Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä kalkkilisää käytätte ja miten saatte lapsen ottamaan sen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä käytössä tuollaisia poretabletteja, puolikas pitäisi päivittäin vajaaseen vesilasilliseen laittaa ja se saada menemään lapselle alas. Ei vaan näytä oikein maistuvan. Onkohan näissä kalkkivalmisteissa vaihtoehtoja?

Lapsi tai paremminkin iso vauvamme on kohta 9kk.

Kommentit (10)

Vierailija

Calsium Sandoz. Se on sellainen jauhe joka sekoitetaan veteen. Meidän poika on tosin kohta jo 2v, enkä osaa sanoa yhtään että saako tuota edes antaa alle 1v. Senhän saat selville apteekista kysymällä.

Jauhe maistuu pahalle mutta mehuun sekoitettuna menee mainiosti alas.

Vierailija

Meillä on käytössä pelkkää kalsiumkarbonaattia, jota saa Yliopistollisista apteekeista reseptillä. Annoksen voi sekoittaa vaikka puuroon tai jogurttiin eikä maistu miltään.

Vierailija

Lastenlaakari maarasi 10 kk vanhalle pojalle, eli eikohan niita saa antaa alle 1 v (paketissa tosin lukee oliko se nyt " aikuisille ja yli 4 vuotiaille" mutta se voi olla siina tapauksessa etta kyseessa ei ole laakarin maarays vaan itsehoito). Ihan ok menee alas meilla, laitan mahd. vahan vetta (ehka puoli desia) etta jos tulee tenkkapoo kesken kaiken niin ei mene hukkaan. Voisin kuvitella etta joukkoon voisi sekoittaa mehuakin.

Vierailija

Pienempänä söi CalsiumSandozia ruokaan sekoitettuna, nyt annetaan puruCalsoria (sininen purkki, jossa ei " makuaineita" ), ne napsii paljaaltaan " karkkina" aamupalan yhteydessä. Sitten D-vitamiinitipat perään suoraan suuhun, imeytyy kalkit paremmin.

Vierailija

Pitänee pyytää resepti johonkin muuhun valmisteeseen, vaikka tuollaiseen jonka voi sekoittaa ruokaan.

Tosin nyt kun tyttö on ollut pari päivää kuumeessa on juonut taas tuon litran verran nutri-soijaa, ja silloinhan kalkkilisää ei tarvitse antaa (siis jos menee litra päivässä). Mutta varmaankin tilanne tässä taas tasottuu kun tervehtyy.

Vierailija

meillä käytössä 1v5 kk iästä lähtien. Maistuu todella hyvälle, (ainakin appelsiini) pienemmälle murskaaminen onnistuu helposti. Meillä Calsium Sandoz oli aiemmin käytössä ja siitä lapsi ei pitänyt yhtään, ja maistuihan se omaankin suuhun kirpakalta. Meillä lapsi pitää itse huolen, että saa varmasti kalkkinsa, oikein pyytämällä pyytää;)

Vierailija

puhdasta kalsium-karbonaatti jauhetta/raetta. Tämä ei maistu miltään ja hyvin pystyy tarvittaessa piilottamaan vaikka puuron joukkoon. On vaan todella suolaisen hintaista; 29,50e /100 annospussia.

Vierailija

9,5 kk maitoallergikko. Kalkkina on Kalsipos 500 mg, joka ei sisällä muuta kuin kalkkia. Murskaan tabletin (puolikkaan) ja sekoitan ruuan joukkoon. Kätevää ja nopeaa eikä vauvan tarvi syödä aspartaamia ja mitä muuta noissa makeutetuissa onkaan.

Vierailija

Halusin vain tarkentaa SL-mamman viestiä, että kalcipos-tabletti sisältää joukon apuaineita joille lapsi voi olla allerginen.Pakkausselosteesta lainattua:

" Vaikuttava aine: 1 tabletti sisältää 1300 mg kalsiumkarbonaattia, joka vastaa 500 mg kalsiumia. Apuaineet: maltodekstriini, kroskarmelloosinatrium, kolloidinen vedetön piidioksidi, magnesiumstearaatti, hypromelloosi, makrogoli, parafiini."Ei ole Pharma Fennicaa tässä saatavilla, jotta voisin tarkistaa, mutta muistaakseni joku apuaineista oli valmistettu maissista, joten maissiallergisille ko. tabletti ei ainakaan sovi.

Kannattaa muutenkin muistaa lääkkeiden niin kuin kaikkien muidenkin valmisteiden kanssa jotka sisältävät apu- tai lisäaineita, että nämä aineet ovat aina valmistettu jostakin. Herkimmät lapset, kuten omani, saattavat reagoida näinkin!

Vierailija

Meillä apuaineeton kalsiumkarbonaatti (yliopiston apteekista) Tyttö ottaa sen mielellään kun meillä se on taikasokeria, joka kasvattaa hiuksia. Haluaa nimittäin pyllyyn asti prinsessahiukset :D

Uusimmat

Suosituimmat