Lasten puuron syönnistä kysymystä

Vierailija

Meillä esikoinen söi 3-vuotiaaksi asti iltapuuron/aamupuuron, sitten alkoi pikkuhiljaa jäämään pois ja aamu/iltapalaksi tuli hedelmiä,jogurttia, ruisleipää, maitoa/kaakaota. Hyvin nukkuu ja kasvaa. Pienempi sisarus nyt 1.5v ja löi ihan täyden stopin toissa viikolla puuron syönnissä. En saa syömään enää lusikallista vaikka kuinka nälkä olisi. Joten nyt lapset syövät samanlaiset aamupalat (tosin kaakaota en kyllä anna nuorimmaiselle, eikä kyllä isompikaan aina sitä saa).

Mikä siinä " puurottelussa" niin ihmeellistä loppujen lopuksi on kun tuntuu, että " puuro" on jotenkin niin erikoisen ravitsevaa ja tärkeää pienelle lapselle?

Huolehdimme monipuolisesta ruokavaliosta muutenkin mielestämme " mallikelpoisesti" kuitenkaan otsa rypyssä, ja nyt sujuu ilta ja aamupalojen syönnit tosi mukavasti kun ei tarvitse enää taistella puuron syönnin kanssa...

Kertokaa omat ilta/aamupalakäytännöt, millaiset ne on teillä?

Kommentit (9)

Vierailija

Meillä puuroa keiteltiin vauvaikäiselle, hampaattomalle lapselle. Nykyään ihan eri ilta- ja aamupalat. Toki joskus satunnaisesti vielä puuroakin menee vaihtelun vuoksi.

Vierailija

Mutta sit joku köyhäpäivä oli pakko tehdä lounaaksi puuroa ja kas kun kaikille maistui. Siitä jäi viikonloppujen ja lomapäivien lounaslistalle puuro, kaura- riisi- tai mannapuuro.Lapset kyllä hoidossa syövät aamupuuron ihan jupisematta, mutta kotona ei millään.

Vierailija

Meillä ei ole koskaan laitettu suolaa puuroon, lasten ollessa pieniä, käytin ihan noita kaupan hedelmäsoseita puuron kavereina, tai sitten ikää lisää tullessa keittelin kiisselin kesän marjoista tai muusasin banaania joukkoon tms. Nyt vaan ei mene puuro, mutta yritän kyllä vielä saada lapset puurosta pitämään:)

Vierailija

Tai joskus sitä teen iltapalaksi, ehkä kerran kuussa jotakin riisihiutalepuuroa tai pikakaurapuuroa, mutta eipä useammin. En ole edes ajatellut koska lopettivat/lopetin puuron joka iltaisen keittelyn, niin pitkä aika siitä on!Ipanat syövät iltaisin vähän vaihdellen leipää, muroja ja hedelmiä, yleisimmin leipää ja juovat maitoa tai joskus jos viileä ilta, lämmintä kaakaota. Aamuisin aika sama linja.

Vierailija

Sekaan voi laittaa öljyä ja marjoja. Leivän seuralaiset: levite, juustot, leikkeleet sisältävät aina epäterveellisiä juttuja. Lisäksi puuro on halpaa!

Vierailija

mutta nyt ikää 2 v. ja haluaa mieluummin aamuin illoin puuron kuin leipää tai muroja :) Esikoinen söi myös puuroja noin 3 vuoden ikään asti. Itse sain kuopuksen uudelleen puuron ystäväksi kun aloin keittämään puuron maitoon :) Teen iltaisin puuron maitoon mikrossa ja aamulla koko perhe syö puuroa, jossa puolet vettä ja puolet maitoa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat