Vierailija

Kommentit (14)

Viulu varhain ennen kouluikää ehkä yläikäraja 7-vuotta.

Puhaltimissa pitää olla tietyt hampaat puhjennut ennen kuin voi alkaa ja riittävästi kokoa lapsella.13-vuotta on tosi myöhäinen ikä aloittaa mieluummin 5-10 vuotta riippuen soittimesta jotkut puhaltimet 11 v.Kannattaa laittaa lapsi musiikkiluokalle kouluun ja myös konservatorioon jos läpäisee kyseiset pääsykokeet.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksityisillekin on kohderyhmänsä. Sinne menevät ne lapset, jotka eivät ole tarpeeksi musikaalisia päästäkseen musiikkiopistoon, mutta joiden äidit ja isit luulevat kullannuppujensa osaavan mitä vain, ja joilla lisäksi on rahaa maksaa tämän harhan ylläpitämisestä. Tietysti vain siihen asti, kun pikku beatrise on teini-iässä ja haistattaa pitkät ja käskee äidin tunkea poikkihuilun sinne minne ei päivä paista.

meidän esikoinen meni 4v pianotunneille ja edistyi huimaa vauhtia, nyt on ikäisekseen todella hyvä

kupus aloitti kotona soittaa jo vauvasta, jotunut kuuntelemaan jo sikiö aikan soittoa, pianoa ja viulua ja laulua, nyt siis 2v ja soittaa pianoa joka päivä ja pari kolemkin kertaa harjoituksia tekee innolla, ja laulaa samalla kun soittaa, muskarissa käy myös, on käynyt vauvasta asti

eli mitä nuorempNA SEN PAREMPI

Ja monipuiolisesti musiikkia kuunnella, ja konserttteihin myös, ei vaan poppia ja rokkia

Suurempia soittimia kuten pasuunaa ei voi aloittaa aikaisemmin, koska pienen lapsen käsi on auttamattomasti liian lyhyt. Samoin esim. klarinetissa vaaditaan vähän pidempiä sormia ettei tulisi aivan väärää soittoasentoa. Useimmissa puhaltimissa sopiva aloitusikä on n. 8-10 v. Jos on innokas ja ahkera soittaja voi päätyä ammattilaiseksi vaikka aloittaisi 13 vuotiaanakin.

Jos haluat antaa hänelle mahdollisuuden kehittyä ammattimuusikoksi on soittaminen aloitettava joissakin soittimissa (kuten viulu) jo mielellään ennen kouluikää.

Mutta onhan esim. huilusta se väännetty versio lapsille, jota 8-10v. pystyy hyvin soittamaan. Eihän sen ikäisen tarvii tunnin soittotunteja jaksaa. Lyhyemmätkin riittää. :)

7 tai joitain

Muskarin kautta soitinvalmennukseen/esiopetukseen ja sitten 6-7 vuoden iässä varsinaisille soittotunneille. Mitään muuta ei kannata harkitakaan, esim. yksityisillä oppii korkeintaan pimputtelemaan tai säestämään soinnuilla jonkun hikisen rippikouluviisun.

Meidän tytöllämme on aivan loistava yksityisopettaja. Tyttö pääsi Musiikkiopistoon, mutta ei halunnut soittaa siellä, koska opettaja oli niin vaativa. Kaikista ei tule ammattimuusikoita.

Vierailija

Viulu mieluiten alle kouluikäisenä, mutta 7 vuotias on vielä hyvä ikä ja 8 vuotiaanakin voi aloittaa. Viulussa sävelkorvan kehittyminen on hidasta, jos aloittaa kouluikäisenä, alle kouluikäisenä sen sijaan sellaisellekin lapselle jolle ei muuten sävelkorvaa kehittyisi, voi hyvin hyvåkin sellainen kehittyä. Suzuki-viulussa ihanteellinen aloitusikä on 4-5 vuotta riippuen lapsen kehitystasosta.

Jonkinlainen oma motivaatio lapsella täytyy alunperin olla, mutta jokapäiväinen harjoittelu vaatii motivointitaitoja vanhemmalta ja vanhemman uskoa asiaan. On aivan turha odottaa, että pieni lapsi valitsee viulunsoiton kotiharjoittelun pikkukakkosen katsomisen sijasta ilman motivointia. Ihmelapset erikseen. Mutta jos lapsi ei pidä viulutunneista ja niille lähtö on taistoa, niin sitten on paras lopettaa ja kokeilla jotain toista instrumenttia/harrastusta,

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat