Kuinka usein toista odottavat käyvät neuvolassa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kiinnostaisi tietää, miten usein muut toistaan (miksei myös kolmattaan jne.) odottavat käyvät neuvolassa? Itse odotan toista ja nyt ollessani rv 16+ kävin toisen kerran neuvolassa ja käynti oli siis neuvolalääkäri. Seuraava aika on vasta 5 viikon päästä eli rv 21+. Sydänäänet kuunneltiin ensimmäisen kerran tällä toisella käynnillä. Aika harvakseltaan näitä käyntejä mielestäni.

Kommentit (4)

Vierailija

olin rv 7+5 eka käynnin (oli epävarmaa oliko jo rv 9 siksi kävin) muuten olisi tuokin ollut myöhemmin

nyt menen 12+5 omasta pyynnöstäni koska,

sain nt-ultran vasta tasan rv 14, joten neuvolantäti otti mut aiemmin kuin oli ensin pitänyt.

muutoin olisi ollut vasta rv 15+ toinen käynti.

eka lääkäri on on rv 20tienoilla.

Vierailija

http://www.tekay.fi/index.php?option=com_wrapper&Itemid=84

(Klikkaa Aikataulu).Tuon mukaan pitäisi olla kaikilla:

ensimmäinen 8-12 rvk (th)

toinen 8-12 (lääkäri)

kolmas 13-15 rvk (th)

neljäs 17-20 rvk (th)

viides 24-26 rvk (th)Selvitin itsekin tätä asiaa kun tuntui, että minullekin on annettu käyntejä niin harvoin. Kolmatta odotan.Vasta viikolta 30 lähtien ensisynnyttäjillä pitäisi olla enemmän käyntejä kuin meillä muilla.

Vierailija

kuinka usein haluan käydä. Itse valitsin mahdollisimman harvoin, koska kaikki on aina mennyt ihan hyvin.

Tämä on viides odotus ja aina ekan jälkeen sama juttu. Välillä muutimme ja th vaihtui, siinä (4.) odotuksessa kävin taas kerran kuussa aluksi, mutta sitten onneksi th suostui harventamaan käyntejä.

Taitaa olla aika yleistä, että jos on sama th kuin ennen, niin käyntejä olis harvemmin jos kaikki ekassa mennyt hyvin. Toi kerran kuussa on kuitenkin ohje ja sen halutessaan kyllä saa.Lililii 15+jotain

Vierailija


Odotan toista lasta ja ihan samanlaiset käyntiajat ovat olleet neuvolassa kun ensimmäisen kanssakin alkuun vähän harvemmin ja sitten lopussa tiheämmin mutta mitään muutosta ei ole tämän toisen kaverin kanssa neuvolakäyntien tiheyteen tullut. Tervesykeskuksessamme on ohjeet milloin pitää käydä ja tarkkaa on että osuu oikeilla raskausviikoille eikä siinä kysellä onko toinen vai kolmas menossa. Ja niin minusta pitääkin jokainen odotus on kuitenkin yksilöllinen ja vaatii ihan samanlaista tarkkailua ettei tule ylläreitä. Ilman muuta kehottaisin ottamaan neuvolaan yhteyttä ja vaatimaan lisää käyntejä. Turvallista odotusta;)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat