Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

USA: lomalle Yosemite National Parkiin 19 kk taaperon kanssa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tulemme lomalle San Franciscoon ja haluamme viettää osan lomasta San Francisossa, ja osan jossain rauhallisessa ja luonnonläheisessä paikassa tai muuten mielenkiintoisissa paikoissa. Vuokraamme auton San Franciscosta ja kaupungin ulkopuoleiselle lomalle on varattu aikaa 6-7 päivää.Olemme ajatelleet Yosemitea, mutta nyt mietityttää onko matkat liian pitkät ja miten alueella pääsee liikkumaan taaperon kanssa. Onko siellä hyviä hotelleja tai majoituspaikkoja? Entä ruokaravintolat? Taaperomme ei viihdy kovin hyvin autossa, joten pitkiä ajomatkoja emme halua tehdä, vaan mieluummin pysähtymme ja yövymme jossain matkalla.Olisiko kellään vinkkejä taaperomatkailuun tällä seudulla (ja etenkin Yosemitessä)?Kommentit (3)

Vierailija

mutta sen luin (ennen kuin itse mietimme sinne menoa) etta matka kestaa noin 5 tuntia. Hylkasimme ajatuksen sinne menosta! Paikka on myos osan vuodesta suljettuna ainakin osittain.

Me kavimme ihmettelemassa valtavan suuria puita John Myer (ei sita kylla tollai kirjoitettu...) Woods nimisessa paikassa joka ei ollut kaukana SF:sta. Ehka puolen tunnin ajo. Oli oikein sopiva pieni luontoretki meille (2,5v ja 4kk)Mutta onnea matkaan jos paatatte menna Yosemiteen asti. On varmasti hieno kokemus. Toivottavasti joku muu osaa neuvoa teita!Vierailija

Tuli mieleeni, että Lake Tahoen seudulla on monen sorittista luonnon rauhaa, uskomattomat näkymät sekä majoitusmahdollisuuksia telttailusta huippuhotelleihin. Lisäksi lähellä on vielä Renon kaupunki, jos sellaisen näkeminen kiinnostaa.

Ajomatkaa S.F:stä ei ole kuin pari tuntia, moottoriytietä järven pohjoispuolelle viimeistä 3-kymmetäkilometriä lukuunottamatta, reitti eteläpuolelle on vuoristoisempi. Lapsen kanssa voisi olla vähemmän haastava kuin Yosemite.Olen viettänyt Lake Tahoella lomia sekä kesällä että talvella, eksoottisin kokemus oli kun karhu jolkotteli telttamme ympärillä keskellä yötä.http://www.visitinglaketahoe.com/Lisäksi päiväretkiä San Franciscosta Sonoman ja Napan viinialueille kannattaa harkita, maisemat ovat aikas erinomaiset sielläkin :))

Vierailija

vesiputouksia, oli hieno paikka, olisipa ollut aikaa olla pidempään. Me vuokrasimme myös auton SF:sta ja ajelimme Yosemiteen ja siitä vielä jatkoimme Sierra Nevadan vuoriston yli kohti Death Valleyta, Las Vegasiin ja vielä Grand Canyoniin. En muista tarkalleen kauanko meillä meni SF:stä Yosemiteen, mutta kyllä mielestäni 6-7 pv:ssä hyvin käy Yosemitessa taaperonkin kanssa. Me olimme Yosemitessa ihan kesäkuun alussa, Memorial Dayna ja siellä oli silloin luonnollisesti kovat ruuhkat. Luulenpa, että Yosemiten sisältä voi olla vaikea saada yöpaikkaa (mutta kannattaa tietysti tarkistaa, kokemukseni monista National Parkeista on, että täytyy varata ainakin vuosi aikaisemmin, peruutuspaikkoja voi löytyä). Monet tiet Yosemitessa ovat todellakin suljettuja talvella ja keväällä, joten kannattaa ottaa huomioon ajoreittejä suunnitellessa erityisesti, jos varailette majoituksia etukäteen. Esim. Tioga rd oli suljettu vielä kesäkuun alussa runsaan lumen takia. Me yövyimme Yosemiten pohjoispuolella jossain pikkukaupungissa ja yöpaikka löytyi varaamatta ruuhkaviikonloppunakin, joten mielestäni ei välttämättä kannata varata etukäteen.

Uusimmat

Suosituimmat