miten teidän pk:ssa taistellaan päätäitä ja kihomatoja vastaan?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,Meidän päiväkodissa tuntuu olevan loputon päätäiongelma. Kihomatoja tulee ja menee, mutta niitäkin on melko usein.Minkälaisia toimia teillä tehty päiväkodissa, jos päätäitä tai kihomatoja on ilmaantunut?Meillä nyt

- pipot pusseissa, mutta ei juuri muita toimia.

Kommentit (8)

Vierailija

jos lapsella todetaan täitä, niin päiväkotiin ei saa tulla kun vasta lääkärintodistuksen jälkeen. Eli että lääkäri on tarkistanut pään " täittömyyden" .Vanhemmat on ottaneet ylipäätään musta asian tosi hyvin, eli täitä ei häpeillä vaan siitä tosiaan informoidaan muita. Ongelmahan varmaan on siinä, että jotkut eivät kehtaa myöntää lapsellaan olevan täitä ja sillon ne sitten leviävät.

Vierailija

Niin, itse asiassa me ollaan oltu niin onnekkaita että ollaan täysin säästytty kaikkien lasten kohdalla täiltä, eli minä en tiedä, miten tuo tarkastus käytännössä hoituu. Ehkä se on vaan joku muodollisuus, että lääkäriltä haetaan se papru?

Vierailija

se lääkärintarkastus (englannissahan asut?). Menee nimittäin meikäläisellä 1.5h kun tarkastan pitkä/paksuhiuksisen tytön pään =). Ja on niinkin käynyt, että vasta ihan viime " metreillä" on täi löytynyt (siis jos on vain yksi kappale).Suomessa on sellainen käytäntö, että pää pestään täishampoolla ja heti seuraavana päivänä vaan takaisin tarhaan.Meilläkin oli edellissyksynä täiepidemia ja ajattelin ettei se koskaan enää lopukaan, mutta sen koommin ei olla niihin (toistaiseksi) törmätty.Se on kyllä ihan syvältä, kun on niitä vanhempia jotka ei " kehtaa?" kertoa, että heidän lapsiltaan löytyi täitä JA niitä jotka eivät hoida asiaa kunnolla!Ap kysymykseen, että vaatteet pussiin ja lakanat vaihtoon pk:ssa muista leluista/vaatteista en tiedä.Vierailija

Päätäitä kun ilmaantui, ymmärsin että ainakin päiväkodin petivaatteet pestiin. Koteja informoitiin ja kehotettiin tarkkailemaan lapsen päätä tarkkaan, jotta varmasti mahdolliset täit löytyvät nopeasti. Pipot pidettiin lapsen haalarin hihassa, ei hyllyssä irrallaan.

Tytön ryhmässä taisi olla kaksi tartuntatapausta, mutta onneksi sitten laantui, eikä meille täitä ilmaantunut.Kihomatotapauskin oli, ilmeisesti vain yksi, ei lähtenyt leviämään. Silloin tarkkailtiin myös mahdollisia oireita, pestiin kädet vessakäyntien jälkeen ja muutenkin erityisen hyvin ja usein, kynnet leikattiin mahdollisimman lyhyeksi. Ei onneksi saatu sitäkään tartuntaa..Tärkeätähän on että etenkin vanhemmat tutkivat lapsen pään kotona, tai reagoi esim. pepun kutinaan, välittömästi, ja lääkitsevät sitten asianmukaisesti ja tehokkaasti, siivoamista unohtamatta. Yksikin " heikko lenkki" saa taas epidemian valloilleen.. :/ Inhottavia ötököitä kyllä, rupeaa tässä omakin pää kutisemaan saman tien.. ;)

Vierailija

yöksi pakkaseen ja desinfioivat sängyt. Myös kaikki ns. roolivaatteet, joilla lapset leikkivät, vietiin ullakolle. Kaikki lasten vaihtovaatteet oli pusseissa.Lisäksi tietenkin koteja tiedotettiin asiasta ja pyydettiin ilmoittamaan, jos kyseinen ongelma lapsella. Tyttöni ryhmässä ilmeisesti yhdellä oli ollut täitä.. ei tarttunut meille, vaikka tytöllä on pitkät hiukset.

Vierailija

nimittäin, että päiväkotiin saisi tulla vasta kun lääkäri on tarkistanut, ettei täitä ole.....Päiväkotiin saa tulla heti, kun lapsen hiukset on käsitelty asianmukaisilla aineilla eli pesty täishampoolla ohjeiden mukaan.

Vierailija

mekin otettiin varmuuden vuoksi kaikki varavaatteet ym. kotiin pestäviksi, mutta tämä tehtiin oma-aloitteisesti, mitään ohjeistusta ei saatu siitä.

Vierailija

kaikki lapset ottivat kotiin KAIKKI omat tavaransa tarhasta ja ne piti pestä 60 asteessa. Viikon oli kieltö tuoda mitään omia unileluja tai vastaavia päiväkotiin. Päiväkodin henkilökunta pesi kaikki mahdolliset petivaatteet ja muut pestävät materiaalit.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat