Miten saada vauva nukkumaan omassa sängyssään?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän 8 viikkoinen neitokaisemme on nyt hoksannut että äidin vieressä on mukavinta nukkua eikä suostuisi nukkumaan pinniksessä enää ollenkaan. Eihän tuo muuten haittaisi, mutta nukun ite vähän huonommin sen takia kun jännitän vissiin unissanikin puolet kropan lihaksista etten kierähdä tyttösen päälle.. Ja sitten oon ihan jumissa aamulla :) Samaten tyttö ei päiväuniakaan suostu pinniksessä nukkumaan. Oisko mitään keinoja miten saisi vauvelin nukkumaan omaan sänkyynsä? Ollaan koitettu siirtää nukahtamisen jälkeen peiton avulla (tyttö nukahtanut peiton päälle), ja tyttö ei herääkään siirtämiseen - mutta 5min päästä on takuuvarmasti silti hereillä kun huomaa että onkin omassa sängyssään :D Samoin koitin kääriä peittoon ja sitten siirtää tuossa " paketissa" sänkyynsä (jos sit ois lämpöisempi ja turvallisempi olo?), tämä toimikin muutaman kerran mutta ei kyllä läheskään aina. Oisko kellään mitään vinkkejä?-nesselia & Venla

Kommentit (8)

Vierailija

Meillä kanssa vauva kohta 3 kk nukkuu vieressäni ja haluan siirtää omaan sänkyyn, kun meidän sängyssä pikkasen ahdasta kun 3 v esikoinenkin ryntää sinne aina yöllä eli meillä neljä ihmistä nukkuu samassa sängyssä :(.

Ensimmäinen askel tohon että jää omaan sänkyyn on mielestäni se, että yrität pistää unisena mutta aavistuksen vielä hereillä sänkyynsä. Kannattaa kokeilla vaikka joka ilta, joku ilta voi sinne jäädäkin ja siitä on hyvä jatkaa. Mä oon kokeillu joka ilta parin viikon ikäisestä alkaen josko jäisi tutilla itsekseen nukuttelemaan ja nyt n. kaksi viikkoa on suostunut ja nukahtaa itse. Välillä pitää laittaa kerran tuttia ja välillä viisikin kertaa.

Se ei meillä ainakaan toiminut, että yrittäisin nukkuvana siirtää, herää takuuvarmasti viimeistään viiden minuutin päästä, sama oli esikoisella. Meillä vielä siis vauva nukahtaa vanhempien sänkyyn, mutta en itse makoile vieressä. Pari iltaa sitten kokeilin josko jäisi omaan sänkyynsä, mutta ei suostunut, ilmeisesti ehtinyt jo tottua tuohon paikkaan jossa nyt nukuttelee. Täytyy yrittää taas tänä iltana.

Vierailija

Jos vauvasi suostuu jäämään ilman tuttia nukuttelemaan itsekseen niin sehän aina vain parempi! Ei kannatakaan opettaa tutille jos sujuu ilmankin. Tsemppiä!

Vierailija

vauvamme 6 vkoa. ei suostu nukkumaan omassa sängyssä. eilen illalla " nukutin" iltaunille melkein 2 tuntia ja 2 h sita a nostaten huusi..lopulta luovutin ja otin viereeni. ajattelin että jos on niin vaikeaa niin sitten nukutan kainaloon ja nostan sitten omaan sänkyyn...mutta onko sekin " huijausta" nukuttaa ensin omaan kainaloon ja sitten vasta laittaa sänkyyn ?mutta kun ei yksinkertaisesti halua nukkua omassa sängyssä- ajattelin että saa kohta jonkun trauman kun huutaa sillä lailla joka ilta. sitä harsoa voisi kyllä kokeilla...meillä ei vauvalle ole omaa huoneyya, ennen kuin muutamme isompaan, joten joka tapauksessa nukkuu nyt samassa huoneessa ainakin 6 kk saakka. sitten saisi jo luvan siirtyä omaan huoneeseen. esikoinenkin siirtyi 6 kuukautisena ja hyvin meni.

Vierailija

Unirättiä ei oltukaan vielä kokeiltu - se otettiin nyt käyttöön, toivottavasti tuo äidin&maidon tuoksu auttaa. Samoin koitetaan nyt laittaa vauva hereillä omaan sänkyyn, tottahan tuo on että kyllähän sitä itekin säikähtäis jos heräis eri paikasta kun minne on nukahtanut.. :D Eilen päivällä tuota jo yritin, ja ihme ja kumma neiti nukahti itsekseen ja nukkuikin 45min unet! Tuttia tyttö ei oikeen huoli, äippäpakkauksen laatikkokin oli kyllä meillä käytössä pinniksessä alkuun, luovuttiin siitä pari vkoa sitten kun tuntui että tyttö änkesi itsensä aina sinne ihan kummaan asentoon ja sitten oli pää pahvilaatikon laitaa vasten tai jalka siellä kolossa ;)Mutta kiitos paljon kaikille vinkeistä! Eiköhän mekin saada neitokaisemme vielä omaan sänkyyn nukkumaan :)-nesselia & Venla

Vierailija

Eli olen alkanut laittamaan iltaimetyksellä neidin päälle harson tai siis bukluliinan kuten meillä sitä kutsutaan ;) Rauhoittuu kun äidille ja maidolle tuoksuva liina on pään päällä ja varsinkin poskella. Vaikka havahtuu kun vien sänkyyn, jatkaa unia aika helposti. Mutta autaarmias jos liina valahtaa siinä vaiheessa pois poskelta...

Vierailija

Joo meillä oli kanssa vähän samaa ongelmaa mutta sinnikkyydellä selvittiin.

Meillä tuli aina nostettua käärö viereen tissittelemään ja nukkumaan kun se oli niin helppoa. Joskus muka yöllä tehtii rätti väsyneinä päätös että nyt saa nukkua omassa sängyssään, mutta mielettömien itkutuokioiden jälkeen luovutimme ja otimme sänkyyn taas viereemme.Mutta sitten en enää kerrassaan jaksanut enää kun uni nyt oli mitä oli, kun vaavi tuhisi ja räpiköi siinä vieressä.

Yks päivä vaan päätettiin (olisko vaavi ollut 3vk) että nyt ei enää äidin viekkuun nukkumaan.

Raahasin makuuhuoneeseemme tuolin johon yöllä nousin aina imettämään ettei kävisi niin että vauva jäisikin taas nukkumaan siihen viereen.

Homma meni tosi hienosti loppujen lopuksi piti tehdä vaan päätös että vauva pysyy omassa sängyssään.

Ja jos on tuttilapsi niin onhan sekin avuksi sitten turvaa luomaan.

Meillä oli muuten pinnasängyssä äitiyspakkauslaatikko joka tuntui kokonsa vuoksi tietysti turvallisemmalta.Nyt meillä ollaan 2kk ja ollaan juuri siirrytty omaan huoneeseen.

Täytyy kyllä sanoa että on ihana nukkua pitkästä aikaa niin että voi kääntää kylkeään ja ottaa vaikka kaulasta kiinni omaa miestään ennen nukkumaan menoa ettei tarvi pelätä vauvan heräämistä.

Yösyötöt hoituu taas samalla tuolilla istuen mutta eri huoneessa vaan.

Meillä on kyllä mennyt tosi hyvin nämä uudet asiat.Toivottavasti saatte nukkumaan vaavinne omassa sängyssään koska siellähän sen on kuitenkin jossakin vaiheessa opittava nukkumaan.

Vierailija

meillä on toiminut kaurapussi " tekoäitinä" ainakin nyt talvella kun vanhassa talossa on iileää vaikka mitä tekisi. Eli vähän aikaa mikroon kaurapussi ja laitan sen jo syöttöä aloittaessa sänkyä lämmittämään peiton alle. Siten syömisen jälkeen vauva silmät raollaan sänkyyn ja kaurapussi selän taakse niin montaa kertaa tarvi päästä silittää kun nukahtaa.

Meidän vauva on 4 vikkoa nyt.

Päänilitys nukutuksena on ollut tehokas ilmeiesti kun sunnuntaina ristiäisissä nukahti kummin syliin kun pappi teki ristin otsalle eli silitti pätä. :)

kauratyynyä kannattaa kokeilla jos toimisi teilläkin.:) iisa

Vierailija

jos et, niin kannattaa kokeilla josko äitiltä haiseva unirätti tai sun käytetty t-paita tms. toimis unikaverina.meillä oli käytössä harso joka oli ihon lähellä aina syöttötilanteissa, eli haisi sopivasti maidolle ja äitille ja siirsin pojan heti syötön jälkeen omaan sänkyyn ennen kun oli syvimmässä unessa ja niin että havahtui siirrettäessä ja siten vaan laitoin tutin suuhun ja harson poskea vasten (tai no poika itse tunki sen aina naamansa päälle, joka tietysti äippää vähän huolestutti..).ainakin kannattaa yrittää tosiaan nukuttaa omaan sänkyyn niin että hän huomaa että sinne siirretään koska kyllä sitä itsekin säikähtäisi jos heräisi eri paikassa mihin nukahti (tämän olen kuullut hyvänä vertauksena);)Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat