Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ikuisuuskysymys: Haalari vai kaksiosainen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ostaisitteko talveksi 5,5-vuotiaalle rymyliisa-tytölle haalarin vai kaksiosaisen puvun eli takki ja housut erikseen? Kotihoidossa on, mutta käy ulkoillaan paljon säällä kuin säällä ja lisäksi tyttö käy kerhossa riehumassa ulkona.Välikausiasu oli nyt eka kertaa kaksiosainen ja se toimi hyvin, mutta miten on talven lumissa (jos sellaisia ylipäätään tulee)? Viime talven perusteella musta tuli vankkumaton Super-Remu-fani ja jos Remu-takit olisi teipattuja, niin ostaisin heti kaksiosaisen setin (housut Super-Remua ja takki Remua).Kokemuksia otan mielellään vastaan. :)

Kommentit (9)

Vierailija

Näin syksykelien tullen vaihtoi meidän samanikäinen rymyliisa ylleen välikausihaalarin, kun kaksiosaista välikausiasua käytettäessä oli sitten sisävaatteetkin ihan kurassa vyötäröltä.

Vierailija

Haalarin hyvät puolet just nuo ettei mene selkään lunta/vettä/loskaa (mitä täällä nyt tuleekaan olemaan) ja sen saa nopeasti päälle, ulos kun on usein kiire ;)Miellän haalarin työasuksi ja sitähän tuo leikki on, sitten muille reissuille ja muihin tilanteisiin kaksiosainen voi olla kätevämpi. Meillä ei myöskään ole ollut useita haalareita, vaan kaksiosainen on paikannut tarvittaessa, jos haalaria ei voi käyttää. Tai pienemmälle löytyy esikoisen vanha varahaalarina ja esikoisellakin usein oma edellistalvinen mahtuu jonkin aikaa. Lisäksi molemmilla sellaiset Elloksen fleecevuoriset kumihaalarit, mutta hyvin on näillä pärjätty. Varsin liikkuvaiset pojat ja ikää kohta 3v. ja 5v.Nyt ekaa kertaa ei ole syksyksi ykkösasuksi haalaria vaan molemmilla kahdet kunnon kaksiosaiset vermeet. Ei suunnitelmallisesti vaan kun keväällä molemmille ostin uudet Ticketin vk-haalarit, joiden malli osoittautui pojille täysin sopimattomaksi (kiipeillessä/pyöräillessä aina sääret paljaana vaikka haalarit reilun kokoisia), myin ne kesällä pois eikä uusia vk-haalareita ole kävellyt vastaan ;) Ihan hyvin ollaan kaksiosaisilla pärjätty, pk:ssa vedetään tosi kura-/sadekeleillä kuitenkin kurikset päälle joten selkä ei silloin ainakaan kastu... Vaikka haalareiden alle sisävaatteet ehkä uppoisivat paremmin, tätä joskus mietin, mutta meidän elohiiriä ei tunnu häiritsevän.Yllätyksenä tulisi, jos esikoinen kieltäytyisi haalarista, ryhmässä lähes kaikilla eskareillakin oli viime talvena yleensä haalarit. Keväällä kun esikoisella oli pari kertaa Ticketin fleecevuorinen kaksiosainen, tuli kerran itkien kotiin, miksei hän saa enää pitää haalaria! Oli kyllä jo suht lämmintä, mutta siellä tällä lumikasoja, jossa kävivät painimassa ja takin fleecevuori selkäpuolelta kainaloihin asti märkä!! Eli tässä se syy, miksi uskon että haalareita meillä tarvitaan vielä pitkään ;)

Vierailija

etenkin viime talvena tulin (pk-seudulla asuessamme) vakuuttuneeksi siitä, että haluan ehdottomasti satsata lapsillemme kunnollisiin kosteussuojattuihin HAALAREIHIN. Eipähän tarvitse olla aina niitten kuravaatteiden kanssa räpläämässä, ja lapset pysyvät kuivina loskakelissäkin.Saas nähdä kummoiset talvikelit tulevana talvena saamme ;)

Vierailija

kevät ja syksypukuina 2 osaiset on musta kätevämpiä, mutta talvella haalarilla on tarkoituksensa. Lumessa reuhutessa ei mene lumi selkään. Meillä tyttö itse käänsi kelkkansa viime talvena..ensin oli takki-housut linjalla, mutta sitten muuttikin mieltään ja halusi kerhoon haalarin jotta saa puettua nopeammin :)Meillä aina haalarit ja kaksi osaiset ihan ulkoilukäyttöön..on sitten varapuku jos esim aamulla asu kastunut totaalisesti. Mutta jos jompikumpi niin ehdottomasti haalari vielä tuon ikäiselle, jos kerran kauppatakki kuitenkin on erikseen.

Vierailija

Kauppa- ja kyläilyreissuja yms varten meillä on ns. siistimpi takki, joka ei ole kosteussuojattu ja tosi kylmien ilmojen varalle halpistoppahousut. Eli mietin nyt lähinnä ulkoilua varten hankittavaa asua.

Vierailija

Taidan kallistua haalariin. Se on tosiaan helpompi pukea eikä mene lunta selästä sisään. Jos sitä lunta pk-seudulle sattuisi tulemaan. ;) Ehkä sitten vuoden päästä eskariin voisi harkita kaksiosaista pukua.

Vierailija

iältään 6 v ja 4,5 v veljekset.

Heille on tulevaa talvea varten haalarit sekä takki+housut yhdistelmät.

Tykkäävät remuta pulkka/kelkkamäessä, sekä lumihangessa, joten haalari on mielestäni siihen tarkoitukseen suojaavampi ja lämpimämpikin (pysyypä selkäkin lämpimänä ;) )Kauppa yms. reissuja varten heillä myös nuo kaksiosaiset, on helppoa riisua pelkkä takki pois, tai vaikka laittaa toppatakin kanssa farkut tai sammarit (tilanteen mukaan).Isompi talvella eskarissa (päiväkodissa), mutta nuorempi jää kotihoitoon (vauvan syntyessä ensi viikolla perheeseemme), ja päiväkodissa kovasti puhuvat "haalarin puolesta", on helppo lapsen itsekkin vetäistä päällensä.Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa, siksi päädyttiin hankkimaan sekä että :)

Lassietecin haalareita meillä suosittu (viime talvenakin), ja tulevaksi talveksi on Remun kosteussuojatut, hyviltä vaikuttavat.

Uusimmat

Suosituimmat