Atooppisen ihon ruokavalio/ravintolisät

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,meillä on molemmat tytöt iho-ongelmaisia. Varsinkin tämä pienempi (05/04). Nyt kun oli hetken kovat pakkaset, meni iho todella huonoksi. Iho on karkea kuin hiekkapaperi, taipeet ovat rikki ja molluskojakin on (niitä ollut jo puolisen vuotta). Tyttö kärsii, kun kokoajan kutittaa ja tulehtunut iho/molluskat ovat kipeitä.Onko kenelläkään neuvoja?Kiitollisena,E

Kommentit (12)

Vierailija

..ja suoraan sanottuna en ole enää ikuisuuksiin noudattanut lääkärien suosituksia kortisonirasvoista. Jos iho menee pahaksi, olen huomannut kaikkein parhaiten ja nopeiten auttavan Bepanthenin (se paksu voide). Muuten tietysti rasvataan perusvoiteella joka ilta näin talviaikaan. Vitamineja tai muuta erikoisempaa ruokavaliota ei ole käytetty. Vältetty toki kaikkea allergisoivaa, mutta muuten ihoa on hoidettu vain perusrasvalla ja bepanthenilla.

Vierailija

pojalle auttaa hyvin luonnon öljy, orgaanista Jojobaöljyä, iho pysyy pehmoisempana aamuun ja seuraavaan iltaan asti kuin Aqualanin jälkeen.

Vierailija

Valitattavasti atooppinen iho saa molluskoja paljon helpommin kuin normaali-iho. Meilläkin niitä on pojalla ollut kohta vuoden. Kaksi kertaa olemme poistattaneet molluskat ihotautilääkärillä ja molemmilla kerroilla ovat tuleet takaisin nopeasti (viruksen aiheuttama).Jouluna aloitimme osterivinokaskapselien antamisen aamuin illoin. Osa molluskoista on kuivunut pois mutta hidasta ihon paraneminen on. Molluskat alkavat vaivata poikaa, kun ovat kainalon alla. Varmaankin taas menemme lääkärille ne poistattamaan, vaikka se ei mukavaa puuhaa olekaan.minime05
Seuraa 
Liittynyt29.1.2007

Itsellä kokemusta atooppisesta ihosta yli 20 vuoden ajalta ja nyt tytöllä 1v. näyttäisi olevan samoja oireita.. Siihen kutinaan auttaa hyvin kuuma tai suihku, jonka jälkeen perusteellinen rasvaus. Itse sekoitan kortisonivoiteen ja perusvoiteen käsissä jonka jälkeen rasvaan koko vartalon päästä varpaisiin. Ei tarvitse tehdä kahta rasvausta. Tämä pitäisi tehdä joka ilta, mutta myönnän kyllä että itse en aina jaksa. Kasvot on pakko rasvata aamuin illoin muuten kiristää ihoa tosi pahasti. Nuo vitamiinit auttavat myös, varsinkin b-vitamiinit. Ruokavaliolla en ole huomannut olevan suurta merkitystä, paitsi että lisä- ja väriaineet saattavat pahentaa ihoa. Joku mainitsi aloe vera- juoman. Kokeilin sitä kuukauden kuurina ja iho tosiaan oli hieman parempana.. Kaikkea saa kokeilla, atooppiselle iholle kun on monesti vaikea löytää sopivaa hoitoa. Aqualan plus- perusvoide on ollut kaikkein paras + hydrocortison. Tsemppiä teille atopian kanssa taisteleville!:)

Vierailija

Kokeilemisen arvoista voisi olla myös esim.DDS+ junior maitohappobakteerit + maidon ja sokerin välttäminen ruokavaliossa. Maithappobakteereissa kannattaa panostaa laatuun ja kääntyä hyvän luontaistuotekaupan puoleen.

Vierailija

pitäneet meillä 3v tytön ihon suht. hyvänä. Ihottumaa on nyt vain pakaroissa, muun alueen ihottumaan auttaa runsas rasvaus. Molluskoihin ei apua.

Minsku

Vierailija

On rakkulan näköisiä ja paljon pienempiä kuin kolikko.

Nuo punaiset alueet on varmaan joko ihan atopialäiskiä tai ehkä nokkosrokkoa. Ei niitä voi poistaa paitsi ehkä ahkeralla rasvauksella.

Meillä tytöllä on jossain määrin atooppinen iho ja talvella tulee molluskoja vaippa-alueelle. Ei olla käyty niitä poistamassa, sillä niitä on vähän (välillä vain yksi) ja eivät näytä kutisevan. Näin on käsittääkseni myös hoitosuositukset, poistaminen kun ei niitä varsinaisesti paranna.

Toivotaan, että kireät pakkaset hellittää ja päästään tästä rutikuivasta ilmasta eroon. Meillä tytön ihoon tepsisi muuttaminen välimeren ilmastoon, jopa pidennetty viikonloppu alppien länsipäässä riitti saamaan ihon paljon parempaan kuntoon..

Vierailija

Meillä lievästi atooppinen 4.5v tyttö jolle olemme nyt antaneet myös Aloe Vera juomaa. Tämä talvi on ollut aikaisempia paljon parempi, mutta on vaikeeta sanoa johtuuko juomasta vaiko siitä, ettei ole (vielä) ollut niin kylmää.

Vierailija

Tuli ihmeellistä ihottumaa vaippa alueelle ja siitä sitten laajeni toiseen polvitaipeeseen, sekä myöhemmin selkään ja massuun. Toki välistä ei ole missään mitään, en tiedä mikä ihme pojan ihoa vaivaa. Sellainen kohouma tulee joka punoittaa, kutisee sekä hilseilee.

Sen huomasin että pampers vaipat aiheuttavat heti näitä, vaikka niiden pitäis olla nimenomaan allergia ystävällisiä. Oisko syy se että käytettiin niitä nonstop yli vuosi, nyt on liberot käytössä eikä vaihdeta.Vierailija

Meillä myös kuiva alkava atooppinen iho tytöllä. Käytiin syksyllä ranteista jo lääkärissä ja saatiin kortisonivoidetta- ei auta. Kysyin taas apua - laita lisää kortisonia - ei auta. Kasvot meni jo tosi huonon näköiseksi ja silmän ympärykset ihan haavoilla.Ostin apteekista Sanasol vitamiinia ja viikon käytön jälkeen iho on ihanan pehmoinen ja kaikki ihottuma hävinnyt. Aivan ihme juttu mut kannatti koittaa...Annoin aikuisen annoksen kun apteekista neuvottiin että sama annostus aikuisella ja lapsella 10ml/vrk. Ajattelin antaa ihan kuuriluontoisesti eli en jatkuvasti jos iho pysyy hyvänä. Kannattaa koittaa ;)

Vierailija

meillä kun atooppisella 1v pojalla ollut parin viikon ajan selässä 2 kpl pienen kolikon kokoisia punaisia aika kohollaan olevia laikkuja, onko nämä nyt niitä molluskoita?? jos, niin mitä niille pitää tehdä?? pitääkö ne aina poistaa vai paranevatko itsestäänkin?? mä olen toistaiseksi vain rasvannut niitä (pari kertaa viikossa Sibicortilla ja muuten ihan perusvoiteella)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat