Miten sokeritoukista eroon lopullisesti?

Vierailija

Jostain kumman syystä siivous ei tunnu tehoavan ja viimeksi heitin kaikki elintarvikkeet pois kuivakaapista. Onko jotain myrkkyjä näitä vastaan ja mistä voi ostaa?

Kommentit (13)

Vierailija

ja kiikuta kotikuntasi ympäristövalvontayksikköön. Selvittävät mistä ötökästä on kyse ja miten niistä pääsee eroon.Meilläkin sokeritoukkia, mutta eivät kyllä ruokakaapeissa vaeltele.

Vierailija

Ja heitit elintarvikkeet pois? Miksi?Sokeritoukat elelevät viemäreissä ja syövät hämärissä sitä likaa mitä kosteiden tilojen lattioilta löytyy, eli hilsettä esim.Niistä on tosi vaikea päästä eroon jos asut vanhassa taloyhtiössä. Koko yhtiön pitäisi tehdä yhdessä niiden hävitys, yksin on aika turha yrittää. Mutta ei ne vaarallisia ole, eikä ne sun ruokia syö.

Vierailija


On olemassa myrkkyjä, joilla niitä voi väliaikaisesti vähentää (ihan ruokakaupassa Raid-purkki, jossa on sokeritoukan kuva), mutta pysyvästi niistä ei taida päästä eroon ilman ammattilaista ja koko talon myrkyttämistä. Jos asut kerrostalossa, koko talo siis pitäisi hoitaa yhtäaikaa. Ja silti ne tulevat putkistoja pitkin ajan kuluessa takaisin.

Vierailija

Sokeritoukat eivät viihdy kuivissa olosuhteissa. Onnistuneen ja kestävän häädön perusedellytys on aina siisteys, sillä se pitää sisätuholaisten ravinnonlähteet kurissa. Sokeritoukka on kuitenkin kaikkiruokainen, joten sitä esiintyy usein joka tapauksessa.Toimi näin

Kaada kiehuvaa vettä kaikkiin kodin viemäreihin. Käsittele näin altaat, kylpyamme ja lattiakaivot. Imuroi kapealla suulakkeella keittiön, kylpyhuoneen ja muiden kosteiden tilojen rakoset, saumat ja halkeamat. Vie pölypussi ulos roskiin. Puhalla hiustenkuivaajalla kuumaa ilmaa saastuneisiin koloihin ja onkaloihin. Käsittele lopuksi sokeritoukkien esiintymispaikat aerosoleilla. Tutustu sokeritoukkaan HYÖNTEISET-osiossamme: klikkaa oheista linkkiä.Lomamatkalle? Häädä samalla sokeritoukat

Äärimmäisen tehokas aine sokeritoukkien ja muiden ryömivien hyönteisten torjuntaan on RAID Muurahaissirote. Sirote on kieltämättä sotkuista käytettäväksi asuintiloissa. Sitä ei saa levittää paikkoihin, joissa se tarttuu kenkiin ja tassuihin ja leviää niiden mukana ympäriinsä. Tee siis käsittely kun olet lähdössä matkalle tai tiedät olevasi poissa muutamia päiviä:

Käsittele kaikki sokeritoukan tai esimerkiksi torakan liikkumispaikat reilusti RAID Muurahaissirotteella. Kiinnitä huomio kylpyhuoneen lattiakaivoon, seinänvieruksen rakoihin, wc-altaan reunoihin ja kylpyammeen aluseen. Levitä sirotetta mahdollisimman laajalle alueelle jotta saat hyvän " osumatarkkuuden" . Kun tulet kotiin, pese sirote huolellisesti pois lattialta vedellä ja pesuaineella. Käytä talouskäsineitä. Huom! Älä imuroi. Sirote on hienojakoista ja leviää pölypussin läpi huoneilmaan.

Vierailija

No, täytynee yrittää ihan itse tota myrkyttämistä omilta osin ainakin. Jospa satsaisin niihin tupperware-purkkeihin ja laittaisin pusseista kaiken ilmatiiviisiin purnukoihin, eivät pääsisi ötökät niihin mellastamaan.

Ei enää toukkia.

Monilla sivustoilla on väitetty, etteivät sokeritoukat voi tulla asuntoon lavuaarin kautta. No meillä ainakin tulivat.

Eräänä yönä menin veskiin, laitoin valot ja kas kummaa, sokeritoukka oli noin 10 cm lavuaarin aukosta menossa ylöspäin.  Hidasta oli meno, koska lavuaari oli puhdas ja liukas, mutta eteni silti. Pakko oli tietty toukka päästää taivaaseen. Sitten kaadoin joka lavuaariin kiehuvaa vettä noin litran per lavuaari. Sen jälkeen pidimme aina kaikkienlavuaarien tulpat paikallaan ja myös suljimme teipillä sen veden ylimenoreiän joksikin aikaa. Olihan siinä vähän hommaa muistaa laittaa tulpat käytön jälkeen paikalleen, mutta kannatti.

Imuroin vielä ohuella suulakkeella tarkasti asunnon lattialistojen kohdalta.

Ei ole näkynyt enää toukkia puoleen vuoteen. Edelleen tulpat öisin.

Jos aikoo teipata lavuaarin ylimenoreiän teipillä, on oltava tarkkana, että ei jää vesihana valumaan, eikä edes tippaseen pitemmäksi aikaa - voi tulla vesivahinko.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat