Vauvan 7 kk " mustuneet" hampaat! Apua!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kyselinkin jo toiselta palstaltakin tästä. Onko teillä kellään tietoa, että mitä ihmettä tämä on? Esikoisella ei ollut tällaista. Vauvalla vasta 2 hammasta ja kolmas tulossa ja sattumalta huomasin, että alahampaitten sisäpinta on miltei kokonaan mustaa/ tummanharmaata ja sellaisia raitoja. Tuskin nyt reikiä voi noin pienellä olla. Normaali vauvaruoka ollut ja hampaitakin olen alkanut pestä jo. Tai sitten on joku geenivirhe tai vika luonnostaan hampaitten rakenteessa. vauvalla on myös kaksoisveli, mutta hänellä ei vielä hampaan hammasta.kokemuksia?

Kommentit (5)

Vierailija

Taitaa olla vaan joku ominaisuus hampaan kiilteessä, mutta ei sille mitään mahda. Kai ne niitä sitten jotenkin operoi ja vuoraa vanhempana, jos oikeen pahaksi menee. Mulla eikä miehellä ei oo moista ollut.

Vierailija


Oletko syönyt raskausaikana amoksisilliiniä (antibiootti) tai onko vauva saanut ko. antibioottia? Ainakin näiden on toedettu aiheuttavan kiillevaurioita maitohampaisiin.

kiillevaurion ei pitäisi siirtyä rautahampaisiin, mutta kurjaltahan ne näyttää. Hampaat saattavat murentua ja usein laitetaankin raudat hampaiden sisäpinnoille tukemaan niitä.

Vierailija

jonkin kroonisen sairauden aiheuttamaa?

En halua pelotella, mutta hampaistahan näkee onko ihminen terve.Meillä ihmeteltiin esikoisen (jo 9v) runsasta kiillevauriota uusissa rautahampaissa, niin syyksi selvisi useampien vuosien jälkeen keliakia.Teillä vähän eri juttu, mutta kannattaa kysyä lääkäriltä ja hammaslääkäriltä asiasta, vaikka edes puhelimitse.

Vierailija

Meillä nimenomaan tuli lukuisista antibioottikuureista (amoksilliini) kiillevaurioita (valkoisia läikkiä, kasaumia ja kraatereita hampaan pinnalla) pysyviin etuhampaisiin. Maitohampaissa ei ollut mitään...Kanelisokeri

Vierailija

oli pikkusena maitohampaat ihan mustat! ne ei mitenkään vaivannu eikä niille tehty mitään korjailuja. kun hampaat vaihtu, uudet oli ihan normaalit ja sillä on kyllä meidän perheestä ollu ehkä vähiten hammasvaivoja! tyyppi on nyt 11v ja ihan normaali. mustahampaisuus ei aiheuttanu kiusaamista tai muuta mikä olis voinu vaikuttaa itsetuntoon tms. eli meiltä tällänen tarina :) toivottavasti teilläkään ei ole vakavaa!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat