Nyt " vakavaa" aihetta, kasvihuoneilmiöstä kyselen av-laisten mielipiteitä.

Vierailija

Kun itselläni tuli tässä mieleen. Aikoja, aikoja sittenhän maa on ollut suurelta osin jääpeitteen alla. Ja siitä pikkuhiljaa pääsi pois... Mielessäni olen sitten alkanut kyseenalaistamaan koko kasvihuoneilmiön sinänsä, kun eikös tämä ole ihan normaali " menosuunta" että tuo jääpeite häviää myös noilta navoilta, kun on muualtakin hävinnyt aikojen saatossa?Nyt aivonystyröitä hieromaan! :)Tokihan ihmisten aiheuttamat saasteet voivat hieman nopeuttaa tilannetta. Mutta ajatellaanpa, että kaikki saastuttaminen lopetettaisiin, ei kai tuo jääpeitteen häviäminen silti loppuisi.*tutkija*

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

maapallon ilmasto on vaihdellut koko olemassaolonsa ajan. Nykyinen ilmastonmuutos on vain nopeampaa kuin mikään aikaisempi muutos, eikä se aiheudu luonnollisten prosessien seurauksena (luonnollisia prosesseja voivat olla esimerkiksi jääkausien vaihtelut, tulivuorenpurkauksista johtuva äkillinenkin ilmastonmuutos jne.), vaan on ihmisen toiminnan seurausta.Ihminen vapauttaa kierrosta poistunutta hiiltä takaisin ilmakehään, joka aiheuttaa kasvihuoneilmiönä tunnetun ilmakehän ominaisuuden voimistumista. Maan ilmakehän lämpenemisen seurauksena ei häviä ainoastaan napa-alueiden jääpeite, vaan myös tundra-alueiden ikirouta sulaa. Ikiroudan sulaessa ilmakehään vapautuu runsaasti metaania, joka on hiilidioksidia moninkertaisesti voimakkaampi kasvihuonekaasu. Yksinkertaisesti ilmaistuna ilmakehän lämpeneminen voimistaa itseään.Ongelma liian nopeassa ilmaston lämpenemisessä on mm. se, että maapallon sateisuus muuttuu. Ennusteiden mukaan nykyiset ' vilja-aitat' tulevat kärsimään pahoista kuivuuksista. Lisäksi kasvit eivät ehdi sopeutumaan nopeaan ilmastonmuutokseen, jolloin esim. viljasadot jäävät pienemmiksi. Suomessa metsät tulevat kärsimään eniten vuodenaikojen vaihtelun ja ennenkaikkea voimakkaan valojakoisuuden vuoksi. Tällä taas on voimakkaat vaikutuksensa Suomen talouselämään. Ja tämä oli yksi esimerkki Suomesta, muitakin on paljon, ja kaikkialla maailmassa.Ilmastonmuutoksen suurin uhka ei ihmisen kannalta ole jääpeitteen häviäminen, vaan ilmastonlämpenemisen aiheuttamat muutokset lukuisissa luonnollisissa prosesseissa JA ihmiskunnan kyvyssä sopeutua niihin.Tiesitkö, että jäätiköt ovat maailman suurin makean veden varasto?Ja vastaus kysymykseesi: vaikka kaikki saastuttaminen lopetettaisiin nyt, lämpenisi ilmasto siitä huolimatta vielä useita vuosikymmeniä, mutta hitaammin ja lähtisi sitten palautumaan. Näin nopea ilmaston lämpeneminen ei ole " luonnollista" , vaan ihmisen aiheuttamaa.

Vierailija

on ilmaston muutos sekä luonnollista että ihmisen itsensä aiheuttamaa. Maapallon lämpotila on nousemassa ilmeisesti luonnollisestikin, mutta tuskin kukaan enää kiistää sitä että imnen o toimillaa nopeuttanut tätä järkyttävän paljon.Noin 30 vuoden päästä pohjoisnapajäätiköt sulavat kesäisin kokonaan, jolloin voimme vain miettiä millaisia tulvia on tiedossa.Ja tämä pikkutieto on vain pisara meressä. Tulvia, kuivuutta, hirmumysyjä... Niihin uutisiin olemme jo tutustuneet viime aikoina ja ne vain lisääntyvät ja pahenevat!Mulla on oikeasti vähän maailmanlopun fiilikset. Kiva miettiä millainen maailma on lastemme ollessa aikuisia. Millainen maailma on kun lastenlapsemme syntyvät?

Vierailija

Joo jep. Meidän on turha tätä nyt tässä ruveta pohtimaan. Netti on täynnänsä faktoja ja kovaa faktaa saa elokuvasta " Epämiellyttävä totuus" (Al Gore).Älkää rationalisoiko omia itsekkäitä, saastuttavia, välinpitämättömiä elämäntapojanne. Tehkää välillä jotain jonkun muunkin kuin itsenne hyväksi.Vierailija

Eiköhän se jääpeitteen häviäminen silloin kestänyt

miljoonia vuosia, nyt sitten muutamassa kymmenessä vuodessa alkanut hävitä. Tuskin mitään luonnollista kehitystä...- kun eihän tämä yllättäen häviämistä ole, kun on silloin miljoonia vuosia sitten alkanutkin, kuten sanoin toki saasteet sitä nopeuttavatAurinko laajenee vauhdilla, ja jossain vaiheessa saavuttaa maapallon. Kyllähän siinä jää sulaa...- aijjaa... enpä tiennytkään...joo, jep

Joo jep. Meidän on turha tätä nyt tässä ruveta pohtimaan. Netti on täynnänsä faktoja ja kovaa faktaa saa elokuvasta " Epämiellyttävä totuus" (Al Gore).Älkää rationalisoiko omia itsekkäitä, saastuttavia, välinpitämättömiä elämäntapojanne. Tehkää välillä jotain jonkun muunkin kuin itsenne hyväksi.- ap yrittää kierrättää parhaansa mukaan, säästää sähköä miten voi jne. Mutta kuten sinun niin minunkin on jotensakin pakko elää itsekkäästi, eikös. Ja elokuvathan on hyviä faktoja...Ennen jääkautta pohjoisessakin oli trooppiset lämpötilat.

Lämpötila on siis heilunut edes takaisin, mutta kyse onkin nyt siitä onko nyt tapahtuva lämpeneminen ihmisen aiheuttamaa. Valtaosa asiantuntijoista tuntuisi nyt olevan sitä mieltä että ihmisen toiminta lämmittää maapalloa, tänä talvena on tapahtunut joku yllättävä käänne poliitikkojenkin mielipiteissä. Ehkä ovat huomanneet että tällä voi kerätä ääniä.- en oikeastaan hakenut oikeiden asiantuntijoiden tietoa, vaan sitä MUTU-juttua...Kiitos osallistumisesta!

Vierailija

minusta on yksi lysti onko lämpeneminen ihmisen aiheuttamaa tai ei, mutta luonnon säästäminen on tärkeää. Vaikka ihminen ei jäätikköä sulattaisi niin eipä nämä luonnonvarat kestä loputtomiin tätä tahtia ja saasteista on muutakin haittaa kuin ilmastonmuutos joten kierrätys ja luonnonvarojen säästeliäs käyttö kunniaan. Ei ole mitään järkeä tuhlata jos vähemmälläkin pärjää. Vai haluammeko tulevaisuudessa käydä maailmansotia öljyn, veden ja ties minkä takia?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat