Mita ihmetta mina voin tehda tassa tilanteessa? Vauva 2,5kk valvoi taas koko yon, ei nukahtanut kertaakaan 21-08 valisena aikana kunnolla.

Vierailija

Torkahti vain, ja kyn yritettiin laittaa nukkumaan, heräsi. Samanlaista ollut jo kuukauden päivät, mutta ennen sentään saatu nukkumaan klo 05. Menisihän tämä, jos ei olisi muita lapsia, mutta meillä on 2 muutakin pientä lasta, jotka heräävät klo 8. Tänä yönä en ole silmällistäkään nukkunut, vauva nukkuu nyt, muut lapset tietenkin hereillä. En oikein tiedä, miten voin jaksaa tätä pidemmän päälle?Vuorokausirytmi vauvalla on kai vähän sekaisin, mutta ei kai se selitä sitä että valvoo lähes kellon ympäri? Onko kenelläkään muulla ollut tälläistä, lähimainkaan? Miten olette selvinneet? Mitä voin tehdä?Niin ja ne apujoukot on kyllä käytössä, isä tietysti ja lapsen mummikin, mutta kaikista järjestelyistä huolimattakin tämä tuntuu aivan kohtuuttoman raskaalta.Niin ja vauva siis viime yönä söi, torkahteli, huusi ja oli tyytyväisenä, koko yön pienissä sykleissä.

Sivut

Kommentit (143)

Vierailija

niin kuin olet itsekin osannut epäillä. Meillä on ollut kaksikin lääkitystä vaativaa refluksivauvaa, joista toisella myös allergioita.Suosittelen ehdottomasti, että viet vauvan hyvälle lääkärille. Jos asut isolla paikkakunnalla, löydät varmasti jonkun hyvän yksityisen lasten gastroenterologin/ allergialääkärin. Neuvolassa ei noita vaivoja todellakaan oteta tosissaan ja monet tavalliset lastenlääkäritkin ovat aivan järkyttävän pihalla allergia- ja refluksiasioista. En kyllä voi tajuta miten se on mahdollista ottaen huomioon miten tavattoman yleisiä vaivoja nämä vauvoilla ovat.Itselleni mm. neuvolan lastenlääkäri totesi, että refluksi ei yleensä aiheuta vauvalle itkuisuutta! Meillä taas se on ollut kahdella lapsella pääasiallinen oire, joka on korjaantunut refluksilääkityksen ja apteekin erityiskorvikkeen avulla.

Vierailija

Kysyisin, että: onko vauvanne nukkunut jossain vaiheessa vuorokautta tosi hyvin kuitenkin, vaikka esim. refluksi? Entä onko vauva nukkunut satunnaisesti ok öitä, vaikka refluksi?Erittäin kiitollisena tästä tiedosta,t. ap, joka juuri varasi sille Tiina T:lle ajan (ja sain sen HELMIkuun loppuun :/

Vierailija

meillä on nyt ollut parempia öitä selvästi. Vauva (nyt 3kk ja rapiat) nukkuu yöllä, vaikkakin heräilee useasti tissittelemään. Mutta nukkuu ja se on pääasia. Gavisccon käytössä, tiedä sitten olisiko se kuitenkin pidemmän päälle auttanut.ap

Vierailija

En varsinaisesti koskaan juo maitoa, mutta tänäänkin kyllä meni maitotuotteita enempi kuin joskus muulloin. Pitää alkaa tarkkailla enemmän. Yksi lääkäri väitti että myös etikkaiset aineet ja jopa suola+pippuri voisivat aiheuttaa vatsanväänteitä vauvalle.ap

Vierailija

En nyt jaksanut lukea noita kaikkia aikaisempia ehdotuksia...mutta ootko varma että ei kärsi vaan ilmavaivoista... meillä 3kk tyttö halusi juuri 2kk ikäsenä aina ilmavaivoihin maitoa mutta sitten kun imi pari hörppyä taas alkoi kitinä ja maito ei kelvannut... ja tyttö myös 2kk ikäsenä oli hereillä klo21-05 asti... ei tosin koko aikaa kitissyt ja myös nukahteli vähän väliä.. meillä tyttö nukahtaa edelleen yöunille vasta 1.30 -2.30 maissa... (mutta nukkuu sitten 6-8h putkeen). Sinulle voisin ehdottaa myös gracon (koliikki) vauvakeinua joka keinuttaa vauvaa itestään (toimiii paristoilla), meillä ainakin esikoispoika nukahti aina siihen... huoh..voin vaan kuvitella teijän väsymyksen kun mulla tääkin tuntuu jo hieman rankalta..onnex alkaa jo helpottaa... toivottavasti teilläkin pian!

Vierailija

Minä nyt ilmoittaudun.Meillä ihan kaikki mitä sanot on ollut samanlaista. Ihmettelin myös, että miten se jaksaa valvoa läpi koko yön. Että eihän kukaan vauva voi vain valvoa. Mutta kyllä se vain jaksoi. Tosin ei kahdeksaan asti, meillä päästiin yleensä viideltä, pahimmillaankin jo aamukuudelta nukkumaan. Oli onneksi ensimmäinen lapsi, joten minäkin sain sitten nukkua siinä vaiheessa. Yksin en todellakaan töistä selvinny, vaan kyllä miehen oli osallistuttava valvomiseen myös. Mulla jo loppui voimatkin käsistä, kun vauvaa piti kannella yöllä pitkiä aikoja. Ja koko yönä tosiaan enintään torkahteli syliin, mutta sänkyyn sitä ei siitä sylistä saanut laskettua. Eikä perhepeti auttanut yhtään. Eikä korvikkeen jälkeen nukkunut yhtään paremmin. Eikä nukahtanut autoon, eikä nukkunut vauvauinnin jälkeen, eikä huolinut tuttia, vaikka koko ensimmäinen vuosi sitä yritettiin opettaa.Tietysti epäiltiin jotain sairautta, lähinnä allergioita. Lapsi on nyt 2,5-vuotias, eivätkä testit eikä ruokavaliot ole tuottaneet mitään tulosta, eli mitään allergioita ei ole löytynyt. Eikä mitään muutakaan vikaa. Olen sitten tullut tulokseen, että lapsella vain on hyvin omanlainen temperamentti. Eli että kyseessä on ns. vaativa vauva, joka vain on sitä ilman mitään fysiologista syytä.Ensimmäinen vuosi oli huonoa nukkumista ja ikävä kyllä täytyy sanoa, että tuota yövalvomistakin riitti melkein puoli vuotta. Tietenkin oltiin tosi kovilla. Mies teki töitä vain minimin, meni illalla seitsemältä nukkumaan, ja päästi minut puolen yön aikaan vuorostani nukkumaan. Vieraalle en vauvaa voinut mitenkään viedä, kun vauva vain huusi ja oli tyytymätön. Tilanne on aivan toinen kuin tavallisen, enimmäkseen tyytyväisen vauvan kanssa.Vaikka sinulla ei nyt varmasti ole kirjojen lukeminen päällimmäisenä mielessä, niin silti suosittelen Liisa Keltikangas-Järvisen kirjaa Temperamantti - ihmisen yksilöllisyys. Siellä on valitettavan hajallaan esimerkkejä ja yksityiskohtia vaativien vauvojen tunnuspiirteistä ja ominaisuuksista. Netistäkin löytyy sanoilla high-need-babies ja tälläkin palstalla on vertaistukiketjuja vaativien vauvojen vanhemmille, kun etsit haulla.Eli minä näen kaksi vaihtoehtoa, joko vauvalla on jotain fyysistä (esim. allergiaa) tai sitten hänellä on vaativa temperamentti (joka kyllä tasaantuu iän myötä).

Vierailija

zantac tai prepulsid toivat avun. Pikaisesti lääkäriin vaan, mikään lääke ei kyllä vaikuta heti, mutta gaviscon ei yleensä oikein koskaan. Tosin kannattaahan sitä aina varalta kokeilla kuitenkin.se 2 refluksilapsen äiti jostain tuolta alempaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat