Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kesällä Norjaan automatkalle, mitäs pitää ottaa huomioon?

Vierailija

Rovaniemeltä lähdetään, eli ei mikään älyttömän pitkä matka rajalle ja itse olen käynyt jo pari kertaa, mutta se oli aikaa ennen lapsia.. Nyt 4- ja 2,5-vuotiaat pojat ovat tulossa mukaan. Ajattelimme ottaa teltan mukaan ja yöpyä välillä siinä. Mitäs kaikkea pitäisi huomioida? Matkareitti ei ole vielä valmis, tuskin ihan pohjoisimpaan Norjaan menemme.. :)Kokemuksia otetaan vastaan! :)

Kommentit (11)

Vierailija

Lapset tykkää istua autossa ja tulevat hyvin toimeen, ei siis ole ainakaan luultavasti odotettavissa tappelua. Lukemista ja tekemistä olisi tosiaan hyvä olla.. Meillä lapset istuvat takapenkillä omissa istuimissaan, viihtyvät kahdestaan siellä :) Isompi mm. kertoo pikkuveljelle kirjoista juttuja ja laulaa.. :DOnko kenelläkään tietoa majoitusten hinnoista? Hotelleista emme pidä, mieluummin jotain mökki- tai b&b-majoitusta haluttaisiin. Ajattelimme samalla kokeilla jaksavatko lapset kiivetä Saanalle, toki siihen voi mennä pitkään ;) ja taukoja pidettäisiin.Kiitos vastauksista! :)Ai niin ja eurot eivät taida käydä..?Ap

Vierailija

Ottakaa kylmälaukku; sinne eväitä. Jos olette useamman päivän niin muutama laukku, toinen takakonttiin jonne ruokia ja toiseen naposteltavaa, juomaa..Sit varmaan kannattaa miettiä onko lapsilla temperamenttiä ja alkaako jatkuva kiukuttelu ja riita helposti, siihen auttaa pelit, musiikki, menkää sitä kupla- leikkiä että kun näkee kuplan huutaa kupla! Hyvä harhautusleikki; sama toimii vaikka kun näkee keltasen auton?

Hanki jemmaan jokkut uudet lelut jos tulee ihan kaamee kina? Tai joku hauska cd?Etsikää reitin varrelta kalastuspaikka, uimaranta.. Kaikkee mitä teillä lapset tykkää tehdä.Voisko isompi istua etupenkillä ja pienempi kuskin takana? Näin ei tule ainakaan käsirysyä?

Vierailija

Ensinnäkin Små Hytte = pieni hytti maksaa vain n. 50 NOK eli 6¿ enemmän kuin telttapaikka. Niissä on sitten keittolevy ja jääkaappi SUOSITTELEN. Kuitenkin teltta on hyvä olla mukana, jos leirintäalue sattuu olemaan täys.Auto jääkaappi on ehdoton. Näin saatte kaikista kalliimmat ruoat tuotua suomesta mukaan eli juusto leikkeleet makkarat ym. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan kuivasäilykkeitä.Retkikeitin. ruoka maistuu taukopaikalla niin hyvälle!Tietulleja on keski-norjassa harvassa, mutta niihin kannattaa varata rahaa. Ja suuntaisin ehdottomasti Jostedhaliin eli keskinorja peikkolaaksoon ym.Ei se Norja NIIN kallis maa ole kun osaa katsoa mitä ostaa!Tuulitakki ym puku epävakaiden säiden varalle. Kunnon vaelluskegät. Pieniä matkoja joutuu ävelemään päästäkseen hienoihin paikkoihin (myös lastenkanssa).Niin ja AIKAA ajaminen on hidasta tiet kapeita ja huonokuntoisia. Kannattaa pysähtyä aina kun tuntuu siltä tai näyttää hyvältä!

Vierailija

Ottakaa mukaan vettä, säilykkeitä, pussiruokia (pastat maistuu usein lapsillekin), puurohiutaleita sekä trangia ruoanlaittoa varten. Kokkailu onnistuu näillä tarpeilla missä vaan, on hauskaa ja edullista.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Ottakaa mukaan vettä, säilykkeitä, pussiruokia (pastat maistuu usein lapsillekin), puurohiutaleita sekä trangia ruoanlaittoa varten. Kokkailu onnistuu näillä tarpeilla missä vaan, on hauskaa ja edullista.
Pussikeittoja ja muuta valmisruokaa on hyvä olla mukana, varmaan hernekeitot yms. olis käteviä. Ruoka on varmaan pienin hankaluuksista, olemme kaikkiruokaisia ja itse työskentelen ruoan parissa :PMinkähän hintainen tuo trangia suurinpiirtein olisi? =)Uusimmat

Suosituimmat