Kätilö vastailee hetken

Vierailija

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

Pehmytkudosvastus tarkoittaa treenattuja ja peräänantamattomia lantionpohjanlihaksia, ei ahtautta.Toisella kertaa kudokset herkemmin antavat myöden, mutta episiotomian tarve nähdään vasta ihan synnytyksen loppuvaiheessa.

klö

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Kauanko kestää alapään palautuminen synnytyksessä tapahtuneen 3.asteen repeämän jälkeen niin että yhdyntä mahdollista ilman kovaa kipua? Onko jokin takaraja jolloin pitäisi asiasta ottaa yhteyttä lääkäriin? Voiko ompelussa tapahtua jokin virhe?

Kiitos jos viitsit vastata!
Parantuminen on hyvin yksilöllistä joten tarkkaa aikarajaa on vaikea antaa. Periaatteessa jälkitarkastuksen jälkeen (n 2kk) kyllä jo voisi.

Tietenkin ompelussakin voi virheitä sattua, mutta harvemmin pysyvää vaivaa aiheuttavaa. Jos imetät, limakalvot ovat kuivat joten liukasteet käyttöön. Jonkinlaisena takarajana pitäisin 2-3kk.

klö

Vierailija

Paikkaus nukutuksessa leikkurissa ja pitkä paranemisaika. Ei kuitenkaan onneksi korjaamattomia vahinkoja. Jotain puhetta oli joustamattomasta kudostyypistä. Nyt taas raskaana ja viikkoja 18. Tuleva synnytys kauhistuttaa jo nyt - onko tällä taustalla sektion " saaminen" (sekin pelottaa) todennäköistä?

Vierailija

Voi elämällä terveellisesti ja pitämällä kunnostaan huolta. Valmennuksesta saat hyvää tietoa raskaudesta ja synnytyksestä. Rentoutumisen taitoa voi myös harjoitella.

klö

Vierailija

..on, että toinenkin lapsi syntyy etuajassa?

Esikoinen syntyi viikoilla 36+6, raskauksilla väliä viisi vuotta.Voiko ennenaikaiseen synnytykseen vaikuttaa helteinen heinäkuu, asunnon etsiminen ja reissaaminen (autolla), eli ehkä stressaavakin edeltävä kuukausi?Kiitos!

Vierailija

Kyllä tilava lantio helpottaa synnytyksen sujumista.

Kauhu on niin subjektiivinen käsite: yksi pitää kauhuna sitä, mitä toinen aivan luonnollisena. Vaikea prosentteja sanoa, mutta jos pahoja repeämiä tarkoitat yksinomaan niin ehkä 2-3%.

klö

Vierailija

Siis miten pitkälle uskaltaa kotona katsella supistuksia? Kyseessä toinen synnytys, mutta ensimmäinen oli käynnistys rv 42+1. Käynnistettiin silloin aamulla 10, seuravana aamuna klo 06 syntyi. Hitaasti eteni, mutta kun kalvot puhkaistiin, tapahtui kaikki loput nopeasti.

Vierailija


Kuinka monessa synnytyksessä (suurinpiirtein) sadasta äiti repeää pahasti?Jos lantion luut ovat mitattu pelvimetria (muistaakseni tuon niminen) kuvilla ja ovat todella kaukana toisistaan, eli sanottiin olevan ns. norsunlantio, niin voiko se vaikuttaa synnytyksen kulkuun hlpottavasti?Vierailija


Järkyttävä kipu persuksissa kakatessa, siis niin kuin lasta olisi pistänyt pihalle ja sen jälkeen verta lorisi desin verran aina pönttöön. Ei kyllä voinut olla huomaamatta!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat