Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

E-pillerit tauko + mahd.raskaus???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,

Tälläistä asiaa että kun syö e-pillereitä sen 3 viikko,ja sitten tulee tauko.Ennenkuin kuukautiset alkavat,on siis syömättä pillereitä sen n.2-3 päivää,niin voiko sinä aikana tulla raskaaksi? Tyhnä kysymys,mutta asia vaan vaivaa. Meillä 2 lasta ja e-pillerit ei ole itselleni kovin tuttu asia. Kiitos hirmuisesti jos joku vastaisi :)

Kommentit (6)

Vierailija

Siis viikon tauon pidän kyllä minäkin! :) Mutta ennenkuin kuukautiset alkaa niin siinä on se pari päivää väliä ennenkuin ne alkaa kun lopettaa 3 vkon kuurin :) Niin että voiko sinä aikana,niiden parin pvän aikana tulla raskaaksi,kun kuukautiset ei vielä ole alkaneet. Kirjottelinpa epäselvästi =)

Vierailija

Taisiis ainahan VOI tulla periaatteessa, mikään ehkäisy ei ole 100%. Mutta vastaus kysymykseesi on: kun syöt 3 vkoa pillereitä eli sen laatan loppuun, ja pidät 7 vrk tauon, on ehkäisyteho koko sen taukoviikonkin voimassa huolimatta siitä, minä päivänä menkat alkaa. Menkat siis voi alkaa vaikka vasta 5 pvän kuluttua tauon alkamisesta, sillä ei ole mitään väliä. Joskus menkat voi jäädä väliinkin tai olla tosi niukat. Johtuu hormoneista. Harvalla ne menkat muutenkaan alkaa HETI tauon alettua, koska kohdun limakalvolla kestää pari-kolme päivää reagoida laskeneeseen hormonipitoisuuteen.Vastasinko ymmärrettävästi? :)

Vierailija

Siis olet syömättä pillereitä vain 2-3 päivää? Nyt en oikein ymmärrä. Tai siis itse söin pillereitä 9 vuotta, ja aina sen 3 viikkoa putkeen, viikon tauko. Sitten taas 3 viikkoa putkeen, viikon tauko jne. Ja tauon aikana ei pitäisi tulla raskaaksi, jos jatkaa normaalisti pillereiden syöntiä, ja muistaa ottaa sen joka päivä. (Oma pilleri-merkkini oli Mercilon.)Pi-Ki rv 39+0

Vierailija

Että tarkistathan lääkäriltä/neuvolasta/pakkausohjeista tuon taukosi pituuden. En ole ennen kuullut pillereistä, joissa vain 2-3pvn tauko liuskojen välillä! Kun ENSIMMÄISTÄ kertaa aloitat pillerit, niin silloin se otetaan menkkojen alkamispäivänä. Mutta ei sen jälkeen, vaan sitten odotat sen viikon, ja aloitat sen uuden liuskan vasta sitten. Menkat alkavat siis sen viikon tauon aikana jossakin vaiheessa, mutta se ei tarkoita sitä, että otat pillerin samana päivänä. Aina odotat sen kokonaisen viikon. (Paitsi jos haluat siirtää menkkoja, niin taukoa ei pidetä ollenkaan. Siitäkin varmasti pakkauksessa tarkemmat ohjeet.)Mutta tarkista tämä kuitenkin, jos tuo onkin jokin uusi pillerimerkki tai jotain, ja toimintatapasi onkin oikea... En vain ole ennen tosiaan moisesta kuullut, että tauko noin lyhyt...Pi-Ki

Vierailija

ei voi tulla raskaaksi vaikka siinä onkin pari päivää ennen kuin ne kuukautiset alkaa. niin kuuluukin olla. jos siis olet levystä muistanut jokaisen pillerin syödä niin pitäisi olla n. 97% ehkäisyteho, että ole vain ihan huoletta :)

Uusimmat

Suosituimmat