Minkä ikäisen vauvan kanssa uimahalliin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

En tarkoita nyt vauvauintia vaan ihan " tavallista" uimareissua. Mitä kannattaisi huomioida ko. reissulla? Pitääkö olla uimavaippa?Vinkkejä ja kokemuksia, kiitos!

Kommentit (11)

Vierailija

siellä sanottiin että 1v on raja,, Itsellä ei tulis mieleenkään viedä paljon alle vuoden ikäistä tavalliseen uimahalliin. Vedet tuntuu niin yököttävän likasielle kun jos minkälaista sakkia siellä käy, ja todella tiedetääne tteivät kaikki peseydy kunnolla mennessään uimaan, yleisesti on tiedossa että aikuisetkin ihmiset pissaavat vesiin, yök. Edelleen haluan uskoa että vedet vaihdetaan ennen vauvauintia-- ainakin Kauniaisten uimahallissa lastenallas tyhjennetään illalla kun halli menee kiinni. nimim. Omin-silmin-nähnyt-vesijumpan-aikaan- kolme-vuoden-ajan,,,Itse olemme käyttäneet Folkhälsanin vauvauintia, ja seniorhusetissa ruskeasuolla helsingissä. Siellä ainakin nämä tässäkin ketjussa puhutut hygieniaseikat totetutuu.

Vierailija

Olen kuullut etta Britanniassa vauvan sanotaan voivan aloittaa uinnin ensimmaisten rokotusten jalkeen. Ne annetaan 8 vk ikaisena. Varsinaiset ohjatut vauvauinnit alkaa 4 kk iassa.

Me kaytiin juuri tanaan tutustumassa uimahalliin 10 vk vauvamme kanssa. Altaassa oltiin vain noin viisi minuuttia ettei olisi liian pelottavaa ja kylmaa. Vauva ei tuntunut olevan moksiskaan, joskaan naurahdellutkaan. Tuntui vahan pienelta, mutta kylla varmaan mennaan uudelleen ennen ohjatun vauvauinnin alkua.Piltti, mista saisin lisatietoja suomen suosituksista (nimenomaan tuosta vuoden ikarajasta)? Olen huomannut useampaan otteeseen etta Suomen ja Britannian suositukset poikkea joskus aikalailla, molempiin suuntiin, eli joskus suomessa tiukempi joskus taalla tiukempi.Adetuulia

Vierailija

Kiva kuulla kokemuksia ennenkuin uskaltaudumme halliin itse nyt pian 5,5kk ikäisen vauvan kanssa. Mitenkäs sitten siellä suihkun puolella kannattaisi homma järjestää, että saa itsensäkin pestyä? Mietin turvakaukalon mukaan ottoa: poika kylpypyyhkeeseen kiedottuna siihen suihkun jälkeen odottamaan? Luulen nimittäin, että kammoaa kaikuvaa, isoa suihkutilaa ja huutaa melko lahjakkaasti... Esikoisen kanssa ei tullut vauva-aikana uimahallissa käytyä ja on nyt pian 3-vuotiaana innokas uimari, tekisi mieli mennä koko perheen voimin sinne vapaa-aikaa viettämään.Lisää kokemuksia otetaan vastaan mielihyvin, myös muilta.

Vierailija

piltti:

Lainaus:


tavalliseen uimahalliin pitäisi olla vuoden ikäinen. Pointti on se että vauvauinnissa vedet vaihdetaan ennen jokaista vauvauinti kertaa. Tavalliset vedet ja uimahallit eivät ole tarpeeksi hygieenisiä vauvoille.
Tavallisessa uimahallissa ne vauvauinnitkin järjestetään? Eikä niitä vesiä mihinkään vaihdeta. Vauvauinnit järjestetään tavallisesti aikaisin aamulla sen vuoksi, että yön aikana vesi ehtii kunnolla lämmetä vähintään 32-asteiseksi ja yön jälkeen altaan vesi on puhtaimmillaan.Olen törmännyt tuohon 1 v.-ikärajasuositukseen vasta tällä palstalla. Jos joku tietää luotettavan lähteen tälle suositukselle niin kertokoon. Itse en näe mitään estettä sille, että vaikkei varsinaiseen ohjattuun vauvauintiin osallistuisikaan voi muksun kuitenkin viedä turvallisin mielin uimaan heti uimahallin auettua myös ennen yhden vuoden ikää.Tietoa vauvauinnista löytyy esim. Folkhälsanin sivuilta http://www.folkhalsan.fi/default.asp?path=227;230;244;1236;1235;1197;3776Neeuska, meillä on edelleen käytössä turvakaukalo (mukelo 1 v.) ja teemme juurikin niin, että muksulle kylpyviitta päälle ja kaukaloon istumaan siksi aikaa kun aikuinen peseytyy. Peseytymisen kanssa ei voi olla turhan tarkka, kaikki paikat pestään ennen altaaseen menoa. Korut jätän kotiin. Altaan vesi on just niin puhdasta kuin me aikuiset (ja ne lapset, joille näytetään esimerkkiä).KL, entinen uinninvalvoja ja iloisen vauvauimarin äiti.

Vierailija

Kai se 3kk ja 5kg on se raja niin jaksaa pitää vauva lämpönsä. Lämpimään altaaseen ja ennen kun menee niin kannattaa totuttaa lapsi suihkuun ja siihen että vettä roiskuu kasvoille. Ei sitten heti alkuun pelästy sitä!

Ei tarvii uimavaippaa mutta ruokailu kannattaa ajoittaa pari tuntia ennen uimista niin ettei kakkaa altaaseen. Ei ole vauvauinneissakaan uimavaippoja! Niitä ei suositella sillä on hankalampi polskutella. Painijamallinen uikkari on kätevin niin saa aikuinen kunnon otteen vauvasta. Ei kuiskahda käsistä niin helposti!Meillä on ollut jotain omia vesileluja mukana ni on erilaista tekemistä uimisen ja polskuttelun lisäksi.Tässä muutama vinkki! Hauskoja uinteja!S+ poitsu 7kk

Vierailija


Käymme nyt jo 1 v 5 kk hylkeemme kanssa vauvauinnissa ja vaikka vettä ei sinäsä vaihdeta miksikään niin aina ennen vauvauinteja se puhdistetaan ja lämmitetyssä altaassamme on suihkulähteitä jotka hoitavat homman. Nämä samat suihkulähteet toimivat myös silloin kun ollaan ihan normaalisti uimassa ei siis vauvauinnissa mutta silloin altaan lämpötila vähän alhaisempi + suihkulähteet päällä koko ajan ja meteli ja roiske on aikamoinen joten en sinne ihan pikkuisen kanssa menisi normaali aikoihin.Vaikka vauvauimareille ei suositella uimavaippoja niin me käytimme uikkareiden alla eikä siitä ole mitään haittaa aloitimme n. 5 kk eikä silloin vielä pitkään aikaan potkiminen ollut sitä luokkaa että olisi haitannut. Uintivaipat ovat laadukkaita eivätkä olleet koskaan painavia tai roikkuvia kapistuksia ja ainakin vauvauinnissa jossa kakkiminen altaaseen tarkoittaa sitä, että jonkun uintivuoro peruuntuu on vanhemmilla mukavampi olo kun on vaippaa. Mutta lapselle en katso siitä olevan haittaa.Turvakaukalo on aivan ehdoton pienen vauvan kanssa pukuhuoneessa suihkussa sekä altaan reunalla. Ihan pientä vauvaa ei tarvitse hirveästi erikseen pestä ennen uintia mutta jo 1 v pestään kunnolla.Hyvissä ajoin ennekun aloimme uimareissut kävin vauvan kanssa suihkussa jotta oppi ja tutustui suihkuun eikä pelännyt roiskeita. Se on mielestäni ehdotonta ennen halliin menemistä. Myöskin vauvauimareilta on kielletty kaikki korut paisti vihkisormus tuovat liikaa likaa altaaseen mutta tällaista sääntöä ei normaalisti ole, tiedä nyt sitten kuinka kamalaa se on jos suikussa pesee itsensä hyvin ja korut on päällä!Omasta kokemuksesta sekä kun olen katsellut uusia vauvauimareita kun tullaan 3 kk vauvan kanssa ekoja kertoja niin suosittelisin kyllä ohjattua vauvauintia ihan sen takia että otteet tulevat heti tutuiksi ja pelko karisee vaikka onkin kyse omasta vauvasta niin kyllä vesi on sellainen elementti että vaatii pientä totuttelua mennä pikkuisen käärön kanssa veteen. mutta hauskaa se on totisesti vaikka vaatii vanhemmilta kyllä reippautta. Pääasia on, että pikkuinen tottuu veteen eikä pelkää vettä sillä se on mahtava elementti.Mukavia uintiretkiä!

Vierailija

tavalliseen uimahalliin pitäisi olla vuoden ikäinen. Pointti on se että vauvauinnissa vedet vaihdetaan ennen jokaista vauvauinti kertaa. Tavalliset vedet ja uimahallit eivät ole tarpeeksi hygieenisiä vauvoille.

Vierailija

Niin siis kyllähän vesi vaihtuu koko ajan uimahallin altaissa. Ja itse en kyllä menisi uimaan vauvan kanssa uimahalliin iltaisin, jolloin siellä vedessä on pissaa ja muuta moskaa. Eli valitettavasti monetkaan aikuiset eivät osaa pestä itseään veteen mennessä. Silloin uinti infossa sanottiin , että kun vauva sukeltaa, niin samalla hän nielee vettä. Joten kannattaa miettiä milloin sinne uimaan menee. Eli heti aamusta kun halli aukeaa on varmaan kaikista puhtainta vettä.Vierailija

Kaiken lisäksi meidän vauvauinti on iltasin heti yleisöuinnin päätyttyä ja jos se vesi olis niin likasta ni ei kai meillä tuollasta aikaa sitten olisi laitettu vauvauinnille.

Tuota komppaan että muistakaahan peseytyä ennen altaaseen menoa! Mä pesen hiukset aina shampoolla ennen kun menen sinne altaseen missä pienet vauvat sukeltaa ja juo vettä hirmusia määriä.Ei sillä vauvauinnilla oo mitään eroa tavallisen uinnin kanssa miksi ei noi ikä/painorajat olis samoja... Siinähän on se että vauva pitää lämpönsä siellä vedessä. Ihan tavallisesti me siellä vauvauinnisssakin uidaan ja leikitään oman lapsen kanssa niinko yleisöuinnissakin. Kerran käväsee ohjaaja kysymässä kuulumisia mutta eipä se muuta tuota uintikertaa mitenkään erikoiseksi muuten kun hän antaa ohjeita ja vinkkejä.

Vierailija

...vauvauinnissa vesiä vaihdeta. Tuttava on uimavalvoja hallissa ja kertoi, ettei nyky Suomessa vesiä altaissa vaihdeta kuin kerran pari vuoteen, jos ei tule yllättävää tarvetta. Entisaikaan ei ollut niin hyviä aineita hallivesissä kuin nykyään, joten silloin vaihdettiin jopa päivittäin. Kyllä Suomessa on hygienia kohdallaan uima-altaissa ja ei pidä olla liian hysteerikko. Me aloitettiin vauvauinti 3 kk:n iässä ja siitä lähtien ollaan käyty myös omine aikoineen kylpylässä ja uimahallissa uimassa. Kesällä oltiin myös Bulgariassa ja vauva oli tuolloin 3,5 kk:n ikäinen. Uitiin hänen kanssaan hotellin uima-altaassa ja käytiimpä meressäkin. Hyvin ui sielläkin vaikkei hygienia varmasti ole Suomen luokkaa saatikka vedenlämpötila. Allasvesi tuntui siellä aikuisenkin iholle kylmältä, kun ilmanlämpötila oli lähemmäs +40 astetta.Ei kun polskimaan vauvan kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat