yhtiö on perheyhtiö, joka suhtautuu valituksiin tosi nuivasti. Esim. itse toimitusjohtaja tuli kotiimme asti kuuntelemaan yhtä asiaa, josta loppujen lopuksi hyvitti sitten 2 tunnin neuvottelujen jälkeen 2000 euroa. Eli ihan naurettava summa, ja tj:llä on itsellään aikaa käydä tuollaisia henkilökohtaisesti " neuvottelemassa" =huutamassa suoraa huutoa.

Parvi piirrettiin liian korkeaksi, materiaaleja puuttui, tontille tuotiin ekana kattotiilet (!), nosturilaskusta riideltiin jne. Tavara oli huonoa (esim. parven lattiamateriaalit ihan roskaa) jne. Lista on meillä ihan loputon. En suosittele Mammuttihirttä edes pahimmille vihamiehilleni, kiitos vain kysymästä. Ottakaa vaikka Finnlamelli tai Kontio.

Vierailija

Talokuumeiselta kysyisin ensin miksi haluaa juuri hirsitalon? Talon saa helpommin esim kivestä tai elementeistä. Talomallejakin voit eettiset arvot unohtaen varastaa ko katalogista ja teettää muilla. Mutta jos olet hirsitalokuumeinen, tervetuloa sekaan :) hirsitalon rakentaminen on jollain tasolla ihan oma juttunsa.Tilasimme täyspuuosatoimituksen ulospäin-valmis asennuksella. Mammutilla on tavaran laatu hyvää, asiakaspalautteen vastaanotto huonoa. Tavaran laadusta en kuitenkaan osaa sanoa oliko se hintansa verran parempaa kuin muilla koska en ole rakennuttanut kuin Mammutin hirrestä, joten Honkataloilla tai Kontiolla lienee ihan samaa ja samoista metsistä sahattua hirttä ja tavaraa.Suosittelen lämpimästi hirsitaloa ja suuntaa kirjastoon lukemaan muutama kirja " perinnerakentamisen" alueelta vai miksi tätä nyt sanoisi.

Vierailija

mutta itsekin kiinnostuin noista Mammutin talomalleista - no, vastausta tarjouspyyntöön ei koskaan tullut joten meidän asiointimme tuon firman kanssa jäi siihen.On vähän ikävä levittää huonoa tietoa, mutta mm. rakentaja.fi-sivuston keskustelupalstalla on lähes pelkästään harmillisia kokemuksia tästä talotoimittajasta.Tavallinen hirsi on nykynäkökulmasta energiataloudellisesti huono. Ns. lämpöhirsirakenne on selvästi parempi - pelkkää hirttä pitäisi olla puoli metriä että seinän lämmöneristystaso vastaisi nykyisiä vaatimuksia. Tuota asiaa voi tietysti kompensoida paremmalla ala- ja yläpohjan eristyksellä, mutta seinäpintaa on kuitenkin niin paljon että meille ei ikävä kyllä perinteistä hirsitaloa tule.Jos kuitenkin hirsi on ratkaisunne, olen ehdottomasti myös Kontion ja Finnlamellin kannalla, niistä tutuilla oikein hyviä kokemuksia.

mammuttitaloomistaja

jo ei kannata osta niiden talot.jos sais mahdollisuus muuta jotakin meidän elämässä niin se olis kyllä mammutitalo osto.ikkunat vuota ja parveke ja palon muuta on huonosti suuniteltu.ota jonkun muu valmistaja.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat