Mikä on normaalia lapsen uteliaisuutta seksuaalisuutta kohtaan ja mikä ei?

Vierailija

3-vuotiaalla tytöllämme 4-vuotias serkkupoika ja leikkivät aika paljon yhdessä. Nyt tyttömme selitti viikolla kuinka X " se" maistuu makealle ja kyselin sitten mitä tarkoittaa " X käski maistaa sitä" ja lapsihan tekee työtä käskettyä. Eilen em. serkku oli kylässä ja heti patisti tyttöä piiloon leikkimään ja siellä komenteli sitten samoihin touhuihin. Käski myös tyttöä koko ajan päälleen makaamaan. Sanoin sitten että meillä ei leikitä tuollaisia leikkejä, piirtäkää vaikka. X-poika siihen " me vain nukutaan" ... Sitten yritti pussailla tyttöä suuhun / kasvoihin ja sanoi sitten että sinun vuoro...Onko tuo ihan normaalia?? Tuntuu jo, että en enää anna tyttöni leikkiä serkkunsa kanssa..

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Jäimme kiinni ja siitä sain selkään. Se oli tosi traumaattista. Lapsi ei ymmärtänyt tekevänsä pahaa, pippeli/pimppi jutut tuottaa mielihyvää, lapsellakin. Jäi tosi syntinen ja likainen olo. Vasta myöhään aikuisiällä kykenen vain kirjoittamaan asiasta, häpeä seuraa minua yhä, vaikka järki kertoo muuta. Olen lukenut aiheesta paljon kirjallisuutta, ja todellakin, lapsi on myös seksuaalinen olento jolla on taipumus ja halu tuottaa itselleen mielihyvän kokemuksia. Ymmärtänette ettei lapsen seksuaalisia kokemuksia voi verrata aikuisten maailmaan. Kuten teidän kommenteista saa lukea, aihe mielletään luonnottomaksi ja likaiseksi, jopa täällä kaikkiymmärtäväisellä av-palstalla. Pyydä neuvolasta apua. R. Cacciatotella on myös hyvää materiaalia näihin aiheisiin liittyen (väestöliitto) . Ja voiko kukaan vanhempi sitä 100% estää ettei pieni uninen pörröpää tupsahda huoneeseen kesken aikuisien helliä hetkiä. Sitten kun lapsi ei ymmärrä mitä siellä tapahtuu niin hämmennys ja tietämättömyys voi purkaantua leikkien kautta. Moinen käytös ei sovi lapselle, mutta kuinka selittää se pikkuiselle ettei käy kuin minulle, on viisautta vaativa taitolaji. :)

Vierailija

Pojan äiti tuumasi vain " Voi eeeiii!" ja lähti saman tien juttelemasta eli käänsi tavallaan selän koko aiheelle.Hmm! Mitäpä tässä sitten enää, täytyy kai alkaa lapselta vaivihkaa kysellä... Vissin...

Vierailija

Liian varhainen seksuaalisuuden herääminen ei ole lapsen parhaaksi. Anna leikkiä yhdessä, mutta valvotusti, samassa huoneessa kuin aikuiset. Ja tottakai keskustelet pojan vanhempien kanssa. Aikuisten tehtävä on suojella lasta liian varhaisilta seksuaalisuuden kokemuksilta.

Vierailija


No tottakai! Mutta ENNEN kuin äidille mitään puhuu, kannattaisi tehdä salapoliisityötä. Koskaan ei voi tietää, onko äitikin hyäkvikäytössä mukana, jos poika sellaista joutuu kokemaan. Ei se niin ole, että naiset ovat ilman muuta pulmusia.Tai sitten äiti on tietämätön hyväksikäytöstä (jos tässä nyt ylipäätään on sellaisesta kyse), mutta hän saattaa järkyttyä mahdollisuudesta että lapsensa on hyväksikäytön uhri ja kieltää koko asian.Kun ap on poikaa jututtanut (saipa hän selville mitään tai ei), tottakai sitten kannattaa puhua pojan äidille.

10

Vierailija

Kun olen tämän parin suhdettakin ihmetellyt, kun miten noin vanha mies haluaa noin nuoren kanssa seurustella. En ole ikinä miestä nähnytkään...

Vierailija

mutta mietityttää vaan että mistä poika on saa nut päähänsä että tytön pitää MAISTAA " sitä" . Mielihyvän tunne varmaan löytyykin koskettelemalla itseään ja tätä kautta osaa pyytää toista koskemaan itseään, mutta että laittamaan sen suuhun???? Minusta vaikuttaa ikäänkuin opitulta..

Vierailija


Soita vaikka neuvolaan ja kysy mitä heidän mielestään pitäisi tehdä jos lapsi leikkii korostetun seksuaalisia leikkejä. Parempi että asian hoitaa joku, joka tietää mitä tekee eikä joku oppinsa av:lta ammentanut.

Vierailija:

Lainaus:
No tottakai! Mutta ENNEN kuin äidille mitään puhuu, kannattaisi tehdä salapoliisityötä. Koskaan ei voi tietää, onko äitikin hyäkvikäytössä mukana, jos poika sellaista joutuu kokemaan. Ei se niin ole, että naiset ovat ilman muuta pulmusia.
Vierailija

yksi hyväksikäytön/seksuaalisen väkivallan muoto voi olla sekin että lapsi pakotetaan katselemaan aikuisten seksileikkejä... tästäkin voi sen opitun mallin saada.. ei tosiaan naiset oo pulmusia nekään.

Vierailija

Kun muutettiin nykyiseen kerrostaloon, löysi 5-vuotias poikani vuotta vanhemman kaverin. Saman tien alkoi poikani kotona nauraa jutuille kuinka tämä kaveri oli halunnut että he menisivät kellariin tai pesutupaan että poikani voisi " maistaa" kaverinsa takapuolta tai pippeliä. Se kaveruus loppui siihen, vaikka olenkin usein ihmetellyt mistä ihmeestä (silloin) 6-vuotias poika on keksinyt niin rivoja juttuja, ja mitä on itse oikein kokenut.Toki ymmärrän luonnollisen kiinnostuksen sukupuoliasioita kohtaan, ja kerrankos poikien (heh, miestenkin) näkee vertailevan vehkeitään, mutta jossainhan sen rajan on mentävä.

Vierailija


Ennenkuin puhut mitään pojan äidille, jututapa poikaa.Juttele 4-vuotiaan tasolla näistä leikeistä. Koeta vaivihkaa lasta pelästyttämättä saada selville, onko hän joutunut hyväksikäytön kohteeksi.Pedofiilit uhkailevat ja kiristävät lapsia pysymään hiljaisina, joten sinun täytyy olla ovela.Vierailija

Hyväksikäyttöäni jatkui koko lapsuuden, eli ei ole normaalia. Puhu äidille, mutta saattaa olla että äiti haluaa ummistaa silmänsä koko asialta eli varaudu siihen.

Vierailija

Meillä tyttö on esikoinen, joten ei vielä oikein kokemusta, mikä lapsilla on tavallista... Mutta huolestuin ilmeisesti aiheesta... Olen yrittänyt tyttöni kanssa asiasta puhua ihan nätisti, kun en halua sitäkään että alkaisi pelätä seksuaalisuutta. Minut kun on kotona aikanaan peloteltu, en osaa olla yhtään luonnollinen siinä asiassa...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat